En iyi 13 android emülatör – 2020 Güncel liste

En iyi 13 android emülatör – 2020 Güncel liste

Android emülatörler, uygulamaları test etmek isteyen geliştiricilerden, oyunlarını büyük ekranda oynamak isteyen kullanıcılara kadar geniş bir kitleye hitap ediyor. Özellikle Windows ve Mac bilgisayarlarda fare ve klavye yardımıyla harika bir oyun deneyimi sunan android emülatörler, akıllı telefonlardaki deneyimi bilgisayarlara aktarıyor.

En iyi android emülatörler listemize göz atarak, size en uygun olan emülatörü seçebilir ve android oyunları veya uygulamaları bilgisayara yükleyebilirsiniz.

İşte 2020 yılında kullanabileceğiniz en iyi android emülatörler:

GAMELOOP

gameloop android emülatör

En iyi android emülatörü listemize GameLoop ile başlamak istiyoruz. Daha önce Tencent Gaming Buddy olarak bilinen GameLoop, Call of Duty Mobile’a özel destek sayesinde yakın zamanda PC’ler için en iyi Android emülatörlerinden biri haline geldi.

Özellikle android oyunlarını bilgisayarda oynamak için biçilmiş kaftan olan GameLoop, ne yazık ki yalnızca desteklenen bazı oyunlar için kullanılabiliyor. Bu nedenle telefonunuzdaki gibi Google Play Store‘u kullanarak GameLoop üzerinden istediğiniz oyun veya uygulamayı indiremiyorsunuz.

GameLoop’u neden kullanmalısınız?

  • Mükemmel klavye ve fare entegrasyonu
  • Call of Duty ve PUBG’nin resmi ortağı
  • Harika performans

BLUESTACK

bluestack en iyi android emülatör

Bluestack, PC’ler için en popüler Android emülatörlerinden biridir. Genellikle oyun oynamak için sıkça tercih edilen bir android emülatörü olan Bluestack, hem Google Play Store desteği, hem de optimize edilmiş özel oyunlar sayesinde harika bir deneyim yaşatmayı başarıyor.

Her ne kadar uygulamadaki reklamlar, Bluestack’i diğer en iyi ücretsiz Android emülatörlerinin biraz gerisinde bıraksa da yine de dünya genelinde binlerce kullanıcı Bluestack’i tercih ediyor.

Bluestack android emülatörünün oyun performasına değinecek olursak, diğer emülatörlere göre daha iyi performans sunduğunu söyleyebiliriz. Ancak düşük bilgisayarlarda kasılmaları ve gecikmeleri hissetmeniz kaçınılmaz.

Avantajları:

  • Teknik bilgi gerektirmeden kurulumu kolay
  • Çoklu hesap desteği
  • En iyi çok yönlü Android Emülatörü

MEMU

MEMU android emülatörü

MEmu, diğer en iyi android emülatörlerine kıyasla nispeten biraz daha yeni bir program. 2015 yılında piyasaya sürülen MeMu, yine oyun odaklı bir emülatör olarak karşımıza çıkıyor. Hız bakımıdan gayet başarılı sayılabilecek bir arayüze sahip program, hem AMD hem de NVIDIA ekran kartlarını da destekliyor.

MEmu her ne kadar yüksek performanslı oyun oynamak için ideal olsa da grafik performansı az da olsa zayıf. Bu nedenle oyun oynarken az da olsa kalite kayıpları yaşayabilirsiniz. Ancak yine de MEmu, bilgisayara android kurmak için iyi bir tercih olabilir.

KOPLAYER

koplayer android emülatörü ekran görüntüsü

KoPlayer, listemizde yer alan diğer programlar gibi hafif bir yazılımla gecikmesiz bir oyun deneyimine odaklanıyor. Ayrıca klavye eşleme ve gamepad desteği de sunan programda sağda solda küçük reklamlar karşınıza çıkabiliyor.

KoPlayer’in dezavantaj sayılabilecek kusurlarından biri de nadiren donması. Bu nedenle bilgisayarlar için en iyi android emülatörlerinden biri olan KoPlayer, ne yazık ki rekabetin içerisinde yer alamıyor.

GENYMOTION

en iyi android emülatörü GenyMotion

En iyi android emülatörleri listemizde yer alan GenyMotion, aslında diğer programlardan biraz farklı. Daha çok geliştiricilere yönelik tasarlanmış bir program olarak karşımıza çıkan GenyMotion, farklı Android sürümlerine sahip çeşitli sanal cihazlarda uygulamaları test etmenize olanak tanır.

Android SDK ve Android Studio ile uyumlu bir şekilde çalışan GenyMotion, aynı zamanda  MacOS ve Linux işletim sistemlerine de destek veriyor.

Genymotion, geliştiricilere yönelik hayata geçirilen bir program olduğundan, android oyunları bilgisayarda oynamak isteyen kullanıcıların pek de ilgisini çekmiyor.

NOXPLAYER

Nox Player -  En iyi android emülatörler

Özellikle android oyuncularını hedef alan Nox Player, android deneyiminin keyfini bilgisayarda yaşamak için oldukça ideal bir uygulamadır. PUBG veya Justice League gibi oyunlara tam destek sağlayan program; klavye, fare ve gamepad tuşlarını eşlemenizi ve uyumlu bir şekilde kullanmanızı sağlıyor.

En iyi android emülatörleri listemizde önemli bir yere sahip olan Nox Player, en iyi oyun deneyimi için uygulama içerisinden işlemci ve RAM kullanımını belirleme imkanı da sunuyor. Ayrıca uygulama içerisinden bir dakika gibi kısa bir sürede root erişimi de sağlayabilirsiniz.

Nox Player’ın biraz da olumsuz özelliklerinden bahsedelim. Çünkü şimdi sizlerle paylaşacağımız bazı durumlar, uygulama hakkında fikrinizi tamamen değiştirebilir.

Nox Player, sisteminize oldukça fazla yük bindiriyor ve bu nedenle aynı anda başka uygulamaları kullanmak oldukça zorlaşıyor. Tabii ki bu durum bilgisayarınızın gücüne bağlı olarak değişebilir, ancak bu durum çoğu zaman rahatsız edici olabiliyor.

En iyi android emülatör olarak piyasada adından sıkça söz ettiren Nox, son zamanlarda bu unvanını kaybediyor. Çünkü kullanıcılar, bu programın silinmesi oldukça zor zararlı bir yazılım içerdiğini söylüyor.

Ayrıca, birkaç popüler antivirüs, Nox sistem dosyalarını şüpheli olarak algılayabiliyor. Bu nedenle programı yükleyip yüklememek tamamen size kalmış.

ANDROID STUDIO

android studio

Google’ın geliştiriciler için kullanıma sunduğu Android Studio, temel olarak, geliştiricilerin uygulamalarını oluşturmalarına ve test etmelerine yardımcı olacak bir dizi araç ve eklentiyle birlikte gelir. Bu nedenle program, tam anlamıyla bir android emülatörü değildir.

Android Studio’nun yerleşik bir emülatörü vardır, ancak Genymotion ile karşılaştırıldığında daha az özellik barındırır.

Genel kullanım veya oyun oynamak için uygun olmayan Android Studio, aynı zamanda diğer emülatörlere göre daha fazla yer kaplar. Eğer android geliştirici olmaya merakınız varsa, Android Studio’yu indirebilir ve özelliklerinden faydalanabilirsiniz.

REMIX OS

remixos en iyi android emülatör

RemixOS, diğer android emülatörlerinden biraz farklı. Listemizde şimdiye kadar bahsettiğimiz tüm android emülatörler, ayrı bir program olarak Windows işletim sisteminde kurulabiliyor. Ancak RemixOS, tıpkı Windows gibi ön yüklemeli olarak ayrı bir işletim sistemi olarak kuruluyor.

Google’ın eski çalışanları tarafından kurulan Jide Technology tarafından geliştirilen RemixOS’u indirip USB belleğe attıktan sonra bilgisayarınıza Windows’u kurar gibi kurabilirsiniz.

Bilgisayarınıza tam olarak android işletim sistemini kurmak istiyotsanız, RemixOS programını tereddütsüz indirebilirsiniz.

PRIMEOS

prime os pc ye android yükle

PrimeOS, tıpkı yukarıda bahsettiğimiz RemixOS gibi ayrı bir işletim sistemi olarak bilgisayarlara kurulabiliyor. Akıllı telefonlardaki deneyimi bilgisayarlarda da yaşamak için tasarlanan PrimeOS, oyun performansı olarak da gayet iyi sonuçlar veriyor.

Çoklu pencere desteği ve oyunlarda klavye entegrasyonu gibi özelliklere sahip olan program, yüksek grafikli oyunlarda zaman zaman gecikmeler yaşatabiliyor.

ARCHON

Archon android emülatörleri

En iyi android emülatörleri listemize girmeyi başaran Archon, aslında tam anlamıyla bir emülatör değil. Chrome tarayıcınıza bir eklenti olarak kurabileceğiniz bu program, tüm android uygulamalarını Chrome’da çalıştırabiliyor.

ARChon Android emülatörü her ne kadar güçlü oyunlar için pek uygun olmasa da kolay kullanımı sayesinde birçok kullanıcının tercihi olabiliyor.

ARChon eklentisini Chrome’a yüklemek için öncelikle ilglili GitHub sayfasına gidin ve eklentiyi indirin. Daha sonra indirdiğiniz winrar dosyasının içerisindeki klasörü masaüstüne çıkartın.

Ardından Chrome > Ayarlar > Uzantılar yolunu izleyin ve sağ üstten geliştirici modunu açık hale getirin. Ardından çıkardığınız klasörü sürükleyip eklenti sayfasına bırakın ve eklentiyi kurun. Ayrıntılı bilgi için buradaki videoya göz atabilirsiniz.

BLISSOS

blissos- pcye android yükle

Bilgisayara android yüklemek için ihtiyacınız olan programların başında gelen BlissOS, yine ayrı bir işletim sistemi olarak bilgisayarınıza kurulabiliyor.

Programı indirdikten sonra bir flash belleğe atabilir ve bilgisayarınıza ayrı bir işletim sistemi olarak kurabilirsiniz. Tamamen açık kaynak kodlu bir işletim sistemi olan BlissOS, kullanıcılara herhangi bir reklam göstermiyor.

MUMU APP PLAYER

mumu pc ye android kurma

Bilgisayara android kurmak için imdadınıza yetişen Mumu App Player, son zamanlarda ingilizce dil desteği vermesiyle bir anda popüler hale geldi. Windows 10 işletim sisteminde harika bir performans sunan MuMu, aynı zamanda oyun kollarını da destekliyor.

Listemizdeki diğer android emülatörlere göre daha yeni bir program olarak karşımıza çıkan MuMu, kullanıcılara nispeten daha az reklam gösteriyor.

LD PLAYER

ld player android emülatör

Bilgisayarlar için geliştirilen oldukça yeni bir android emülatör olarak karşımıza çıkan LD Player,  hızlı oyun performansı ve oyun optimizasyonu ile ön plana çıkıyor.

Klavye eşleme ve gampad desteği gibi özellikleri bünyesinde barındıran LD Player, aynı anda birkaç oyun ve uygulamayı açabileceğiniz çoklu pencere desteğine de sahip.

Listemizde yer alan bazı emülatörlere benzer şekilde, RAM ve işlemci kullanımını manuel olarak ayarlamanıza imkan veren program,

Örneğin PUBG oynamak için android emülatörüne ihtiyaç duyuyorsanız, LD Player işinizi fazlasıyla görecektir.

EN İYİ ANDROID EMÜLATÖRÜ

En iyi android emülatörü hangisi sorusuna cevap verebilmek için biraz da bilgisiyaranızın donanımını iyi tanımanız gerekiyor. Bu nedenle listemizdeki emülatörleri tek tek deneyerek sizin için en uygun olanını bulabilirsiniz.

Kafanıza takılan herhangi bir soru olursa, yorumlarda belirtebilirsiniz. Bir sonraki içeriğimizde görüşmek üzere ?

The post En iyi 13 android emülatör - 2020 Güncel liste first appeared on Resimlink.




Uzmanlara Göre Dijital Asistanlara Karşı Kibar Olmalıyız
Uzmanlara Göre Dijital Asistanlara Karşı Kibar Olmalıyız

Akıllı telefonlar, internet ve gelişen yapay zekâ ile birlikte dijital asistanların yapabileceklerinin sayısı her geçen gün artıyor. Dijital asistanlar geliştikçe onları kullananların...

Efsanevi Yönetmenler Tarafından Çekilmiş 10 Kötü Film
Efsanevi Yönetmenler Tarafından Çekilmiş 10 Kötü Film

İyi bir yönetmen her zaman iyi bir film yapamaz. Bugün, efsanevi yönetmenler tarafından çekilmiş 10 kötü film inceleyeceğiz.Film yapmak gerçekten zor bir iş, ve yüzlerce insan olmasa...

Division 2 sisi hala eksik, ancak güncellemeler bitmedi 2021
Division 2 sisi hala eksik, ancak güncellemeler bitmedi 2021

Tom Clancy’s The Division 2’nin geliştiricileri tarafından bir ileti iletildi. Geçmişte önerdiklerinin aksine, 2021 senesi süresince oyuna yeni aktüellemeler sunmaya devam edeceklerini...