Elon Musk’tan Starlink İnternet Hızı Paylaşımı Geldi! 2021

Elon Musk’tan Starlink İnternet Hızı Paylaşımı Geldi! 2021

Dünyanın çevreninde kurulan uydu ağıyla dünyanın her yerine internet irtibatı sunan Starlink için Elon Musk, internet hızı konusunda paylaşımda bulundu. Bir Starlink kullanıcısının heyetim ve ilk kullanım mertebelerini paylaştığı Tweet serisini cevaplayan Elon Musk, kullanımda olan hızın artacağını kaydetti.

.

SpaceX ve Tesla CEO’su olan Elon Musk, sosyal medya üzerinden projeler ile ilgili paylaşımlarına devam ediyor. Bir hayli sefer projeler ile ilgili bilgiler paylaşılan Tweet’lere yanıt yazan ve tekrar paylaşım yapan Elon Musk, Starlink’in hızının 2 katına çıkacağı müjdesini vermiş oldu.

.

Elon Musk’tan Starlink İnternet Hızı Paylaşımı Geldi!

.

Starlink İnternet Hızı 2 Kat Daha Artacak

.

Twitter’da bir kullanıcı Starlink ekipmanını teslim alarak heyetim mertebelerini gösterdiği bir Tweet serisi paylaştı. Bu serinin nihayetinde da sistemin kurulduğu ve hız testi yapıldığı görüldü. Anthony lemole isimli kullanıcı, AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ Chicago’da kurduğu Starlink sistemiyle önce 77 Mbps sonra 130 Mbps indirme (download) hızı aldı.

.

Elon Musk’tan Starlink İnternet Hızı Paylaşımı Geldi!

.

Sonrasında bir test2 daha yapan kullanıcı, 110.34 Mbps indirme (download), 13.91 Mbps (upload) ve 30 ping değeri aldı. Bu paylaşıma yorum yapan Elon Musk da Starlink internet hızı için “Bu sene içinde hız 300 Mbps hızına kadar ikiye katlanacak. Ping değeri de 20 ms’e kadar düşecek.” izahında bulundu. Böylelikle 2021 seneyin sonuna kadar Starlink aracılığıyla 300 Mbps (37.5 MB/s) hız ele geçirileceği kaydedildi.

.

.

Bir başka kullanıcının “Aktif kapsama haritası?” sualine yanıt veren Elon Musk şunları söyledi;

“Bu sene sonuna kadar Dünyanın büyük bir bölümü. Gelecek seneye kadar kapsama alanını yoğunlaştırmak için çalışma olacak. Dikkat etmek gerekir ki şehirsel alanlarda cep telefonu kullanımının avantajı vardır. Uydular, düşük veyahut orta nüfus yoğunluklu alanlar için en iyisidir.”

 .

 

 

Türkçe makale özgünleştirme tarafından yapılmıştır.




Xiaomi Redmi K40 Pro, Snapdragon 888’i ve şok edici bir fiyat etiketini sergiliyor 2021
Xiaomi Redmi K40 Pro, Snapdragon 888’i ve şok edici bir fiyat etiketini sergiliyor 2021

Qualcomm’un 2021 için en iyi bahsi olmasına karşın şu ana kadar çok az telefon Snapdragon 888 çip setini taşıyor. Xiaomi Mi 11 de dahil olmak üzere oldukça yüksek ücret yaftalarına...

Apple ile Giriş Özelliği, Her Uygulamada Zorunlu Olacak
Apple ile Giriş Özelliği, Her Uygulamada Zorunlu Olacak

Apple, WWDC’de yaptığı duyuruda, üçüncü parti olarak giriş özelliği bulunan uygulamalarda, gelecek yıldan itibaren Apple Hesabı ile Giriş özelliği bulunmasını zorunlu hale...

Sagopa Kajmer Albümleri 2021
Sagopa Kajmer Albümleri 2021

Sosyal medya’da bir çok kişinin paylaştığı melankolik ve özlü sözlerin sahibi sagopa kajmerdir. İle ilgili çıkan suallere albümlerinde yanıt veren Yunus abimiz, Bazı vakit...