Görünüşe göre Huawei’nin telefon durumunun şu anda ne kadar kötü olduğu 2021

Görünüşe göre Huawei’nin telefon durumunun şu anda ne kadar kötü olduğu 2021

Huawei’nin, 2021 için akıllı telefon imalat hedeflerini Amerikan Başkanındaki farklığa karşın hafifletme belirtisi göstermeyen AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ yaptırımlarıyla soktuğu bildirildi. Çinli dev, hem Mate ve Pro serisindeki amiral gemisi telefonlarıyla hem de bütçe piyasası için çok daha uygun fiyatla yükselen bir yörüngede bulunuyordu, ancak AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ varlık listesi buna bir bitirdi.

Trump idaresi tarafından başlatılan Huawei’nin ticaret blok siciline katılması, AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ şirketleriyle iş yapmasının engellendiği mananına geliyordu. Firmanın akıllı telefonlarının Gmail, YouTube ve Google Play mağaza ulaşımı gibi Google uygulamalarını ve hizmetlerini katamamasına ve ayrı olarak Huawei’nin çiplere, modemlere, hafızaya ve daha fazlasına ulaşımını kesmesine mani oldu.

Bir takım etraflardan beklentiler, Beyaz Saray’daki farklıkla kaidelerin bir şekilde yumuşayabileceğini gösteriyordu. Ancak Başkan Biden’in idaresi ticaret ambargosunu geri çekeceğine konusunda hiçbir işaret göstermedi . Bu gibi bir takım kuvvetli önlemler almaya Huawei zorlamayla Honor dışarı iplik o yüzden başına bir iş haline kendi bağımsız fırsatları yapmak .

Görünüşe göre Huawei'nin telefon vaziyetinin şu anda ne kadar kötü olduğu

Yeniden de Nikkei’ye göre , 2021’de Huawei telefon imalatına yönelik beklentiler büyük ölçüde düştü. Şirketin, tedarikçilerini akıllı telefon bileşenleri siparişlerinin bu sene yüzde 60’tan fazla düşeceği ile ilgili bilgilendirdiği söyleniyor, içeriden bilgi sızdırıldı. 2020’de gönderilen 189 milyon akıllı telefonla karşılaştırıldığında, şimdi bu yıl 70-80 milyon telefon üretmeyi bekliyor.

Yalnızca etkilenen siparişlerin ölçeği değil, kullandıkları telefon türleri. Bileşen talebinin 4G telefonlar için ihtiyaç duyulan olanlarla hudutlu olduğu söyleniyor, zira 5G modemler hala içe aktarılamıyor. Huawei geçen yılın Kasım ayında Qualcomm’dan 4G modemleri dışardan alma müsaadeyi verilmişti, ancak Amerikan çip üreticisinin 5G sürümleri için değil .

Huawei sızıntılar ile ilgili yorum yapmayı reddetti ve bu da siparişlerin takriben 50 milyon birime düşebileceğini gösteriyor. Ancak, şirketin telefon işi için uğursuz tahminleri ilk defa duymadık. Mesela, Ocak 2021’in başlarında bağımsız araştırmalar, Çinli firmanın sadece 45 milyon alet üretebileceğini öngördü .

Görünüşe göre Huawei'nin telefon vaziyetinin şu anda ne kadar kötü olduğu

Yaptırımları ve Çin hükümetinin güvenlik servisleriyle yakın ilişki içinde olduğu istikametindeki suçlamalar arasında masumiyetini protesto ederken, Huawei bu arada geçici analiz eder bulmaya çalışıyor. Söylentiler , amiral gemisi telefon markalarını satmayı düşündüğünü ileri sürüyor – Huawei’nin şiddetle reddettiği bir şey – kara listeye alma ve elektronik bileşenlere yönelik daha geniş global eksikliklerin kombinasyonunun telefon işini daha da zorlayacağı faraziyesi.

 

 

Türkçe makale özgünleştirme tarafından yapılmıştır.




Huawei Nova 6 5G İlk Kez Kanlı Canlı Görüntülendi
Huawei Nova 6 5G İlk Kez Kanlı Canlı Görüntülendi

Huawei, önümüzdeki günlerde bütçe dostu yeni 5G destekli akıllı telefonu Huawei Nova 6 5G’yi piyasaya sürecek. Satışa çıkmak için gün sayan akıllı telefon, ilk defa kanlı canlı...

Paleoantropolojide Artık Yapay Zeka Kullanılacak
Paleoantropolojide Artık Yapay Zeka Kullanılacak

Fosil kayıtlarını inceleyerek insan ve bağlantılı türlerinin zaman içindeki değişimini araştıran paleoantropologlar, derin öğrenme yöntemleri sayesinde insan soy ağacındaki kayıp...

Android'de de Görmek İstediğimiz 10 iOS 13 Özelliği
Android'de de Görmek İstediğimiz 10 iOS 13 Özelliği

Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Apple’ın WWDC lansmanında iOS 13 detaylı bir şekilde tanıtıldı. Biz de size bu özelliklerden Android işletim sisteminde de görmek istediklerimizi...