Google, Android’e kendi anti-izleme özelliğini verebilir. 2021

Google, Android’e kendi anti-izleme özelliğini verebilir. 2021

“Hell has frozen over” ifadesi, bugünlerde bilhassa teknoloji etraflarında muhtemelen aynı tesire sahip değil. Microsoft, Linux’a olan sevgisini itiraf etti, Apple’ın Android için uygulamaları var, Jeff Bezos Amazon CEO’su olarak istifa etti ve Google, Android’deki kullanıcı izleme faaliyetlerini azaltmaya çalışıyor. İkincisi, en azından, reklamcılık ve izlemeden bir imparatorluk kuran şirket ile ilgili en son içeriden söylentiler. Ve değişim Apple’ın hareketinden esin alsa da, aynı dişe sahip olmayabilir.

Apple’ın iOS’taki saklılık siyasetlerinde yaklaşan farklıkları, netlikle mobil reklamcılık endüstrisine dalgalanmalar gönderdi. Facebook, bu konuda en çok gürültü çıkaran kişiydi, ancak genel olarak reklamcılar, yeni gereksinimlerin kişiselleştirilmiş reklamların etkinliği ve daha da ehemmiyetlisi gelirleri üzerindeki tesirlerinden yakıntı ettiler. Google’ın kendisi, reklam platformu kullanıcılarını olası yansımalar ile ilgili uyardı ve bu sızıntının kulağa biraz şaşırtıcı ve gerçek olamayacak kadar iyi gelmesine kapı araladı.

Google, Android'e kendi anti-izleme özelliğini verebilir.

Google, Apple’ın saklılık farklıkları için aldığı pozitif reaksiyonlar görmüş olabilir veya özellikle de yetkilileri geri çekmeye yardımcı olacaksa, kullanıcı saklılığını benimsemenin yararlarını fark etmiş olabilir. İçeriden kaynaklara göre, şirket şimdi Android’de bir tür izleme tedbire özelliği uygulayabileceği yolları araştırıyor, ancak Apple’ın sahip olduğu kadar kolay veya katı olmayacak. Zira Apple’ın aksine, Google’ın reklamcıların ve geliştiricilerin kullanıcıları izlemesine yardımcı olma konusunda kimi kazanılmış çıkarı var.

Bloomberg , Google’ın Chrome’da yaptıklarına benzer bir şey uygulayabileceğini kuramlaştırıyor . Üçüncü taraf siteler arası izleme çerezlerini yasaklıyor, ancak site sahiplerine ve reklamverenlere kullanıcı verilerini daha küçük bir hacimde toplamak için alternatif araçlar sunuyor. Web’de Google, iyi davranan reklamlar için güven oluşturmak emeliyle rahatsız edici ve zarar veren davranışları ortadan kaldıran reklamlar için de bir standart istiyor.

Google, Android'e kendi anti-izleme özelliğini verebilir.

Google, netlikle kullanıcı saklılığını savunmak ve temel reklamcılık işini ayakta tutmak arasında hassas bir balans sağlamak zorundadır. Çözüm, Apple’ın saklılık siyasetlerinden daha az kısıtlayıcı olabilir, ancak uzun vadede tesirli olup olmayacağı daha belli değil.

 

 

Türkçe makale özgünleştirme tarafından yapılmıştır.




Google Pay, Takma Ad Ekleme Özelliğini Geri Getiriyor
Google Pay, Takma Ad Ekleme Özelliğini Geri Getiriyor

Google Wallet ile birleşmeden önce Android Pay'de bulunan kartlara takma ad verebilme özelliği Google Pay için yeniden düzenleniyor. ...

APKMirror, APKPure gibi APK Siteleri Güvenilir mi?
APKMirror, APKPure gibi APK Siteleri Güvenilir mi?

APK dosyaları çoğu Android kullanıcısı tarafından kullanılır. Bazı insanlarsa güvenlik endişeleri sebebiyle APK işine hiç bulaşmaz. Çünkü virüs bir kere bulaştı mı bunun geri...

Apple iPhone 13, daha iyi fotoğrafçılık için yükseltilmiş ultra geniş açılı lense sahip olabilir 2021
Apple iPhone 13, daha iyi fotoğrafçılık için yükseltilmiş ultra geniş açılı lense sahip olabilir 2021

Birkaç ay önce teknoloji devi Apple , iPhone 12 serisi akıllı telefonlarını piyasaya sürdü. Şimdi, şirketin yaklaşmakta olan telefon serisi olan iPhone 13 serisi hakkındaki raporlar...