Google, Türkiye'nin android lisansını iptal ettiğini doğruladı

Google, Türkiye'nin android lisansını iptal ettiğini doğruladı

Türkiye Rekabet Kurumu, Google’ın haksız rekabet oluşturduğunu açıklamış ve 2018 yılında şirkete 93 milyon

Türkiye Rekabet Kurumu, Google’ın haksız rekabet oluşturduğunu açıklamış ve 2018 yılında şirkete 93 milyon TL ceza kesmişti.

Google ise söz konusu kararın ardından Türkiye’ye yaptırım uygulama kararı aldı. Şirket; ülkemizdeki iş ortaklarına gönderdiği mektupta, 12 Aralık’tan itibaren Android işletim sistemine sahip cihazların lisansını iptal ettiğini açıklamıştı.

google türkiye

GOOGLE AÇIKLAMA YAYINLADI

Google, yaptığı açıklamads Rekabet Kurumu ile görüşmelerin devam ettiğini belirterek, sonuç alınamadığı taktirde yaptırımı uygulayacağını doğruladı. Şirketten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Ağustos ayında Rekabet Kurumu’nun kararı doğrultusunda Android iş ortaklarımızla yaptığımız anlaşmalarda değişiklikler yapmıştık. Kasım ayında, Rekabet Kurumu bu değişikliklerin uygun olmadığı ve bu anlaşmalarla operasyonlarımızı sürdüremeyeceğimiz yönünde karar verdi.

Türkiye’deki kanunlarla uyumlu bir şekilde çalışabilmemiz için iş ortaklarımızı Türkiye’de yeni çıkacak Android telefon modelleri ile ilgili anlaşma yapamayacağımız konusunda bilgilendirdik.

Tüketiciler mevcut cihaz modellerini satın almaya devam edebildikleri gibi hâlihazırda mevcut cihazları ve uygulamaları da normal şekilde çalışmaya devam edecektir.

Google’ın diğer ürün ve servisleri durumdan etkilenmeyecektir. Rekabet Kurumu ile bu konunun olabilecek en hızlı şekilde çözümü için çalışmayı sürdürmekteyiz.”

google türkiye

PEKİ ŞİMDİ NE OLACAK?

Google; söz konusu yaptırımı uygulama kararı alırsa, 12 Aralık’tan itibaren satın alınan akıllı telefonlarda Google Search, Google Play, YouTube, Gmail ve diğer Google uygulamaları yer almayacsk.

Önerilen içerik:  Spotify yeni özelliğini yayınladı

Kullanıcılar Google uygulamalarını dışarıdan tek tek yüklemek zorunda kalacak.

Google ile Rekabet Kurumu arasındaki görüşmeler sürüyor.




Google Pay, Takma Ad Ekleme Özelliğini Geri Getiriyor
Google Pay, Takma Ad Ekleme Özelliğini Geri Getiriyor

Google Wallet ile birleşmeden önce Android Pay'de bulunan kartlara takma ad verebilme özelliği Google Pay için yeniden düzenleniyor. ...

iOS Uygulama Düzeni İçin Yeni Bir Özellik Keşfedildi
iOS Uygulama Düzeni İçin Yeni Bir Özellik Keşfedildi

Apple, iOS'e hayatı kolaylaştıran ancak çok da bilinmeyen birçok şey eklemekten -ve bunları duyurmamaktan- ziyadesiyle hoşlanıyor. Şimdi de, çok uzun zaman sonra, uygulama düzeniyle...

’de en iyi WhatsApp alternatifleri 2021
’de en iyi WhatsApp alternatifleri 2021

Popüler anlık iletileşme uygulaması WhatsApp, 8 Şubat 2021 itibarıyla devreye alınacak saklılık ilkelerini duyurdu: Data paylaşımına müsaade etmek istemeyen kullanıcılar, WhatsApp...