Elon Musk, en zenginler listesinde zirveyi Jeff Bezos’a kaptırdı 2021

Elon Musk, en zenginler listesinde zirveyi Jeff Bezos’a kaptırdı 2021

Geçtiğimiz hafta dünyanın en zenginler listesinde ilk sefer birinci sıraya yükselen SpaceX ve Tesla CEO’su Elon Musk’ın öncülüğü kısa sürdü. Elon Musk zenginler listesinde tekrar Amazon CEO’su Jeff Bezos’un gerisine düştü.

Forbes mecmuası, Amazon CEO’su Jeff Bezos’u geride bırakan Elon Musk‘ı 189.7 milyar dolar net servetiyle dünyanın en zengin insanı olarak göstermişti. Ancak Musk’ın elektrik araç üreten şirketi Tesla’nın paylarında pazartesi günü 13.5 milyar dolara tekabül eden takriben yüzde 8 oranında erime yaşandı.

Bu gelişme, Amerikalı milyarderin ekim başından bu yana bir günde kaybettiği en büyük miktar olarak kayıtlara geçti. Aynı zamanda Musk’ın varlığının bir sene içinde 150 milyar dolardan fazla artış kaydettiğini not edelim.

elon-musk-zenginler-2

ELON MUSK ZENGİNLER LİSTESİNDE BEZOS’UN GERİSİNDE

Son gelişmelerin hemen peşinden Forbes mecmuasının tahminlerine göre, Elon Musk zenginler listesinde ikinci sıraya geriledi; serveti de 176.2 milyar dolara düştü. Jeff Bezos ise 182.1 milyar dolarlık varlığıyla yine dorukta bulunuyor.

Musk, varlığında kayıp yaşasa da halihazırda listede Fransa merkezli LVMH şirketinin CEO’su Bernard Arnault’un önünde bulunuyor. Arnault, dünyanın en zengin üçüncü insanı unvanına sahip.

Bloomberg’e göre, Elon Musk, şirketlerinden az miktarda aylık alıyor ve Tesla’da kabaca yüzde 20 paya, havacılık ve uzay şirketi SpaceX’te yüzde 48 paya ve 57 milyon Tesla pay senedi opsiyonuna sahip bulunuyor.

TESLA’NIN 2020 KARNESİ

Her ne kadar koronavirüs salgını tüm sektörleri durma noktasına getirse de 2020 yılı Tesla’nın yılı oldu diyebiliriz. Öyle ki, söz konusu şirket geride bıraktığımız yılda yaklaşık 500 bin araç teslimatı gerçekleştirirken, hisse senedi ücreti da yüzde 740 arttı.

Enteresan tweet’leriye bilinen Elon Musk, dünyanın en zengin insanları listesinde doruğa yerleştiğinde “Ne kadar garip. Pekala! İşe geri dönelim” şeklinde paylaşımda bulunmuştu.

The post Elon Musk, en zenginler listesinde doruğu Jeff Bezos’a kaptırdı first appeared on .

Türkçe makale özgünleştirme tarafından yapılmıştır.




iPhone 11'in Teknik Çizimleri Ortaya Çıktı
iPhone 11'in Teknik Çizimleri Ortaya Çıktı

Benjamin Geskin, iPhone 11'in asimetrik tasarımıyla çok tartışılacak arka kamera tasarımına ait teknik çizimleri paylaştı. ...

Araç Sahipleri, Pencil 2'lerde İlginç Bir Sorun Yaşıyorlar
Araç Sahipleri, Pencil 2'lerde İlginç Bir Sorun Yaşıyorlar

Apple Pencil 2 kullanıcıları, araçlarında bulunan anahtarsız giriş özelliğinin çalışmadığını, araç kilidinin açılmakta zorlandığını belirttiler. Apple konu ile ilgili...

Evet arkadaşlar tekrar hatırlatmak isterim ki forumlarda, sosyal medya paylaşımlarınızda, blogunuzda veya websitenizde resim yüklemek ve ya resim paylaşmak için buraya tıklayabilirsin....