Huawei, 5G konusunda danışman olarak eski Brezilya Cumhurbaşkanı’nı işe aldı 2021

Huawei, 5G konusunda danışman olarak eski Brezilya Cumhurbaşkanı’nı işe aldı 2021

Huawei , bölgedeki 5G ağlarında danışman olarak görev yapması için Brezilya’nın daha önceki bir başkanını kısa müddet önce işe aldı. Yeni işe alma yoluyla şirket, 5G kablosuz ağlar için yapılan açık artırmadan hemen önce mahalli pazardaki daha yeni ve daha hızlı bant genişliğinin büyümesini sağlamayı amaçlıyor.

Bir ZDNet raporuna göre, Brezilya’daki 5G müzayedesinin önceden Mart 2020’de ertelenmesi tasarılanmıştı, ancak Koronavirüs salgını tarihi 2021’in başlarına kadar itti. Bu müddet zarfında Çinli teknoloji devi Huawei potansiyel bir yasakla karşı karşıya kaldı. Bu, Brezilya’da 5G altyapısı sağlamasını engelleyecektir. Ancak şimdi şirket, bölgede politik nüfuz yaratan daha önceki bir Başkanın yardımını aldı.

Huawei, 5G ile ilgili danışman olarak daha önceki Brezilya Reisicumhur'nı işe aldı

Huawei, bu arada anayasa hukuku profesörü ve avukat olan Michel Temer’in atandığını doğruladı. Bu hareket, şirketin “tüm hissedarlara karşı saydam olmaya kararlı” olduğunu gösteriyor. Farkında olmayanlar için Temer, 2016’daki görevden alınmasına kadar Dilma Rousseff’in Başkan Yardımcısıydı, bu da eski devletin 2018’e kadar görevde kalan yeni devlet başkanı olmasına sebep oldu. Bilhassa 2019’da Temer, yolsuzlukla mücadele dahilinde gözaltına alındı. taskforce Operasyon Araba Yıkama.

Enteresan bir şekilde, Huawei’nin Brezilya’da 5G üzerinden adli tavsiye almak için eski Başkan ile ilişkisi de firma için başka avantajlar da getiriyor. Temer’in ayrı olarak şu anki Başkan Jair Bolsonaro ile bağları var ve bu, esasen Çinli şirket için ek bir bonus. Benzer şekilde, eski öncü Brezilya telekomünikasyon ajansı Anatel’in şu anki idare heyeti başkanının atanmasından da sorumluydu.

 

 

BİZİ INSTAGRAM’DAN İZLEMEK İÇİN 

Türkçe makale özgünleştirme tarafından yapılmıştır.




Java'yı Baştan Öğreten Udemy Kursu 24,99 TL Oldu
Java'yı Baştan Öğreten Udemy Kursu 24,99 TL Oldu

Online eğitim platformu olan Udemy, Java programlama dilini ileri seviyede öğrenmek isteyenler için Sıfırdan İleri Seviyeye Komple Java Geliştirici Kursu'nu sadece 24,99 TL'ye sunuyor. ...

SpaceX Starship SN9’un yüksek irtifa uçuş testinin dramatik bir patlamayla sonunu izleyin 2021
SpaceX Starship SN9’un yüksek irtifa uçuş testinin dramatik bir patlamayla sonunu izleyin 2021

Haftalar süren birikimden sonra, SpaceX nihayet bugün Starship SN9’un 10 kilometre’lik test2 uçuşunu gerçekleştirdi. Bir evvelki test uçuşu, SN8, Starship iniş esnasında biraz fazla...

Otuz Yıllık Nostalji: İlk Nintendo Game Boy Reklamları
Otuz Yıllık Nostalji: İlk Nintendo Game Boy Reklamları

Bir zamanların PSP'si Nintendo Game Boy, reklamlarıyla insanların ilgisini fazlasıyla çekiyordu. ...