Google, Red Dead Redemption 2 gibi Tek Oyunların Stadia Bağlantı Noktaları için “10 Milyon” Harcadı 2021

Google, Red Dead Redemption 2 gibi Tek Oyunların Stadia Bağlantı Noktaları için “10 Milyon” Harcadı 2021

Google’ın Stadia bulut oyun hizmetine olan bağlılığı , yakın vakitte tüm birinci taraf geliştirmelerini durdurarak, Montreal ve Los Angeles’taki Stadia Games & Entertainment stüdyolarını kapattıklarından, zati zayıflamış görünüyor . Stadia hizmeti devam edecek olsa da Google, ilerideki ana odak noktalarının Stadia teknolojilerini diğer yayıncılara ve geliştiricilere lisanslamak olacağını söyledi. Google şu anda strateji değiştirirken, çok uzun vakit önce Stadia’yı başarılı kılma umuduyla büyük paralar toplamaya istekliydiler.

Bloomberg’den Jason Schreier’in yeni bir raporuna göre Google, Red Dead Redemption 2 gibi ferdi oyunları ve Ubisoft’un isimsiz başlıklarını kilitlemek için “10 milyon dolar” harcadı. Bu münhasırlık için değildi, unutmayın – Google yalnızca bir irtibat noktası almak için bu kadar ödüyordu. Ortaya atılan tüm paraya karşın, Stadia’nın kontrolör satışları ve aylık aktif kullanıcı hedeflerinin yüz binlerce gerisinde kaldığı bildirildi.

Google, Red Dead Redemption 2 gibi Tek Oyunların Stadia Bağlantı Noktaları için

Stadia çaresizce yazılıma ihtiyaç duyan ve tercih olmayan her irtibat noktası için milyonlar ödeyen Stadia Games & Entertainment, daha fazla muhteva sağlamak için açıldı, ancak kulağa prototip evresinden hiç çıkmamış gibi görünüyor. Schreier, bir projeyi çeşitli akıllı yaratıklarla konuşmanıza ve etkileşime girmenize imkan tanıyan “Google Asistan ve Tamagotchi” nin karışımı olarak tanımlıyor. Kulağa hoş geliyor, ancak yeni bir bulut oyun platformunu yerden kaldıracak bir şey değil.

Google ve Stadia’nın bundan sonra nereye gideceğini görmek enteresan olacak, ancak bu erken fiyatsız harcama günleri bitmiş gibi görünüyor. Umarım Google Stadia ile dönebilir, zira teknoloji, elinize geçtikten sonra harbiden etkileyici.

 

 

Türkçe makale özgünleştirme tarafından yapılmıştır.




YouTube, Orijinal İçeriklerinin Fişini Çekiyor
YouTube, Orijinal İçeriklerinin Fişini Çekiyor

Premium üyelikler konusunda umduğunu bulamayan YouTube, orijinal içeriklerinin fişini çekmeye hazırlanıyor. ...

Hikâye Odaklı Overwatch 2 Resmen Duyuruldu
Hikâye Odaklı Overwatch 2 Resmen Duyuruldu

Blizzard, Blizzcon 2019 kapsamında Overwatch 2 dahil olmak üzere pek çok yeni oyun tanıttı. Bu noktada şirket tarafından paylaşılan teaser ve bir YouTuber'ın yaklaşık 2 saat süren...

Motorola One Pro'nun Tanıtım Görselleri Ortaya Çıktı
Motorola One Pro'nun Tanıtım Görselleri Ortaya Çıktı

Motorola'nın yeni amiral gemisi telefonu Motorola One Pro'nun tanıtım görselleri paylaşıldı. Hem amiral gemisi hem de fiyat performans telefonu olarak kullanıcılarını karşılamayı...