Elon Musk Zenginler Listesinde Bir Numaraya Yükseldi! 2021

Elon Musk Zenginler Listesinde Bir Numaraya Yükseldi! 2021

Dünyanın en zengin iki insanı olan Elon Musk ve Jeff Bezos arasındaki rekabet Musk’ın galibiyeti ile sonuçlandı. Bir müddettir aralarında servet mananında bir rekabet vardı. Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk, yaptığı çarpıcı izahlar ile gündemdeki yerini savunurken, Amozon’un kurucusu ve CEO’su Jeff Bezos Amazon tarafında yaptığı atılımlar ile dikkat çekiyor. Dünyanın en zengin insanı yeni rakamlara göre Elon Musk oldu.

.

Elon Musk Zenginler Listesinde Bir Numaraya Yükseldi!

.

Artık Dünyanın En Zengin İnsanı 190 Milyar Dolar İle Elon Musk

.

Dünyanın en değerli şirketlerinin kurucuları olan Elon Musk ve Jeff Bezos servetleriyle dünyanın en dikkat çeken isimleri arasında bulunuyor. Bir müddettir New York Borsası’nda işlem gören Amazon ve Tesla payları karşı karşıya geldi. New York Borsası’nda işlem gören Amazon (AMZN) ve Tesla (TSLA) paylarındaki hareketlilik dikkat çekmişti. Kısa müddette yükselen Tesla paylarıyla birlikte Elon Musk’ın serveti de gittikçe artmaya başladı.

.

Elon Musk Zenginler Listesinde Bir Numaraya Yükseldi!

.

Jeff Bezos’u geçmesine çok az kalan Elon Musk artık resmen dünyanın en zengin insanı oldu. Tesla Owners of Sillicon Valley Twitter hesabı üzerinden ” Elon Musk 190 milyar dolarlık serveti ile şu anda dünyanın en zengin insanı” şeklinde yapılan paylaşım binlerce etkileşim almayı muvaffak oldu.

.

.

Bir müddettir Tesla paylarının Amazon karşısında yükselişe geçtiği görülüyordu. Tesla payları geçen seneden bu yana yüzde 743’lük büyük bir artış yaşadı ve yatırımcılar bu yükselişi yakalamışken rüzgardan istifade etmek istercesine yatırımlarını Tesla’ya yönlendirmiş gibi duruyor. Geçen seneye göre ise Amazon payları yüzde 65 değer kazandı.

.

Bu değer kazanan paylar arasında Elon Musk tarafından sahip olunan çok sayıda payın de olduğu, bu yüzden Jeff Bezos tarafından sahip olunan servete biraz daha yaklaştığı aktarılıyor. Musk, kazanca karşın parasal uğraşlarla çok az alakası olduğunu, Tesla ve SpaceX’teki payları dışında çok az mal varlığı olduğunu duyurmuştu. Musk, servetinin asıl emelinin, insanlığın uzay yolculuğunu yapan bir medeniyete dönüşmesini hızlandırmak olduğunu söylüyor.

.

 

 

.




Chrome 80 Bildirim İsteklerine Sınırlama Getiriyor
Chrome 80 Bildirim İsteklerine Sınırlama Getiriyor

İnternet kullanıcılarının dikkatini dağıtan, sinirini bozan ısrarcı bildirim izinleri sonunda kolayca kontrol edilebilir hale geliyor. Yeni versiyonunda ayarlardan kolayca bu pop-up...

Samsung Galaxy Note 8 İçin Android Pie Güncellemesi Geldi
Samsung Galaxy Note 8 İçin Android Pie Güncellemesi Geldi

Samsung’un yeni telefonlarının gelmesine kısa bir süre kala, Samsung Galaxy Note 8’ler stabil bir Android Pie güncellemesi almaya başladı. ...

Xiaomi, Mensarjor Mutfak Modüler Entegre Evyesini Kitle Fonlaması Yapıyor
Xiaomi, Mensarjor Mutfak Modüler Entegre Evyesini Kitle Fonlaması Yapıyor

Yeni bir ev inşa edildiğinde, lavabo alanında her zaman çeşitli mutfak aletlerinin kurulması gerekir. Lavabo dolabı gövdesi, bulaşık makinesi, su arıtma cihazı, çöp öğütücü...