Google, 3 Aralık’ta çekirdek algoritma güncellemesini yayınladı 2020

Google, 3 Aralık’ta çekirdek algoritma güncellemesini yayınladı 2020

Google, çekirdek algoritma aktüellemesinin 3 Aralık’ta yayınlandığını resmen duyurdu. Her vakit olduğu gibi yaptığı aktüelleme ilanında muhteva kalitesinin ehemmiyetine vurgu yapan şirket, fazla bilgi vermekten kaçınarak, kullanıcıları “Web yöneticilerinin Google’ın temel aktüellemeleri ile ilgili bilmesi gerekenler” başlıklı temel blog gönderisine yönlendirdi.

Google’ın 3 Aralık’ta yayınladığı aktüelleme, şirketin 2020 seneninde yayınladığı 3. algoritma aktüellemesi olarak kayıtlara geçti. Ancak aktüellemeler arası geçen müddete baktığımızda, son temel aktüellemenin oldukça geciktiğini söylemeliyiz.

Zira en son algoritma aktüellemesi ““Star Wars Day” isimiyle geçtiğimiz mayıs ayında yayınlanmıştı. Muhtemelen koronavirüs hasebiyle yeni aktüellemenin kullanıma sunulması, içinde bulunduğumuz aralık ayına kadar gecikti.

Peki yeni çekirdek aktüellemesinin gecikmesi, tesirinin büyük olacağı mananına gelebilir mi?

Google’ın da dediği gibi, çekirdek algoritma aktüellemelerinin tamamiyle yayınlanması takriben bir ila iki hafta sürüyor. Bu yüzden yukarıdaki suale şimdiden cevaplamak oldukça zor.

google algoritma aktüellemesi

GOOGLE, KALİTELİ İÇERİĞİ ÖNEM VERİYOR

Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, Google’ın çekirdek aktüellemeleri SEO veya içerik uzmanları tarafından panikle karşılanıyor. Ancak şunu unutmayın ki, Google’ın her zaman ilk ehemmiyet verdiği şey kaliteli muhtevadır. Bu yüzden algoritma aktüellemelerinden sonra rastgele bir sıralama kaybı yaşarsanız, muhtevalarınızın kalitesini bir sefer daha gözden geçirmeli ve iyileştirmeler yapmalısınız.

Yeni yayınlanan çekirdek aktüellemesi ile Google, bir evvelki aktüellemeden bu yana sitelerdeki farklardan yola çıkarak muhtevaların arama neticelerinde nasıl sıralanacağını yine belirleyecek.

Sıralamasını iyileştirmek için çabayla çalışan site sahipleri, her vakit olduğu gibi aktüelleme sonrasında emeklerinin karşılığını alacak. Ancak muhtevaları optimize etmek için gayret sarfetmeyenler, sırama kayıplarıyla karşılaşabilir.

Net olan bir şey var ki, Google’ın yeni çekirdek aktüellemesi arama sorgularındaki sıralamaları büyük ölçüde değiştirebilir. Zira bu denli geniş aktüellemeler, tüm dillerde ve ülkelerdeki arama neticelerinde gözle görülür tesirlere kapı aralıyor.

Bu yüzden önümüzdeki iki hafta içerisinde, arama sıralamalarında ciddi yükselişler veya düşüşler yaşayabilirsiniz. Şayet Mayıs 2020 aktüellemesinden bu yana, içeriklerinizin arama sorguları için ilgi düzeyini artırdıysanız, muhtemelen bu aktüelleme sonrasında sıralamalarınız yükselecektir.

Bu konuyu biraz daha açacak olursak, bir içeriğe daha fazla derinlik ilave etmek, belirli sorgular için ne kadar alakalı olduğu ile ilgili Google’a sinyal göndermenin tesirli bir yoludur.

Ayrı olarak şayet belirli bir konuya yönelik arama alakasında genel bir kayma varsa, içeriğiniz Google tarafından daha alakalı olarak görülebilir. 

Şimdi buna bir örnek verelim: Bildiğiniz gibi koronavirüs döneminde “uzaktan çalışma” terimini daha fazla duymaya başladık.

Şayet önceden uzaktan çalışmayla alakalı geniş bir muhtevanız varsa, yeni çekirdek aktüellemesi ile beraber bu muhtevanız daha üst sıralarda gösterilebilir.

google çekirdek aktüellemesi

Muhtevamızın sonuna gelmeden önce, önümüzdeki hafta Google sıralamalarının oldukça değişebileceğini yine anımsadalım. Ancak bu farklıklara ayak uydurmak için, her vakit kaliteli muhteva üretmeye devam edin.

Google 3 Aralık çekirdek algoritma aktüellemesi ile ilgili daha fazla ayrıntıya erişirsek, bu muhtevamızı aktüelleyeceğiz.

The post Google, 3 Aralık'ta çekirdek algoritma aktüellemesini yayınladı first appeared on .




Apple, 2019’un Dördüncü Çeyreğinde Rekor Gelir Elde Etti
Apple, 2019’un Dördüncü Çeyreğinde Rekor Gelir Elde Etti

ABD’li teknoloji devi Apple, 2019 yılının dördüncü mali çeyreğine ilişkin kazanç raporunu açıkladı. Tarihinin en iyi dördüncü çeyrek performansını gösteren şirket, 64 milyar...

Tüketici Hakem Heyetine Yapılan Başvurularda Tutarlar Nasıl?
Tüketici Hakem Heyetine Yapılan Başvurularda Tutarlar Nasıl?

Sorunlu ürünlerde, satın alınan mağaza veya firma ile anlaşılamadığı durumlarda Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuru durumlarını masaya yatırıyoruz. ...

Samsung, Artık Daha Çevre Dostu Paketler Kullanacak
Samsung, Artık Daha Çevre Dostu Paketler Kullanacak

Samsung’un elektronik departmanına ait ürünler, bundan sonra geri dönüştürülmüş ve biyolojik kağıt kullanılarak imal edilecek. ...