Huawei Mate X2 ve Galaxy Z Fold2: Bire bir karşılaştırma 2021

Huawei Mate X2 ve Galaxy Z Fold2: Bire bir karşılaştırma 2021

Artık katlanabilir akıllı telefonların bir prim için geldiğini fark etmişsinizdir. Herkese göre olmayan bir lükstür. Bununla beraber, katlanabilir telefon pazarı, Huawei’nin evvelki modelden değişik, daha şık bir form etmeni sunan Mate X2’de üçüncü nesil telefonunu tanıtmasıyla şiddetle dengeleniyor. Bu yeni alet, beş küsur aylık bir başlangıçtan sonra nihayet bir rakibi olan Samsung Galaxy Z Fold2’nin kapısını çalarak pahalı bir rekabeti gözler önüne seriyor.

Galaxy Z Fold2 daha daha önceki değil. Yeni ve Mate X2’nin atması şart olan şeyi üstlenme cesaretine sahip. Muhtemelen, Samsung’un – küçük kardeşinin her aksaklığını ortadan kaldıran – tanımlayıcı telefonu, salgın sene en iyi akıllı telefonlarından biriydi ve Huawei’nin bu noktaya erişmesi kolay olmayacaktı. Yeni lansmanla Huawei – şayet üretici Mate X2’yi kendi ülkesi dışında satabiliyorsa – yeni form etmeni ve cesaretini güçlendiren amiral gemisi işlemcisi ile küçük bir avantaja sahip.

Samsung, katlanabilir telefonların lideri oldu ve bu görüntüyü savunmak için, bu sene Fold and Flip serisinde yeni cihazlar sunma tasarıları zati var. Bu yeniden Huawei’nin yakalamaya devam etmesini sağlayacaktır. Öyleyse Koreliler öncülüğü ele geçirmeden önce, Mate X2, Galaxy Z Fold2 ile nasıl karşı karşıya geliyor, hadi hızlıca bir göz atalım.

Katla ve göster

Huawei Mate X2 ve Galaxy Z Fold2: Bire bir karşılaştırma

Huawei, daha beğenilen içe doğru katlanır tasarıma yenik düştü. Evvelki yinelemelerdeki dış ekran tasarımından sonra, Çinli OEM şimdi ekranı tesirli bir şekilde savunan kitap benzeri, içe doğru katlama mekanizmasına sahip Mate X2’yi tanıttı. Tasarım Galaxy Z Fold2’den etkilense de, buna mukayese et daha büyük ve daha şık.

Her iki telefonun menteşe mekanizması titizlikle çalışıldı, ancak ilk raporlar, Huawei’nin çok boyutlu menteşesiyle ekranlar arasındaki boşluğu – Samsung’dan daha iyi – en üye indirdiğini gösteriyor. Galaxy Z Fold2’deki boşluk, selefine göre azaltıldı, ancak bir şekilde dikkat çekici, ki bu Çinli üreticinin daha iyi yaptığı görülüyor.

Ekranın ön tarafında, Huawei Mate X2, 2480 x 2200 piksel çözünürlüğe ve 7,6 inç esnek AMOLED ekrandan daha büyük olan 90 Hz ekran yenileme hızına sahip, 2208 x 1768 piksel çözünürlük ve 120 Hz ile içe doğru katlanan 8 inç OLED oturuma sahiptir. Galaxy Z Fold2’nin yenileme hızı. Mate X2, yeniden rakibine benzer bir kapak ekranı alıyor. Bu, 2700 x 1160 çözünürlüğe sahip 6,45 inç OLED bir ekrandır. Katlandığında, Samsung cep telefonu 6.2 inç 2260 x 816 piksellik bir kapak ekranına sahip.

Daha büyük ekran boyutuna karşın, Mate X2 daha incedir – sadece 295 gram ağırlığındadır; Telefon en ince noktasında 4,4 mm, katlandığında 13,6 mm’dir. Diğer taraftan Samsung aleti 282 gramda biraz daha hafif ancak açıldığında 6,9 mm, kapalıyken 16,8 mm ölçülerinde.

İşlem ve güç

Huawei Mate X2 ve Galaxy Z Fold2: Bire bir karşılaştırma

Huawei Mate X2, şirket içi Kirin 9000 SoC tarafından desteklenmektedir. 5nm imalat sürecine dayanarak, sekiz çekirdekli çip seti 3.13GHz’de saat hızına sahiptir ve sırasıyla Qualcomm ve Samsung’un amiral gemisi işlemcileri Snapdragon 888 ve Exynos 2100’ün gücü ve performansıyla karşılaştırılabilir.

Mate X2, amiral gemisi işlemcisi ile açık ara galip; Galaxy Z Fold2, yalnızca oranla daha eski Snapdragon 865 Plus tarafından destekleniyor, ancak yine de çoklu görev esnasında çok ara sıra yazılım aksaklıklarına rağmen meselesiz performans sunuyor.

Mate X2’deki Kirin 9000, 8 giglik RAM ve 256 veya 512 gigabayt dahili depolama ile eşleştirilmiştir. Diğer taraftan Galaxy Z Fold2, Huawei’nin akıllı telefonuna benzer dahili depolama seçeneklerinin eşlik ettiği devasa 12GB RAM’e sahip.

Bu enteresan cihazlara güç sağlamak için sağlam bir pil paketi beklersiniz. Her ikisi de aynı – 4,500mAh kapasiteli pil ile – hızlı şarj becerilerinde farklılık gösterir. Galaxy Z Fold2, 25W hızlı ve 11W kablosuz şarjı desteklerken, Mate X2, 55W hızlı şarj ile pilini güçlendirmek için SuperCharge adaptörü kullanıyor.

Kamera

Huawei Mate X2 ve Galaxy Z Fold2: Bire bir karşılaştırma

Samsung, mobil kamera departmanında değerini ispat etti, Huawei de çok geride kalmadı. İkincisi, çok istikametli kamera kurulumlarına sahiptir ve görünüm, Mate X2’ye de taşınır. Leica ortaklığını sürdüren Çinli akıllı telefon üreticisi, katlanabilir akıllı telefonunu, OIS’li 50MP birincil tetikleyici ve bir f / 1.9 lens içeren Ultra Vision Leica dörtlü kamera modülüyle donattı.

Arkadaki heyetimdeki diğer üç kamera arasında 16 MP ultra geniş kamera, 3x optik yakınlaştırmalı ve OIS’li 12 MP telefoto sensör ve 10x optik yakınlaştırma özelliğine sahip 8 MP lens bulunur. Galaxy Z Fold2’nin kameraları o kadar cazip değil. Arka tarafında f / 1.8 lensli 12MP birincil kamera, 12MP ultra geniş ve 2x optik yakınlaştırmalı başka bir 12MP telefoto sensör içeren üçlü bir kamera heyetimine sahiptir.

Telefonlar, selfie kameralarında ehemmiyetli ölçüde farklılık gösterir. Mate X2’nin katlanır iç ekranı, rakibinde 10 MP selfie kamerası şeklinde bulabileceğiniz bir selfie kamerasına sahip değil. Her ikisinin de dışarıda bir ön kamerası var – Mate X2’de 16MP sensör bulunurken, Z Fold2’de 10MP kamera bulunuyor.

Yazılım ve global yaklaşım

Huawei Mate X2 ve Galaxy Z Fold2: Bire bir karşılaştırma

Huawei tasarım, kamera ve güç ile ilgili üstünlüğe sahip ancak donanıma ek olarak, yazılım son kararı vermenize yardımcı olacak. Mate X2, kutudan çıkan ufak bir hayal kırıklığı. EMUI 11’i Android 10 tabanlı çalıştırırken Galaxy Z Fold2, Android 11 tabanlı One UI 3.0’ı çalıştıracak şekilde yükseltildi.

Daha büyük etken, Huawei’nin katlanabilir akıllı telefonunun Google uygulama ekosistemini kullanamamasıdır – Play Store, YouTube vb. Uygulamalar ve diğer özellikler için Huawei Mobil Hizmetlerine (HMS) güvenmek zorundadır. Galaxy Z Fold2, bilhassa Çin dışındaki pazarlarda kendi lehine oynayabilecek eksiksiz bir Google ekosistem tecrübesi sunuyor. Mate X2, öne çıkan uygulamaların yandan yüklenmesine müsaade edecek, ancak pek çoğunu cezbetmek için tam manasıyla bir çözüm olmayacak.

Huawei Mate X2’nin beynelmilel pazarlardaki hudutlu geleceğine ek olarak, aslında küresel olarak piyasaya sürülüp sürülmeyeceği belirsizliği. Şu an için, akıllı telefon Çin’de satışa sunuldu ve uluslararası ifşa konusunda rastgele bir bilgi yok. Tek umut verici gerçek, Huawei’nin Mate X’lerini (ikinci nesil katlanabilir) belirli denizaşırı pazarlarda satması ve bunu Mate X2 ile tekrar ele geçirmek isteyeceği.

Fiyatlandırma

Huawei Mate X2 ve Galaxy Z Fold2: Bire bir karşılaştırma

Pahalı rekabetin geldiği nokta budur. Hem Samsung Galaxy Z Fold2 hem de Huawei Mate X2, sizi ne kadar geri getirecekleri ile ilgili büyük bir fark olsa da çok pahalı aletlerdir. Samsung, Galaxy Z Fold2’yi 1.999 dolardan fiyatlandırdı ve aralarından seçim yapabileceğiniz iki – Mystic Black ve Mystic Bronze – geliyor.

Ancak Mate X2, anlaşmayı bozan 2.780 $ ‘dan (17.999 RMB) başlıyor. Harcayacak gücünüz varsa, telefon Kristal Mavi, Kristal Pembe, Beyaz ve Siyah renk seçeneklerinde mevcuttur.

 

 

Türkçe makale özgünleştirme tarafından yapılmıştır.




Nokia, Bu Sene 2 Tane 5G Destekli Telefon Piyasaya Sürecek
Nokia, Bu Sene 2 Tane 5G Destekli Telefon Piyasaya Sürecek

5G akıllı telefon trendine katılmak isteyen Nokia, bu sene içerisinde biri amiral gemisi diğeri orta segment olmak üzere 2 adet 5G telefon çıkaracak. ...

Hesaplarınızın Güvenliğini Firefox Monitor ile Öğrenin
Hesaplarınızın Güvenliğini Firefox Monitor ile Öğrenin

Güvenlik sorunları her geçen gün daha da çok gündeme geliyor. Peki güvende miyiz? Firefox'un popüler veri güveliği hizmetiyle birlikte bu soruya yanıt arıyoruz. ...

Apple, Avustralyalı adamın cebinde patlayan iPhone X’in ardından dava ile karşı karşıya 2021
Apple, Avustralyalı adamın cebinde patlayan iPhone X’in ardından dava ile karşı karşıya 2021

Apple başka bir dava ile karşı karşıyadır. Bu, bir iPhone X modelinin Avustralyalı bir adamın cebinde patlamasından sonra geldi . Olay öncelikle 2019’da oldu, ancak adam,...