En iyi 5 Battle Royale Oyunu: 2020 Önerileri 2021

En iyi 5 Battle Royale Oyunu: 2020 Önerileri 2021

Battle Royale, hiç şüphesiz son vakitlerin en popüler oyun türlerinden. İlk sefer 2000 seneninde bir Japon filmi olan ‘‘Battle Royale” ile ortaya çıkan bu fikir oyunlar ila birleştirilince ortaya oynaması eğlenceli ve bir o kadar sürükleyici olan oyunlar çıktı. Öncelikle H1Z1‘ in başarılı çıkışı ile popülerleşmeye başlayan bu oyun türü PUBG‘ nin çıkması ile doruğa oturmuş oldu. Yalnızca kendi oyun türünü değil bütün oyun piyasasını bir anda alt üst eden PUBG‘den sonra hepimizin bildiği bir çok oyun teker teker çıkış yapmaya başladı. Bir takım çok beğenilirken kimileri tutmayan bu Battle Royale oyunlarından en iyi 5 tanesini sizler için listeledim, keyifli okumalar.

1. PUBG (PlayerUnknown’s Battlegrounds)

Battle Royale denilince akıllara ilk gelen oyun olan PUBG kendi türünün en iyi oyunlarından. PUBG, Bluehole tarafından yayımlanan ve geliştirilmekte olan çok oyunculu bir hayatta kalma oyunudur. Oyun Unreal Engine 4 grafik motoru ile geliştirilmiş ve 20 Aralık 2017 seneninde çıkış yapmıştır. Çıkışından takriben 3 ay sonra takriben 4 milyon satan oyun büyük alaka gördü. Mobil oyunlara olan ilginin artması ile oyunun 19 Mart 2018 seneninde mobil sürümü da çıkmıştır.

2. Fortnite

Epic Games tarafından geliştirilen ve 25 Temmuz 2017 tarihinde çıkış yapan Fortnite, BR (Battle Royale) oyunları popüler olmadan önce de popüler bir oyundu. BR oyunlarına olan ilgi artmaya başlayınca Fortnite bu ilgiden kısmetini iyice aldı. SuperData’nın verilerine göre Fortnite 2018’in en çok kazanan oyunu oldu. Düzenli olarak ilave eden sezonlar ile muhtevanını canlı tutan Fortnite son zamanlarda hala oldukça popüler. Unreal Engine 4 grafik motoru ile geliştirilen oyunun fiyatsız bir şekilde oyunculara sunulması ve değişik oynanış tarzı ilgi görmesinin diğer sebeplerinden.

3. Apex Legends

Apex Legends, Respawn Entertainment tarafından geliştirilmiş ve 4 Şubat 2019 seneninde çıkış yapmıştır. Oyun Titanfall evreninde geçmektedir ve çıkışı ile birlikte çok büyük ilgi toplamışlardır. Bilhassa oyunun fiyatsız oluşu oyuna akılalmaz oyuncu kitlesi kazandırmıştır. Apex Legends çıkmasının hemen peşinden 8 saatte 1 milyon, 24 saatte 2.5 milyon, 72 saatte 10 milyon ve 1 hafta sonra 20 milyondan fazla oyuncuya erişmiştir.

4. H1Z1

H1Z1, Daybreak Game Company tarafından geliştirilen ve yayınlanan fiyatsız bir battle royale oyunudur. Oyun 15 Ocak 2015 tarihinde çıkığş yapmış ve çıkışı ile birlikte BR türü de popülerleşmiştir. Şu anda eskisi kadar popüler olmasa da hala bir çok seveni bulunmakta.

5. Spellbreak

Battle Royale tarzına yeni bir soluk getiren Spellbreak, 3 Eylül 2020 tarihinde çıkış yapmıştır. Oyunda diğer BR oyunlarının tersinde silahla değil de büyüleriniz ile savaşıyorsunuz. Değişik element büyüleri ile değişik kombinasyonlar oluşturup rakiplerinizi şaşırtabiliyorsunuz. Mesela hava elementi ile hortum oluşturursanız ve hortumunuza bir ateş topu fırlatırsanız artık bir alev hortumu oluşturmuş oluyorsunuz. Oyunda bunun gibi bir çok kombinasyon mevcut.

Oyunda toplam 12 sınıf var ve oyuna girmeden önce 2 sınıf seçmeniz gerekiyor. Seçtiğiniz sınıfların 1’er pasif, 3’er aktif kabiliyetleri var. Haritada seçtiğiniz yere ışınlanıp loot yaparak kuvvetli eşyalar buluyor ve sona kalan olmaya çalışıyorsunuz. Oyun oynanış olarak çok eğlenceli bilhassa Unreal Engine 4 ile geliştirilen oyunun grafikleri biraz anime tarzında ve bu oyuna ayrı bir hava katmış. Oyunu Epic Games üzerinden fiyatsız oynayabilirsiniz.

En iyi 5 Battle Royale Oyunu: 2020 Teklifleri

Türkçe makale özgünleştirme tarafından yapılmıştır.




Mobil Hizmetlerin Yeni Azami Ücret Tarifesi Açıklandı
Mobil Hizmetlerin Yeni Azami Ücret Tarifesi Açıklandı

Hizmetler için operatörlerin belirlemiş olduğu azami ücretler daha da arttı. ...

Epey.com Nedir, Nasıl Kullanılır?
Epey.com Nedir, Nasıl Kullanılır?

Fiyat ve ürün karşılaştırmaları yapmanızı sağlayan Epey.com'a dair tüm sorularınıza yanıt veriyoruz. Huawei, Xiaomi ve daha pek çok markanın, modelin fiyat karşılaştırma sitesi...

İddia: Samsung Galaxy A90, Kızaklı Kameraya Sahip Olmayacak
İddia: Samsung Galaxy A90, Kızaklı Kameraya Sahip Olmayacak

Samsung'un yeni akıllı telefonları hakkında yeni detaylar açığa kavuştu. ...