Facebook’a 4.7 Milyon Dolarlık Para Cezası Verildi! 2021

Facebook’a 4.7 Milyon Dolarlık Para Cezası Verildi! 2021

Dünyanın en büyük sosyal medya platformu Facebook, İtalya’nın Milano şehrindeki bir temyiz mahkemesi tarafından “Yakındakiler” özelliğini üçüncü taraf bir uygulamadan kopyaladığı gerekçesiyle Business Competence ismindeki İtalyan bir yazılım geliştirme şirketine 4.7 milyon dolar tazminat ödemesi kararı verdi.

.

Facebook’a 4.7 Milyon Dolarlık Para Cezası Verildi!

.

İtalyan Mahkeme, Facebook’un Tazminat Ödemesi Kararı Verdi

.

Dünya çapında 3 milyara yakın aktif kullanıcısı bulunan sosyal medya devlerinden biri olan Facebook, 2012 seneninde “Nearby” (Yakındakiler) isimli bir özellik yayınlamıştı. GPS temelli işlev, coğrafi konumlarınızı gerçek vakitli baz alarak, ister arkadaşınız olsun ister olmasın yakınınızda bulunan kişileri görmenizi sağlıyor.

.

İtalya’nın Milano şehrindeki bir temyiz mahkemesi, mevzubahis özelliğin Faround isimli bir uygulamadan kopyalandığı gerekçesiyle Facebook’un, İtalya merkezli yazılım firması Business Competence’e 4.7 milyon dolar, başka bir deyişle takriben 34 milyon 487 bin lira tazminat ödemesine karar verdi.

.

Facebook’a 4.7 Milyon Dolarlık Para Cezası Verildi!

.

Business Competence, kullanıcıların bulundukları yere yakın Facebook arkadaşlarını bulmalarına yardımcı olmak için tasarladığı Faround uygulamasını 2012 seneninde piyasaya sürmüştü. Uygulama, kısa müddet içerisinde İtalyan pazarında güç kazandı, ancak Facebook’un yalnızca aylar sonra kendi “Nearby” (Yakındakiler) özelliğini başlatması, Faround’un indirme sayılarının düşmesine ve hızla kullanıcı kaybetmesine kapı araladı.

.

Bunun üzerine İtalyan firma, 2013 seneninde Facebook’a telif davası açtı. Business Competence’in gerekçelerini haklı bulan mahkeme, 2019’da Facebook’un söz konusu özelliğini İtalya’da ertelemesine ve telif hakkı ihlali sebebiyle 350 bin euro (Yaklaşık 3 milyon 163 bin lira) para cezası ödemesine hükmetti. Aradan geçen süre zarfında AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ’li sosyal medya devinin ödeyeceği tazminat miktarını artırmaya karar veren mahkeme, para cezasını 4.7 milyon dolar olarak netleştirdi.

.

Konuya ait Reuters‘e izahta bulunan bir Facebook sözcüsü, mahkeme kararının kendilerine iletildiğini ve ihtiyaç duyulan incelemeleri gerçekleştirecekleri ile ilgili izahta bulundu.

.

 

 

.




Telefonunuzu Kumandaya Çeviren Peel Remote Nasıl Kullanılır
Telefonunuzu Kumandaya Çeviren Peel Remote Nasıl Kullanılır

Bir medya cihazının günümüzde olmazsa olmaz bir parçalarından biri de kumandalardır. Eğer televizyonunuzun kumandasını kaybettiyseniz ya da evinizde çok fazla kumanda var ve hangi...

Panasonic, Dünyanın İlk 6K Video Çeken Kamerasını Tanıttı
Panasonic, Dünyanın İlk 6K Video Çeken Kamerasını Tanıttı

Panasonic, Dual-Native ISO adlı özelliğiyle kullanıcıların iki farklı temel ISO değeri arasında seçim yapabilmesini sağlayan Lumix DC-S1H modelini tanıttı. Bu model dünyanın ilk 6K...

Apple, Yeni Akıllı Batarya Kılıflarını Satışa Sundu
Apple, Yeni Akıllı Batarya Kılıflarını Satışa Sundu

Apple’ın amiral gemisi telefonları için hazırladığı yeni akıllı batarya kılıfları piyasaya çıktı. ...