Fisker ve Foxconn, büyük hedeflere sahip 2021

Fisker ve Foxconn, büyük hedeflere sahip 2021

Fisker ve Foxconn, elektrikli bir araç üzerinde bir araya gelerek, HANE şirketi ve imalatçı ağır siklet, otomobil üreticisinin geçmişindeki niş imalatının çok ötesine geçmeyi amaçlıyor. Codenamed Project PEAR – veya “Şahsi Elektrikli Otomotiv Devrimi” – emel, ana akım gaz modelleri arasında satış rakamlarını daha yaygın hale getirebilecek daha uygun ücretli bir HANE yapmaktır.

Fisker, muhtemelen en çok, şu anda Karma Automotive tarafından bağımsız olarak yürütülen bir proje olan stil odaklı Karma hibrid sedan’daki rolüyle tanınıyor. Tasarıları yine başlatılan Fisker, ilk defa 2018’de çift kanatlı kapılara sahip çarpıcı bir lüks elektrikli sedan olan EMotion HANE’yi tanıttı .

Bununla beraber, Fisker bunun yerine daha uygun ücretli, genel ücretlere yöneldiğinden, bunun için imalat arka tasarıya alındı. Fisker Ocean, 40.000 $ ‘ın altında bir elektrikli SUV olacağına söz verildi ve otomobil şirketi , eklentiyi kurmak için araba parçaları behemoth Magna ile bir anlaşma imza attı . Üretimin 2022’nin 4. çeyreğinde başlaması bekleniyor ve üretime hazır bir prototip gösterilmese dahi – Fisker’in söylediği gibi bu sene gerçekleşecek – görünüşe göre araba için 12.000’den fazla fiyatlı rezervasyon var.

Yeniden de bir araç bir otomobil üreticisi yapmaz ve bu yüzden Fisker bir sonraki modeline bakıyor. Bu, kendisi ve Foxconn tarafından ortaklaşa geliştirilecek, Fisker markası altında satılacak ve Fisker’in Flexee Lease programının bir parçası olarak katılacak. Foxconn, üretimden mesul olacak ve iPhone üretimini otomotive getiren aynı ağırlığı getirecek.

Fisker ve Foxconn, büyük hedeflere sahip

Fisker bugün yaptığı izahta, şu anda yetersiz olan PEAR Projesi’nin “ansızın fazla global pazara yönelik olacağını” söyledi. Üretim şu anda 2023’ün 4. çeyreği için ayrılmış vaziyette ve bu Fisker’in serisindeki ikinci HANE olacak.

Fisker’in hırsı tam olarak düşük değil. Beklenti, otomobilin araştırma ve geliştirme dahil olmak üzere geliştirilmesinin ve üretime hazır hale gelmesinin yalnızca 24 ay sürmesi. Bu, çoğu otomobil üreticisinin beklediği müddetin takriben yarısı kadardır. Foxconn, geçmişte elektrikli araçlarla alakalı umutları ile ilgili da sıkılgan değildi, halihazırda Byton ve Fiat Chrysler ile geçmişte elektrikli araç teknolojisiyle alakalı anlaşmaları kesmişti .

Foxconn Teknoloji Grubu Başkanı Young-way Liu bugün yaptığı izahta, “Elektrikli araç geliştirmenin temel muvaffakiyet unsurları arasında elektrik motoru, elektrik kontrol modülü ve batarya bulunuyor” diye konuştu. “Bu açıdan, fevkalade dikey entegre global tedarik zinciri ve sektörümüzdeki en iyi tedarik zinciri idaresi ekibiyle iki büyük avantajımız var.”

2021 seneyin 2. çeyreğinde imza atması beklenen resmi bir ortaklık ile firmalar arasında müzakereler sürüyor. İki firma da tahmini 250.000 senelik araç hacmi ile yüksek amaçlıyor. Tam olarak neye benzeyeceği, fiyatı, ne kadar erim paketleyeceği, nerede piyasaya sürüleceği ve diğer ayrıntılar hala yetersiz: Fisker’in tasarım esin krokisi, bir tür crossover’ı ima ediyor gibi görünüyor, çarpıklık göz önüne alındığında mantıklı bir seçim. şu anda bu kategoriye yönelik satışların oranı.

 

 

Türkçe makale özgünleştirme tarafından yapılmıştır.




Minecraft: Story Mode'un İki Sezonu Marketlerden Kalkıyor
Minecraft: Story Mode'un İki Sezonu Marketlerden Kalkıyor

Minecraft: Story Mode'un desteği kesiliyor. 2018’in Ekim ayında Telltale firmasının kapatılmasının ardından Minecraft’ın resmî sitesinden yayınladıkları bir bildiride Sezon 1 ve...

Steam Fiyatı 10 TL Olan Oyun, Kısa Süreliğine Ücretsiz Oldu
Steam Fiyatı 10 TL Olan Oyun, Kısa Süreliğine Ücretsiz Oldu

Valve'ın Steam platformunda 10 TL olan Last Horizon isimli oyun, indiegala platformunda ücretsiz oldu. ...

Google Pixel 4, Londra Trenindeki Bir Kişinin Elinde Görüldü
Google Pixel 4, Londra Trenindeki Bir Kişinin Elinde Görüldü

Akıllı telefonların prototiplerine halka açık ortamlarda rastlanabiliyor. Google'ın yeni amiral gemisi Pixel 4 de bugün Londra'da ortaya çıktı. ...