Facebook’un zihin okuyan cihazı deşifre oldu! 2020

Facebook’un zihin okuyan cihazı deşifre oldu! 2020

Sosyal medya devi Facebook’un zihin okuyan bir alet üzerinde çalıştığı ortaya çıktı. Şirkette yapılan bir toplantının sızdırılan ses kaydı saklı yürütülen projeyi ortaya çıkardı.

.

Facebook’un çalışanlarıyla özel olarak yaptığı toplantının ses kaydını kimin sızdırdığı bilinmiyor. Ancak kayıtlar BuzzFeed News isimli haber sitesinde yayınlandı. Toplantıda zihin okuma cihazı ve bu cihazın satışına değin tasarıların konuşulduğu anlaşılıyor.

.

Facebook zihin okuma cihazını satışa çıkaracak.

.

Ses kaydına göre Facebook baş teknoloji sorumlusu Mike Schroepfer toplantıda, bir sinir idrak edici aracılığıyla düşüncelerin, bir video oyununa aktarılabildiğini söylüyor. Bu teknoloji sayesinde zihinde yer alan düşünceler bir oyunda gerçeğe dönüşebiliyor. Düşünceler bilgisayara bir komut girdisi olarak kullanılabiliyor. Ürünün piyasaya çıkmasından önce Schroepfer tarafından bir takım kaygıların olduğu da kayıtlara yansıyor.

.

Baş teknoloji sorumlusu kaydın devamında, doğru yoldan yapılacak güven ve büyüme adımlarının ehemmiyetli olduğunu belirerek, “Bu teknolojinin negatif tarafları, tecrübelenmeden kullanılsın.” diye konuştu.

facebook zihin okuma

Sızdırılan bu ses kaydı ile Facebook tarafından geliştirilen zihin okuma aleti gün yüzüne çıkmış oldu. Buna destek olarak da firmanın geçtiğimiz yıl CTRL-Labs isimli sinirsel arayüz çalışmaları yapan teşebbüsü 1 milyar dolara satın alması gösteriliyor.

.

Haberlerin devamı için bizi takip edin!




Twitter, Özel Hesapların Herkese Açılmasına Neden Oldu
Twitter, Özel Hesapların Herkese Açılmasına Neden Oldu

En popüler sosyal medya uygulamalarından olan Twitter'da oluşan bir hata, korumalı hesapları tercih eden Android kullanıcılarının tweetlerinin, herkese görünür hale gelmesine neden oldu....

E-Devlet'te 5 Yeni Hizmet Daha Kullanıma Açıldı
E-Devlet'te 5 Yeni Hizmet Daha Kullanıma Açıldı

Hizmet skalasını gün geçtikçe genişleten e-Devlet'e 5 yeni hizmet daha geldi. ...

Yeni BioShock Oyununda Canlı Servis Elementleri Olacak
Yeni BioShock Oyununda Canlı Servis Elementleri Olacak

NBA 2K, Civilization, XCOM gibi oyunların geliştirici stüdyosu 2K’nın elinde bulunan bir diğer değerli marka da BioShock ve stüdyonun bu oyun için canlı servis elementleri üzerinde...