Google, 3 Aralık’ta çekirdek algoritma güncellemesini yayınladı

Google, 3 Aralık’ta çekirdek algoritma güncellemesini yayınladı

Google, çekirdek algoritma güncellemesinin 3 Aralık’ta yayınlandığını resmen duyurdu. Her zaman olduğu gibi yaptığı güncelleme duyurusunda içerik kalitesinin önemine vurgu yapan şirket, fazla bilgi vermekten kaçınarak, kullanıcıları “Web yöneticilerinin Google’ın temel güncellemeleri hakkında bilmesi gerekenler” başlıklı temel blog gönderisine yönlendirdi.

Google’ın 3 Aralık’ta yayınladığı güncelleme, şirketin 2020 yılında yayınladığı 3. algoritma güncellemesi olarak kayıtlara geçti. Ancak güncellemeler arası geçen süreye baktığımızda, son temel güncellemenin oldukça geciktiğini söylemeliyiz.

Çünkü en son algoritma güncellemesi ““Star Wars Day” adıyla geçtiğimiz mayıs ayında yayınlanmıştı. Muhtemelen koronavirüs nedeniyle yeni güncellemenin kullanıma sunulması, içinde bulunduğumuz aralık ayına kadar gecikti.

Peki yeni çekirdek güncellemesinin gecikmesi, etkisinin büyük olacağı anlamına gelebilir mi?

Google’ın da dediği gibi, çekirdek algoritma güncellemelerinin tamamen yayınlanması yaklaşık bir ila iki hafta sürüyor. Bu nedenle yukarıdaki soruya şimdiden cevap vermek oldukça zor.

google algoritma güncellemesi

GOOGLE, KALİTELİ İÇERİĞİ ÖNEMSİYOR

Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, Google’ın çekirdek güncellemeleri SEO veya içerik uzmanları tarafından panikle karşılanıyor. Ancak şunu unutmayın ki, Google’ın her zaman ilk önem verdiği şey kaliteli içeriktir. Bu nedenle algoritma güncellemelerinden sonra herhangi bir sıralama kaybı yaşarsanız, içeriklerinizin kalitesini bir kez daha gözden geçirmeli ve iyileştirmeler yapmalısınız.

Yeni yayınlanan çekirdek güncellemesi ile Google, bir önceki güncellemeden bu yana sitelerdeki değişiklerden yola çıkarak içeriklerin arama sonuçlarında nasıl sıralanacağını yeniden belirleyecek.

Sıralamasını iyileştirmek için gayretle çalışan site sahipleri, her zaman olduğu gibi güncelleme sonrasında emeklerinin karşılığını alacak. Ancak içerikleri optimize etmek için çaba sarfetmeyenler, sırama kayıplarıyla karşılaşabilir.

Kesin olan bir şey var ki, Google’ın yeni çekirdek güncellemesi arama sorgularındaki sıralamaları büyük ölçüde değiştirebilir. Çünkü bu denli geniş güncellemeler, tüm dillerde ve ülkelerdeki arama sonuçlarında gözle görülür etkilere neden oluyor.

Bu nedenle önümüzdeki iki hafta içerisinde, arama sıralamalarında ciddi yükselişler veya düşüşler yaşayabilirsiniz. Eğer Mayıs 2020 güncellemesinden bu yana, içeriklerinizin arama sorguları için alaka düzeyini artırdıysanız, muhtemelen bu güncelleme sonrasında sıralamalarınız yükselecektir.

Bu konuyu biraz daha açacak olursak, bir içeriğe daha fazla derinlik eklemek, belirli sorgular için ne kadar alakalı olduğu konusunda Google’a sinyal göndermenin etkili bir yoludur.

Ayrıca eğer belirli bir konuya yönelik arama ilgisinde genel bir kayma varsa, içeriğiniz Google tarafından daha alakalı olarak görülebilir. 

Şimdi buna bir örnek verelim: Bildiğiniz gibi koronavirüs döneminde “uzaktan çalışma” terimini daha fazla duymaya başladık.

Eğer daha önce uzaktan çalışmayla ilgili geniş bir içeriğiniz varsa, yeni çekirdek güncellemesi ile birlikte bu içeriğiniz daha üst sıralarda gösterilebilir.

google çekirdek güncellemesi

İçeriğimizin sonuna gelmeden önce, önümüzdeki hafta Google sıralamalarının epey değişebileceğini yeniden hatırlatalım. Ancak bu değişikliklere ayak uydurmak için, her zaman kaliteli içerik üretmeye devam edin.

Google 3 Aralık çekirdek algoritma güncellemesi hakkında daha fazla detaya ulaşırsak, bu içeriğimizi güncelleyeceğiz.

The post Google, 3 Aralık'ta çekirdek algoritma güncellemesini yayınladı first appeared on Resimlink.




Vivo U10 - Fiyatı ve Özellikleri
Vivo U10 - Fiyatı ve Özellikleri

Vivo'nun giriş seviyesindeki yeni akıllı telefonu "U10" duyuruldu. 5.000 mAh bataryasıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Vivo U10, tüketicilere üçlü arka kamera kurulumu ve 10...

Firefox Focus'a Bir Dahili Reklam Engelleyici Geliyor
Firefox Focus'a Bir Dahili Reklam Engelleyici Geliyor

Bugzilla'da yer alan bir etikete göre Mozilla, Firefox Focus'ta daha iyi bir kullanıcı deneyimi oluşturmak için tarayıcıya bir dahili reklam engelleyici ekleyecek. ...

Sony, a7 ve a7R III'e Yeni Özellikler Eklemeye Devam Ediyor
Sony, a7 ve a7R III'e Yeni Özellikler Eklemeye Devam Ediyor

Halihâzırda kullanılan 'time-lapse' ve 'Eye AF' teknolojilerini geliştiren Sony, bu özelliklerin geliştirilmiş versiyonlarını yayımladı. ...