Dünyada Bir İlk Olan Otonom ‘Atak Electric’ Yolda! 2021

Dünyada Bir İlk Olan Otonom ‘Atak Electric’ Yolda! 2021

Karsan’ın yerli mühendislerle ürettiği, dünyanın ilk elektrikli seri imalat 4. düzey sürücüsüz otobüsü Atak Electric dünyada öncelikle yola çıktı. Reisicumhur Erdoğan’ın da katıldığı merasimle tanıtılan araç, Külliye’nin bahçesinde test2 edildi. Erdoğan, tanıtımdan önce Bakanlar kurulu Toplantısı’na Atak Electric ile gittiğini gösteren bir paylaşım da yaptı.

.

Dünyada Bir İlk Olan Özerk ‘Atak Electric’ Yolda!

.

Reisicumhur: Makam Aracı Da Neden Özerk Olmasın

.

Reisicumhur Erdoğan, Türk mühendisleri tarafından geliştirilen dünyanın ilk elektrikli seri imalat 4. düzey sürücüsüz otobüsün tanıtım sürüşüne katıldı.

.

Dünyada Bir İlk Olan Özerk ‘Atak Electric’ Yolda!

.

Aracın test2 sürüşü Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde yapıldı. Reisicumhur Erdoğan, Atak Electric konusunda “Sene sonuna kadar 24 metrelik olanı da yapılacak. Seri imalatla beraber bu sektörde inanıyorum ki ülkemizin ismini da markalarımızın ismini da duyuracaklar. Bunun adımının Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nden atılmış olması bizi ayrı olarak hoşnut etmiştir.” izahını yaptı.

.

Temiz enerji kullanımına da vurgu yapan Erdoğan Elon Musk’la yaptığı müzakere ile ilgili “Kendilerine bu konuları müzakereye hazır olduğumuzu söyledik. Karsan ve ekibini kutluyorum. Ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olsun.” diye konuştu.

.

Erdoğan, “Makam aracınız da özerk olacak mı?” sualine ise “Tabi ileride kapı aralamasın?” diye cevapladı.

.

Bakanlar kurulu Toplantısına Gitti

.

Diğer taraftan Reisicumhur Erdoğan, Bakanlar kurulu toplantısına, Türk mühendisleri tarafından geliştirilen dünyanın ilk seri üretim 4. seviye sürücüsüz elektrikli otobüsü Atak Electric ile gittiklerini belirtti.

.

.

Twitter hesabından elektrikli otobüsün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki test sürüşünü gerçekleştirdikleri esnada çekilen foroğrafları paylaşan Erdoğan, “Bakanlar kurulu toplantımıza, Türk mühendisleri tarafından geliştirilen dünyanın ilk seri üretim 4. seviye sürücüsüz elektrikli otobüsü Atak Electric ile gidiyoruz.” ifadesini kullandı.

 .

 

 

Türkçe makale özgünleştirme tarafından yapılmıştır.




Windows 10 Güncelleştirmesi, Önemli Sorunlarla Geldi
Windows 10 Güncelleştirmesi, Önemli Sorunlarla Geldi

Microsoft'un Windows 10 için düzenli olarak getirdiği güncelleştirmelerden sonuncusu, kullanıcıların bilgisayarlarında donma ve performans kaybına yol açtı. ...

Fisker ve Foxconn, büyük hedeflere sahip 2021
Fisker ve Foxconn, büyük hedeflere sahip 2021

Fisker ve Foxconn, elektrikli bir araç üzerinde bir araya gelerek, HANE şirketi ve imalatçı ağır siklet, otomobil üreticisinin geçmişindeki niş imalatının çok ötesine geçmeyi...

Death Stranding 2'nin İpucu Geldi
Death Stranding 2'nin İpucu Geldi

Metal Gear Solid'in yaratıcısı Hideo Kojima, Twitter hesabından yaptığı bir paylaşımla Death Stranding 2'yi bekleyenleri heyecanlandırdı. Öte yandan henüz yeni oyuna dair resmi bir...