Dünyanın en sevilen RPG Oyunları : 2020 Önerileri 2021

Dünyanın en sevilen RPG Oyunları : 2020 Önerileri 2021

RPG Türü oyunlar eskiye kıyasla daha az oyuncuya hitap etse de hala binlerce insanın severek oynadığı oyun türlerinin arasında bulunuyor. Şu dönemde MOBA, Battlegrounds, Fps ve MMORPG  oyunlar daha çok oynanıyor. RPG tarzı oyunlar ise eskisi kadar çok çıkmıyor. Ama kalite oyunların arasında rpg oyunları başka bir deyişle rol yapma oyunları listeye katılıyor. Bu yazıda dünya olarak girdiğimiz pandemi döneminde oyuncular tarafından çok sevilen ve ses getiren rpg oyunları listeledim, iyi okumalar ve iyi oyunlar dilerim.

rpg oyunları

1.The Witcher Wild Hunt

CD Projekt RED tarafından geliştirilen üçüncü şahıs nişancı türü rol yapma (RPG) oyunudur. Takvimler 2015 Mayıs ayını gösterirken piyasada rpg oyunları severlerin merakla beklediği The Witcher 3:Wild Hunt piyasaya sürüldü. O günden beri rpg oyun tavsiye listelerinin içinde yer alan bu oyun, Canavar avcısı Geralt of rivia olarak oyuna başlıyorsunuz. Wild Hunt’ın açık dünyasında, serüvene giden kendi yolunuzu çizersiniz.

Bir ödül avcısı, bir yol adamı olarak oynuyorsunuz. Kendi hedeflerinizi belirlersiniz ve kendi hedeflerinizi seçersiniz. Bir köyü rahatsız eden bir canavarın başındaki ödülün peşinden gidiyorsunuz ve onu öldürdükten sonra ödülünüzü alıyorsunuz. Oyunda Yalnızca Canavarları öldürmüyorsunuz, kirli bir işin yapılmasına ihtiyaç duyan entrikacı bir prense yardımda edebiliyorsunuz. Rpg oyunları listemizde yer alan wild hunt’ta büyücüler bulunmaktadır ve bunlar mutantlardır. Zorlu eğitimlere ve insan vucudunu değiştiren deneylere tabi olan adamlar onları tek bir emele hazırlar; canavarları öldürmek. Geralt, şeçKin Kurt okulu’nda eğitim gördü ve şimdiye kadar eğitilmiş en ölümcül cadılardan biri olarak kabul edildi. İnsanüstü refleksleri ve gücü vardır. Serüven oyunları ile ilgili alakanız varsa şayet bu yazımızı okumanızı tavsiye ederim. Rol yapma oyunları listemizde yer alan bu oyunu satın almak için tıklayın.Oyunun hikayesi ile ilgili bilgi verdiğimize göre sistem gereksinimleri ile ilgili bilgi vermeye geçelim.

Sistem gereksinimleri;

İşletim Sistemi: 64-bit Windows 7 veya 64-bit Windows 8 (8.1). Oyunu çalıştırmak için DirectX 11 gereklidir.

İşlemci: Intel CPU Core i5-2500K 3.3GHz, AMD CPU Phenom II X4 940. Bir Oyun CPU performans çizelgesi bulmak ve birinin CPU’sunu asgari değerimizle karşılaştırmak önerilir.

Grafikler: Nvidia GPU GeForce GTX 660 veya AMD GPU Radeon HD 7870.

RAM: 6GB

Disk alanı: 40 GİGABYTE

2020 seneyin RPG oyunları arasında eskisi kadar popüler olmasa da hala oynanabilir olduğunu oyuncu sayısından anlayabiliyoruz. Önceden oynamadıysanız netlikle deneyin.

2.The Elder Scrolls V: Skyrim

rpg oyunları

The Elder Scrolls V: Skyrim, Kasım 2010 tarihinde Bethesda Game Studios tarafından piyasaya çıkartılmıştır. Rol yapma oyunları (RPG) arasında hatırlı bir yer tutan oyunun hikayesini size şöyle anlatayım;

Evvelki oyunların imparatorluğu darmadağınık. Elflerin bir fraksiyonu (Thalmor olarak adlandırılır) tarafından istila edildi ve Thalmor kazandı ve imparatorluğu panteonlarındaki (Talos) tanrılardan birini ayrılmaya zorladı. Bu, nordları (bir insan  ırkı) öfkelendirdi. Skyrim’i (topraklarını) parçalayarak onları bir iç savaşa götürdü. Çatışmalar çoğunlukla imparatorluk destekçileri ile Stormcloaks isimi verilen başkaldırıcılar arasındadır. Sonra bunun ortasında, Ejderhalar, uzun vakittir gitmiş bir dönemin acımasız efendileri ve onların başında Alduin, Dünya Yiyen, dünyanın mukadderat bir yok edicisi (Tamriel denir)Aslında, oyunu oynamanın ana nedeni hikaye değil. Ayrı olarak dünyaya karışan daedrik prensler grubu da var (karmaşık, bazen yardımcı, çoklukla zarar veren olan diğer dünyasal varlıklardan oluşan antogonistik grup , ancak global olarak tehlikeli olarak anlaşılır)Her ırk grubunun değişik siyasetleri (Thalmor çoğunlukla yüksek elf ve orman elfleridir), Kara Elfler önceden oldukça gururlu insanlardı, ancak şu anda Skyrim’de sığınmacı ve parya, Kahjiit çoğunlukla tüccar ve hırsızdır. Bretonlar, genellikle vahşi oldukları vb. Batı sema haricinde oldukça kültürlüdür.)

RPG Oyunları listemizde yer alan The Elder Scrolls V: Skrim’i satın almak için tıklayınız.Oyunun sistem gereksinimleri şu şekildedir;

Sistem Gereksinimleri;

Windows 7 / Vista / XP PC (32 veya 64 bit)

İşlemci: Dört çekirdekli Intel veya AMD CPU

4 GİGABYTE Sistem RAM

6 GİGABYTE boş HDD alanı

DirectX 9 uyumlu NVIDIA veya 1 GİGABYTE RAM’li AMD ATI ekran kartı (Nvidia GeForce GTX 260 veya üstü; ATI Radeon 4890 veya üstü).

DirectX uyumlu ses kartı

3.Assassin’s Creed Valhalla

rol yapma oyunları

Ubisoft tarafından piyasa sürülen rpg oyunları kategorisinde yer alan Assassin’s Creed Valhalla,Serinin en çok beklenen oyunları oldu. İlk çıkan Assassin’s Creed serisinden bu yana çok beğenilen oyun giderek seriyi devam ettirdi. Tarihte suikast denildiğinde ilk akla gelen isim olan Hasan Sabbah’tan esin alınarak başlanılan seride bir çok vakit diliminde oyun oynuyorsunuz. Rpg oyunları  listemizde yer alan bu oyunun hikayesini sizlere aktaracağım. Biri bana rpg oyun tavsiyesi sorsaydı eğer netlikle bu oyunu tavsiye ederdim. Oyunun hikayesini yapımcıları şu şekilde anlatıyor;

Hikayesi;

Assassin’s Creed Valhalla, oyuncuları savaşan krallıkların ve Vikinglerin fethinin yaşandığı dokuzuncu asır İngiltere’sine balta atıyor. Şiddetli bir Viking akıncısı olan Eivor olarak, klanınızı İngiltere’nin parçalanmış egemenliklerinin ortasında yeni bir hane yapmaya yönlendireceksiniz. PS5 ve Xbox Series X’in yanı sıra PS4, Xbox One, PC ve Stadia’da Holiday 2020’yi başlatan Assassin’s Creed Valhalla, gizemli, ceberrut yeni bir ülkede baskın yapmanıza, fethetmenize ve zafer için savaşmanıza müsaade edecek. Assassin’s Creed Valhalla’da, verdiğiniz hemen hemen her kararın tüm dünyada kalıcı tesirleri olacak. İstediğini ele geçirmek için tek stratejinin şiddet olmayacak; Halkınız için bir yuva bulmak mevzubahis olduğunda gümüş bir dil çelik bir kılıç kadar tesirli olabilir. İngiltere’nin güç balansını değiştirmek ve diplomasi yoluyla nüfuzunuzu genişletmek, muhtemelen sizi kaba kuvvetten daha çok arkadaş yapacaktır. Oluşturduğunuz her politik ittifak, uyguladığınız savaş taktiği ve yaptığınız diyalog seçimi yolculuğunuzu değiştirecek.

Baskınlar olmadan bir Viking akıncısı olamazsınız ve Assassin’s Creed Valhalla, çok ihtiyaç duyulan kaynaklar için düşman bölgelerini yağmalamak veya rakip Sakson kalelerine karşı büyük saldırılar başlatmak için sürpriz uzun gemi saldırıları başlatmanıza müsaade eder. Düşmanlarınızı ezmenize, parçalamanıza ve başlarını kesmenize müsaade veren içgüdüsel yeni bir savaş sistemi sayesinde baskınlar, Assassin’s Creed’in önceden gördüğü her şeyden daha aksiyon dolu ve acımasız olacak.

Eivor, Assassin’s Creed’de şimdiye kadar görülen en çeşitli düşman türlerine karşı balta, kılıç ve hem de kalkanları çift kullanabilecek. Ve eğer karıştırmak istiyorsanız, Saklı Kılıcın geri dönüşü, Eivor’un hedefleri ölümcül bir hassasiyetle öldürmesini sağlar. Kadın veyahut erkek olarak oynanabilen Eivor, Norveç’in bitmeyen savaşından ve azalan kaynaklarından kaçmak için buzlu Kuzey Denizi süresince bir İskandinav klanına öncülük ediyor. Hayatta kalmayı umuyorlarsa, İngiltere’nin düşman topraklarında yeni bir yuva yapmaları gerekecek. Orada, klanınızı büyütmek için yeni azalar toplarken, yerleşim yerinizi kışla, demirci ve dövme salonu gibi yeni binalarla yaparak, özelleştirerek ve yükselterek kendinize ve insanlarınıza sağlayacaksınız. Hikayesi bu şekilde olan oyunu satın almak için tıklayınız.

Sistem Gereksinimleri;

İşlemci: AMD Ryzen 3 1200 – 3.1 GHz / Intel i5 – 4660 – 3.2 GHz

Ekran Kartı: AMD R9 380 – 4 GİGABYTE / Nvidia GeForce GTX 960 4 GİGABYTE

RAM: 8 GİGABYTE

Depolama: 50 GİGABYTE HDD

İşletim Sistemi: Windows 10 (64 bit)

4.Tomb Raider (Lara Croft) :

rol yapma oyunları

İngiliz oyun şirketi  Core Design tarafından tasarlanan oyun serisinin ilk başlangıcı 1996 senelerine dayanmaktadır. Teknoloji geliştikçe rpg oyunları gün geçtikçe kendini yenilemekteydi. Tomb raider’da bunlardan biriydi. Lara Croft, olarak canlandırdığımız oyunun hikayesi bir arkadaş topluluğunun tatile çıkması ile başlıyor. Daha sonra bir kaza geçirip daha önce bilmedikleri bir adaya düşerler. Hikayenin ayrıntılı olarak Tomb Raider inceleme yazımızı okuyarak ayrıntılı bilgiye erişebilirsiniz. Arkadaşları kaybolan Lara Croft adanın yerlileri tarafından kaçırılmıştır. Gözlerini ada halkının tapınağında açan lara croft’ın hikayesi buradan sonra başlamaktadır. Tomb Raider serisi çok beğenildiği için beyaz perdeye aktarımları da başladı. Lara Croft karakterini tanınmış kişi oyuncu Angelina Jolie canlandırmıştır. 2013 seneninde çıkan RPG oyun olan Tomb Raider, giderek popülerliğini ve alakasını kaybetmemiş olmakla birlikte 2018 seneninde beyaz perdeye konu olmuştur. Oyunu satın almak için tıklayınız.

Sistem Gereksinimleri:

İşletim Sistemi: Windows XP,Vista,7,8 (32-bit/64-bit)

İşlemci: AMD Athlon64 X2 / Intel Core2 Duo – 2.0 GHz

Hafıza: 2 GİGABYTE RAM

Ekran Kartı: AMD Radeon HD 2600XT / NVIDIA GT 710

VRAM: 1 GİGABYTE VRAM

DirectX: Sürüm 9.0c

Depolama: 12 GİGABYTE boş alan

Ses Kartı: DirectX uyumlu

5.Far Cry Serileri

rpg oyunları

Yapımcıları olan ubisoft far cry serisi öncelikle 23 mart 2004’te piyasaya sürülmüştür. Oyunun yazılımında Türk’te bulunduğu oyun, piyasaya sürüldüğü ilk 1 ay içerisinde 750.000 adet satılmıştır. Oyun rpg oyunları sevenler tarafından çok sevildiği için daimi kendini yenileyerek ve grafiklerine ehemmiyet vermeye başladı. Bilgisayar ve Playstation’da oynanabilen Far Cry serisi rol yapma oyunları severler için netlikle biçilmiş kaftantır. Oyunun hikayesi ise bir arkadaş grubunun gemi kazası neticesi bir adaya düşmesi ve ada halkı ile tanışması kaçırılması ve savaşmasıdır. Oyun ada’da geçtiğinden dolayı aniden bir yılan saldırısına maruz kalabilir veya aracınıza bir kaplan saldırabilir.

Oyunda yeni nesil silahlardan ziyade AK-47 tarzında hafif makineli tüfekler, Ateşli Ok atabilen yaylar, el bombası gibi çok fazla silah mevcuttur. Gizemli bir adada arkadaşlarınızı aradığınız vakitlerden adada kalmaya karar vereceğiniz dakikalarda iyi oyunlar dilerim ve rpg oyunları yazımızı anımsarsınız umarım. Far Cry Serisinde benim size önerdiğim serisi olarak ve üst düzey bir bilgisayara sahip olmadığını düşünürsem şayet netlikle Far Cry 3 oyununu bilgisayarına yüklemeniz gerekir. Oyunu satın almak için tıklayınız.

Sistem Gereksinimleri :

İşletim Sistemi: Windows XP, Windows Vista ve Windows 7 veyahut daha iyisi

İşlemci: Intel Core®2 Duo E6700 @ 2.6 GHz veya AMD Athlon64 X2 6000+ @ 3.0Ghz veyahut daha iyisi

Hafıza: 4 GİGABYTE RAM

Ekran Kartı: 512 Mb DirectX 9.0 Uyumlu Ekran Kartı veya AMD Radeon Hd 2900

Depolama: 15 GİGABYTE

6.Assassin’s Creed Odyssey

rpg oyunları

Ubisoft Montreal, Assassin’s Creed Origins ile Assassin’s Creed serisini yeni ve cesaretli bir istikamete taşıdı. Savaş daha aksiyon odaklıydı ve oyuncuları daha sonraki girişlerin dayandığı “engelleyene kadar engelleme” tarzından uzaklaşmaya teşvik ediyordu. Ayrı olarak, oyuncuların önceden gördüklerinden daha fazla ganimete vurgu yaparak karakter özelleştirmesine daha fazla eğildi. Ubisoft Quebec, kendi kimliğiyle bir oyun yaratırken bu temeli yapıyor. Rpg oyunları ile yakından ilgilenen Ubisoft’un E3 medya konferansında tam olarak ortaya çıkan bu yeni oyun, antik Yunanistan’da (net olarak MÖ 431) geçiyor ve Assassin’s Creed oyuncularının dünyayı, hikayeyi ve oyun içi kimliklerini benzeri görülmemiş şekillerde şekillendirmesine müsaade edecek. Oyunu satın almak için tıklayınız.

Sistem Gereksinimleri :

İşlemci: AMD FX 6300 @ 3.8 GHz, Intel Core i5 2400 @ 3.1 GHz, Ryzen 3 – 1200

Ekran Kartı: AMD Radeon R9 285 (2GB VRAM with Shader Model 5.0) veyahut NVIDIA GeForce GTX 660

Hafıza: 8GB RAM

Depolama Alanı: 46GB

İşletim Sistemi: Windows 7 SP1, Windows 8.1, Windows 10 (64-bit)

Çözünürlük: 720p

Amaçlanan FPS: 30 FPS

Grafik Ön Ayarları: Düşük

7.Hitman Absolution

rpg oyunları

Hitman Absolution, IO ınteractive tarafından geliştirilen ve Square Enix tarafından 2012 Kasım ayında piyasaya sürülmüştür. Üçüncü şahıs rpg oyun içinde bir infiltrasyon video oyunudur. Tore Blystad tarafından tasarlanan ve gerçekleştirilen serinin ilk oyunudur. Bir suikastçiyi canlandırdığımız bu oyunda bir katilin yaşadığı vaziyetleri ve girdiği aksiyonları iliklerinize kadar hissedeceksiniz. Oyunda saklılık asaldır. Ajan 47 isimli bu karakterimiz şık takım giysili giyimli, fiziği yerinde yakışıklı bir karakterdir. Oyunun ilk bölümü Chicago’da geçiyor. Boynunda taşıdığı gizemli bir nesnenin ona kuvvet verdiği ve onsuz savunmasız hale geldiğini anlıyor. Oyunun ikinci bölümü ise mayın ve patlayıcı üreten bir iş adamına ait bir şirket sahibinin evinde geçiyor. Spoiler vermek istemediğimiz için rpg oyunları listesinde yer alan bu oyunun hikayesini kesiyorum. Oyunu satın almak için buraya tıklayınız.

Sistem Gereksinimleri :

İşletim Sistemi: 64-bit Windows 7

İşlemci: Intel CPU Core i5-2500K 3.3GHz veya AMD CPU Phenom II X4 940

RAM: 8 GİGABYTE

Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 660 veya Radeon HD 7870

DirectX: 11

8.Mount & Blade 2: Bannerlord

Özgün Mount & Blade hayranları için iyi haber, TaleWorlds Entertainment’ın açık uçlu sandbox oyununu sağlam tutmaya çalıştığı. Bir ortaçağ kum havuzu çevreninde bir grup takipçiye öncülük edecek, haydutlarla savaşacak, asillerin isteklerini yerine getirecek ve savaşan grupları birleştirerek ve Kalradya’ya sulh getirerek kendinize bir isim koymaya çalışacaksınız. Bunların hepsi pek çok sürpriz olmadan gerçekleşecek: Calradia’ya kolaylaştırılmış stratejik genel bakışıyla dünya haritası geri dönüyor, orijinalin mükemmel istikametli kılıç oyunu geri döndü ve bu arada itibar ve moral üzerinde eşit bir vurgu var gibi görünüyor. Temelde, Mount & Blade II: Bannerlord, akışkan ve reaktif bir ortaçağ sanal alanında kendi yolunuzu çizmekle alakalıdır. Çalışan Mount & Blade 2: Bannerlord ekonomi sistemi sayesinde dilerseniz gezici bir tüccar olarak dahi oynayabilirsiniz. Bu, oyunun, malların fiyatlandırmasını etkileyecek olan natürel kaynak kıtlığını hesaba kattığı mananına gelir.

Kendinizi değişik imparatorluklarla hizalayabilir ve düşman gruplardan toprağı ele geçirerek onların savaş gayretlerini genişletmeye çalışabilirsiniz. Bunu yapmak için, Calradian egemenliği arayışınıza yardımcı olmak için takipçiler, parti azaları ve birlik garnizonları biriktirmeniz gerekecek. Savaş ve direk etkileşimler, üçüncü şahıs bakış açısıyla (RPG) gerçek vakitli olarak gerçekleşirken, tüm stratejisel ve stratejik kararlarınızı dünya haritasından alacaksınız. Ekibinizi hareket ettirmek, garnizonları yönetmek ve saldırıları tasarılamak, dünya haritası görünümünde gerçekleşir ve burada eylemler arasında vakit duraklatılır.Oyunu tanıtmak bu şekilde yeterli olacaktır diye düşünerek size oyunu satın almak için Steam sitesine yönlendireyim. Oyunu buraya tıklayarak satın alabilirsiniz.

Sistem Gereksinimleri :

64-bit işlemci ve işletim sistemi gerektirir

İşletim Sistemi: Windows 7 (64-bit only)

İşlemci: Intel® Core™ i3-8100 / AMD Ryzen™ 3 1200

Hafıza: 6 GİGABYTE RAM

Ekran Kartı: Intel® UHD Graphics 630 / NVIDIA® GeForce® GTX 660 2GB / AMD Radeon™ HD 7850 2GB

Depolama: 60 GİGABYTE kullanılabilir alan

9.The Walking Dead Serisi

rpg oyun tavsiyesi

Oyunun ismini okuduğunuzda aklınıza dizi gelebilir ama bu bir oyun.Evet yanlış okumadınız bu bir oyun. Hem de rol yapma oyunu.Yaptığınız seçimler bulduğunuz nesnelere siz karar veriyorsunuz. Verdiğiniz karara göre senaryo şekilleniyor. Dünyada gerçekleşen bir zombi istilası neticesi tek başına kalan Clementine ailesini beklerken evine Lee isminde bir adam gelir ve oyunumuz burada şekillenmeye başlar.Korku sahneleri ve zombilerle mücadeleden hoşlanıyorsanız eğer en iyi korku oyunları yazımızı okuyabilirsiniz. Beraber tehlikeler ve zor karar vermek zorunda kalan karakterlerimizi yönlendirdiğimiz bu oyun o kadar çok sevildi ki 5 bölüm olarak yayınlandı. Hemen peşinden ekstra olarak 2 bölüm daha yayınlandı. Rpg oyunları listeminizde yer alacak olan bu rpg oyun tavsiyesini dikkate almanız gerekir diye düşünüyorum. Oyunu satın almak için tıklayınız.

Sistem gereksinimleri :

64-bit işlemci ve işletim sistemi gerektirir

İşletim Sistemi: Windows 7 64Bit Service Pack 1

İşlemci: Intel Core 2 Duo 2.8GHz

Hafıza: 3 GİGABYTE RAM

Ekran Kartı: Nvidia GeForce GTS 450 2GB

DirectX: Sürüm 11

Depolama: 15 GİGABYTE kullanılabilir alan

Ses Kartı: DirectX 11 sound device

10.Dark Souls

Rpg oyunlarından söz ederken Dark Souls oyunundan söz etmemek olmazdı. Dark Souls serilerinde diğer oyunlardan farklı olarak oyun içi vaziyet vardır. Oyunların genelinde deneyim puanları kazanırsınız ve buna bağlı olarak yeni beceriler, geliştirmiş silahlar vb gibi bir üst düzeye geçiş vardır. Bu deneyim puanları (xp) yalnızca sayıdan ibarettir. Dark Souls serilerinde ise oyun sizi öldürüp öldürüp dirilterek gerçek bir deneyim edindiriyor. FromSoftware’i getiren geliştiricilerin yeni aksiyon rol yapma oyunu olan Dark Souls, bir hayli bilindik özelliğe sahip olacak. Karanlık bir fantezi evreni,zindanlarda sürünen, korkunç düşman karşılaşmaları ve benzersiz etkileşimleri sunuyor. Umutsuzluğa kapı aralayan bir dünyaya hazırlanın. Lodran Dünyasını merkez alan yeni, gizemli bir hikaye için oyuna odaklanın. Sayısız tuzaklarla, kaç tane öldürdüğünüzü sayamayacağınız kadar grotesk çetesi ve birkaç devasa güçlere sahip şeytan ve bölüm sonu canavarı diyebileceğimiz ejderha öncüleriyle karşılaşacaksınız. Oyunu oynarken ben rpg oyunu indirmiş neden korktum diyebilir ve bundan hoşlanabilirsiniz. Şayet ki korku oyunları sizi mutlu ediyorsa bu konu ile ilgili yazmış olduğumuz yazıyı okumanızı öneriyorum. Oyunu satın almak için tıklayınız.

Sistem Gereksinimleri :

OS: Windows XP , Windows Vista, Windows 7, or newer

Processor: Intel Core 2 Duo E6850 GHz+ or AMD Phenom II X2 545 3.0 GHz+

Memory: 2 GİGABYTE

Hard Disk Space: 4GB

Video Card: GeForce 9800 GTX+ or ATI Radeon HD 4870+

DirectX®: 9.0c

Sound: Direct Sound Compatible

11.Devil May Cry

O aslında, insan ve şeytan dünyaları arasındaki savaşta insanlara yardım etmek için kendi türüne itiraz eden Efsanevi Kara Şövalye Sparda’nın erkek çocuğu. Şeytan kral Mundus’u yendikten sonra Sparda, kendi kanı, özel bir tılsım ve bir insan rahibenin kanını kullanarak insan dünyasını iblis olana bağlayan geçidi kapattı. Bir müddet için her şey mükemmeldi: Sparda, takriben 2.000 senedir yardımsever bir hükümdardı, bir insan formu kazandı ve Eva isminde bir kadına aşık oldu. İkisinin ikiz erkek çocukları vardı, Dante ve Vergil, her birine özel muskasının yarısını verdi.

Ne yazık ki, bir noktada (tam olarak ne zaman ve nasıl olduğunu bilmiyoruz) Sparda can veriyor ve işte burada işler değişmeye başlıyor. Mundus’un iblisleri insan dünyasına geri döner ve Eva’yı öldürerek Sparda’nın iki erkek çocuğunu öksüz ve yalnız bırakır. Oyunumuzun kısa tanıtımını bu şekilde yapmayı uygun gördüm. Oyun aslında Ps2 zamanlarına kadar gidiyor şaraplar yıllandıkça güzel derler.Bu oyunda sizin için böyle olabilir. Eskilerin bağımlı olduğu, geceleri uyuyamadığı zamanlarda hayalini kurduğu bir rol model karakterdi Devil May Cry.Daha fazla meraklanmadan oyunu buraya tıklayarak satın alabilirsiniz.

Sistem Gereksinimleri :

İşletim Sistemi: WINDOWS® 7, 8.1, 10 (64-BIT Required)

İşlemci: Intel® Core™ i5-4460, AMD FX™-6300, or better

Hafıza: 8 GİGABYTE RAM

Ekran Kartı: NVIDIA® GeForce® GTX 760 or AMD Radeon™ R7 260x with 2GB Video RAM, or better

DirectX: Sürüm 11

Depolama: 35 GİGABYTE kullanılabilir alan

12.Cyberpunk 2077

cyberpunk 2077

Oyunun grafikleri insanı içine sürükleyen, merak ettiren Cyberpunk 2077 daha piyasa çıkmasa da rpg oyunları arasında en çok çıkışı beklenilen oyun oldu şimdiden.Oyun o kadar ayrıntılı ki, yolda gördüğünüz rastgele biri ile sohbet edebilirsiniz.Oyunların genel bir ana hikayesi vardır ya işte Cyberpunk 2077’de bu kalıplardan ayrı olarak hikayelerin ne istikamete ilerleyeceğini senaryosunu sizin verdiğiniz kararlar belirliyor.Oyunun yapımcıları bir takım medya üyelerine 16 saatlik bir tecrübe fırsatı vermiş ve açıklamalarını istemiştir.Bir hayli ayrıntısı paylaşan oyunu oynayan kişiler oyun ile ilgili oldukça merak edici açıklar yapmış bulunmak.Cyberpunk 2077 ile ilgili inceleme ve daha fazlasını merak ediyorsanız yazımızı okumalısınız.

Sistem Gereksinimleri :

64-bit işlemci ve işletim sistemi gerektirir

İşletim Sistemi: Windows 7 or 10

İşlemci: Intel Core i5-3570K or AMD FX-8310

Hafıza: 8 GİGABYTE RAM

Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 780 or AMD Radeon RX 470

DirectX: Sürüm 12

Depolama: 70 GİGABYTE kullanılabilir alan

13.Horizon Zero Down

rpg oyunları

Tamam kabul ediyorum robotları ok ve yay  ile öldürmek biraz absürt gelebilir.Fakat eğer bu konuyu bir kenara bırakabilirseniz Horizon Zero Down’un açık dünyası, müthiş görselleri garip olmakta beraber eğlenceli aksiyonu ve bu robotlar neden hayvan şeklinde diye sualini adım adım izah eden hikayesi ve sonuna kadar keyifle oynayabileceğiniz bir rol yapma oyunudur.Guerrilla Games tarafından geliştirilen ve yayıncısı olan Sony Interactive Entertainment olan bu oyunu satın almak için tıklayınız.

Sistem Gereksinimleri :

64-bit işlemci ve işletim sistemi gerektirir

İşletim Sistemi: Windows 10 64-bits

İşlemci: Intel Core [email protected] or AMD FX [email protected]

Hafıza: 8 GİGABYTE RAM

Ekran Kartı: Nvidia GeForce GTX 780 (3 GİGABYTE) or AMD Radeon R9 290 (4GB)

DirectX: Sürüm 12

Depolama: 100 GİGABYTE kullanılabilir alan

14:Bloodborne

rol yapma oyunları

Son 5 sene atmosfer olarak en eşsiz oyunu, şüphesiz bloodborne. Son serisi ile hemen hemen aynı mekaniklere sahip gotik bir atmosfer’de geçen bloodborne, oyuncuya en az bir Souz oyunu farklı karakter yapma olanağı sunuyor bu da oyunu tekrar tekrar oynanmasına kapı aralıyor.Zati ilk oynadığınızda “ne oldu lan şimdi burada “ diye yanıttan çok sual işareti ile karşılaşacaksınız.Cevap verir Souz bazlı oyunda olduğu gibi satır aralarında saklı olacaktır. FromSoftware tarafından geliştirilen ve Sony Computer Entertainment tarafından ise yayınlanan bu oyunu satın almak için tıklayınız.

Sistem gereksinimleri :

İşletim Sistemi: Windows XP (SP3), Windows Vista (SP3), Windows 7, Windows 8, Windows 8,1

İşlemci: 3 GHz Çift Çekirdekli (Çekirdek 3 Duo 3.4 GHz veya Althon X3 3.7 GHz)

RAM: 3 GİGABYTE

Sabit Disk: 30 GİGABYTE

Ekran kartı (AMD): 513 MB RAM ile uyumlu DirectX 10,1 (ATI Radeon 3000, 4000, 5000 veya 6000 serisi, ATI Radeon 3870 veya daha yüksek performanslı)

Ekran kartı (NVIDIA): 513 MB RAM ile uyumlu DirectX 10.0 (NVIDIA GeForce 8, 9, 300, 300, 400 veya 500 serisi NVIDIA GeForce 8800 GT veya daha yüksek performanslı)

Ses kartı: DirectX Uyumlu

15.Mass Effect

en iyi rpg oyunları

2183 seneninde komutan shepard, Spectre isminde türler arası galaktik araştırma projesine katılan ilk insan olur. Shepard’a Normandy ismine sahip bir prototip gemi verilir.İnsanlar dünyada var olmadan önce uzay yolculuğu yapabilen Prothean ırkı yaşamış ve soyarlı tükenmiştir. Shepard’a bu Prothean ırkını araştırma görevi verilir.Görev esnasında bir başka Spectre azası Saren’ın birliğe aldattığı ortaya çıkar.Saren uzay yolculuğu yapabilen makine ırkı reaper’larla beraber çalışıyordur. Reaper’ların emeli tüm hayatı bittirmektir. Shepard, Saren’ı durdurur ve lider reaper atağını püskürtmeyi muvaffak olur.Ama reaper2lar çoktan geri dönmeye başlamıştır.Shepard ve ekibi yalnızca bu geri dönüşü geciktirir. Prothean’ların diğer ırkların bir sonraki reaper saldırısına hazır olması için yok olma pahasına Reaper’ları engellemeye çalıştığı öğrenilir. Shepard galaktik konseyi Reaper’lar hakkında uyarır fakat konsey tehdidin ciddi olmadığını düşünür.Oyunun kısa tanımını ve hikayesini yapmayı uygun gördüm daha fazla spoiler vermemek için oyunu satın almak için tıklayabilirsiniz.

Sistem Gereksinimleri :

Desteklenen İşletim Sistemi: Microsoft Windows® XP SP2 veya Windows Vista *
İşlemci: Intel P4 2.4 Ghz veya daha hızlı / AMD 2.0 Ghz
Hafıza: 1.0 GİGABYTE RAM veya daha fazlası (Vista için 2.0 GİGABYTE)
Grafikler: DirectX 9.0c uyumlu, ATI X1300 XT veya üstü (ATI X1300, X1300 Pro, X1600 Pro, Radeon 2600 HD ve HD 2400 minimum sistem gereksinimlerinin altındadır);
NVidia GeForce 6800 veya üstü (7300, 7600 GS, 8500 minimum sistem gereksinimlerinin altındadır)
Sabit Disk: 12,0 GİGABYTE veya daha fazla boş sabit sürücü alanı
Ses: DirectX 9.0c uyumlu
DirectX®: 9.0c

16.World Of WarCraft

Belki bu oyun rpg değil mmorpg diyeceksiniz fakat bu konu hakkında tartışabiliriz.Bunun sebebi de WoW’da rol yapma eylemi içerisinde olmamızdır.RPG denince akla ilk gelen oyun olan WoW hakkında çok da bir şey söylemenin gerektiğini düşünmüyorum aslına bakarsanız RPG seven her insanın oyunu biliyordur. Gene de yani söz edelim.WoW, Blizzard Entertainment tarafınca geliştirilen devasa çevrimiçi rol yapma oyunudur. Gerek hikayesi gerek evreni ve karakterleri ile oyuncuları kendine bağlamış bir eser olan WoW’un hikayesi size özet geçemeyeceğim kadar geniş. Old-school(daha önceki biçim) grafiklerine rağmen yeni nesil RPG’ler içinde bile hala yerini savunacak kadar seviliyor. Oyunda çeşitli sınıf ve karakterler mevcut. Horde ve Alliance içinde seçim yaparak oyuna başlayabilirsiniz.

Oyun paket mantığına bakılırsa işliyor. Oyunu 20. Düzeye kadar fiyatsız oynayabiliyorsunuz fakat geçinmek için paket satın almanız gerekiyor. Siz bu paketleri satın alarak ulaşım kazanabiliyorsunuz. Son olarak geçtiğimiz günlerde Shadowlands paketi çıktı. Eğer oyunu tecrübe etmediyseniz kesinlikle deneyimlemenizi tavsiye ederim.

Sistem Gereksinimleri :

İşletim Sistemi: Windows 7 64-Bit ve daha fazlası
İşlemci:Intel Core i5 760 yada AMD FX-8100
RAM: 4 GİGABYTE
Ekran kartı: NVIDIA GeForce GT 560 yada AMD Radeon HD 7850(Minimum 1 GİGABYTE Hafıza)
DirectX: DX 9 / Sürüm 9
Depolama Alanı: 70 GİGABYTE

17.Red Dead Redemption 2

Red Dead Redemption 2

Red Dead Redemption 2 , açık dünya ortamında geçen ve tek oyunculu ve çevrimiçi çok oyunculu bileşenlere sahip üçüncü şahıs bakış açısıyla oynanan bir batı aksiyon serüven oyunudur. Oyunda, evvelki oyunda bulunmayan yeni özellikler var. Sözgelimi, yay ve ok kullanmak, çift elli silahlar, suda yürümek ve kano kullanmak gibi yeni mekanikler tanıtıldı. Oyunda yaban hayatı ve avcılık da gelişti.Oyun, hikaye ve görevler için ağırlıklı olarak oyuncu seçimine odaklanıyor. Oyuncu seçimlerinin etkileşimleri ve görevleri nasıl etkileyebileceğine ait IGN’nin İlk Bakış önizlemesi sırasında Rockstar North’un Co-Studio Başkanı Rob Nelson şunları söyledi: “Bu görevlerin çoğunda size nasıl yaklaşacağınızı seçmeniz için seçenekler sunmaya çalışıyoruz, Önce arkadaşlarını mı göndereceksin yoksa önce mi gireceksin. “

Oyuncular herhangi bir NPC ile önceki Rockstar oyunlarından çok farklı şekillerde iletişim kurabilirler. NPC’den para çalmak için arkadaşça sohbet etmek, tehdit edici bir sohbet yapmak gibi seçenekleri seçebilirler ya da o karakteri alıp cesedi yağmalayabilirler.Daldırmanın daha da genişlemesinde, oyuncuların silahları gibi ekipmanlarını temizleyerek onlara bakmaları gerekiyor. Karakter özelleştirme açısından, oyuncular bir kesim ve stil için bir berbere gitme seçeneğine sahiptir; ancak, oyunculara sunulan stiller, oyun süresince karakterlerinin saçlarının natürel olarak uzamasına ne kadar müsaade ettiklerine bağlıdır. Karakterler, değişik hava şartları için değişik kıyafetlere sahip olacaklar, düzenli olarak yemek yemeleri ve yıkanmaları gerekecek ve bir cinayetin cildini yüzmek ve nesneleri incelemek de dahil olmak üzere, bir sefer daha otomatik olan eylemler teferruatlı olarak büyük ölçüde genişletildi.

Sistem Gereksinimleri :

Windows 7 (64 Bit)

Intel Core i5 2500K 3.3 GHz / AMD FX-6300

AMD Radeon R9 280 / NVIDIA GeForce GTX 770

2 GİGABYTE VRAM

8 GİGABYTE RAM

150 GİGABYTE depolama alanı

18.Rise Of Tomb Raider

rpg oyunlarırpg oyunları

Tomb raider oyunun devamı olan oyunun konusu tarih severler için sahiden alaka çekici. Moğallardan kalma bir efsanevi kaynak olan bir bölgede rpg olarak canlandıracağımız Lara Croft’un babası bir arkeolog. Babası hayatını bu efsanevi kaynağa adamış vaziyettedir. Ancak Trinity grubu bunu farkeder ve Lara Croft’un babasına suikast ile öldürüyor. Lara Croft ile rpg oyunları tarihinde belki de en iyi ok kullanabilen karakter olarak bu serüvene atılıyor. Rol yapma oyunları gerçekliliği ön tasarıda barındırmalıdır ve bunu muvaffak olan oyunun yapımcıları, bir takım aksiyon serüven sahnelerinde çuvalladığını söyleyebilirim. Oyunda bir takım parçalar bulup onunla silahlarınızı geliştirebilir ve mühimmat elde edebiliyorsunuz. Silah veya tüfek kullanmaktansa ok kullanmanızı tavsiye ederim. Bunun nedeni bulunduğunuz oyun bir rpg oyunu. İlerleyen bölümlerde kullandığınız ok işinize yaramayabilir uyarmadınız demeyin. Tabiat mükemmeli bir yerde serüven oyunları olarak mı indirdim dedirten bu oyun sizi gerçek bir rpg player olarak oyunu oynatıyor. Hikayesi ve oynayış performansı ile kendi tarzını yaratan bu oyunu satın almak için tıklayınız.

Sistem Gereksinimleri :

Isletim Sistemi: Windows 7 (64bit)

Islemci: Intel Core i3-2100 veya AMD eşiti

Hafiza: 6 GİGABYTE RAM Hafıza

Ekran Karti: NVIDIA GTX 650 2GB veya AMD HD7770 2GB

DirectX: Version 11

Depolama: 25 GİGABYTE bos alan

19.Rangers Of Oblivion

Sıradaki oyunumuz Mmorpg tarzı diyebileceğimiz bir oyun. Bilhassa rpg oyunları arasında  ön tasarıya çıkmasının nedeni her şeyi kişileştirebilme olanağı sunmasıdır. Başka bir deyişle görünümünüzü, silahlarınızı aklınıza ne gelirse değiştirme olanağınız bulunuyor. Geniş bir haritanın içerisinde yer alan ve açık dünya oyunları gibi olan oyunumuz size rahatlık olanağı sunarak oyunda yer alan canavarları kesme olanağı sunuyor. Birbirinden değişik olarak 10 tane modu bulunmaktadır. Rpg oyun teklifi olarak size söz etmek istediğim konu ise oyunda 6 tane değişik silah türü var. Bunlar büyük kılıç, mızrak, ikiz kılıç, değnek ve zırhlı eldivenler olan tercih hakkından birini seçip git gide gelişiyorsunuz ve gerek görünüm olarak gerekse güç olarak çok iyi yerlere gelebiliyorsunuz. Daha sonra PvP modunda herkese karşı savaşabiliyorsunuz. En iyi mobil MMORPG oyunları arasında yer alan bu oyunu telefondan oynayabilirsiniz.

Dünyanın en sevilen RPG Oyunları : 2020 Teklifleri

Türkçe makale özgünleştirme tarafından yapılmıştır.




Yaz Aylarında Yanınızdan Ayırmayacağınız 5 Akıllı Hoparlör
Yaz Aylarında Yanınızdan Ayırmayacağınız 5 Akıllı Hoparlör

Yazın arkadaşlarınızla dışarıdayken müziksiz kalmamanızı sağlayacak 5 ses bombasını sizler için derledik. ...

Google’da Asla Aratmamanız Gereken 7 Şey
Google’da Asla Aratmamanız Gereken 7 Şey

İnternetteki toplam site sayısının 2 milyar barajına ulaştığı günlerde yaşıyoruz. Bilginin yalnızca doğru kaynaktan alındığında işe yaradığı konusunda herkes hemfikir. Peki ya...

PUBG'nin Berlin'deki etkinliği Koronavirüs nedeniyle ertelendi
PUBG'nin Berlin'deki etkinliği Koronavirüs nedeniyle ertelendi

Çin’in Vuhan şehrinde ortaya çıkan koronavirüs salgını nedeniyle şu ana kadar yüzlerce insan yaşamını yitiÇin’in Vuhan şehrinde ortaya çıkan koronavirüs salgını...