Huawei, Tedarikçilere Bu Yıl Yalnızca 70 İla 80 Milyon Akıllı Telefon Satmayı Beklediğini Söyledi 2021

Huawei, Tedarikçilere Bu Yıl Yalnızca 70 İla 80 Milyon Akıllı Telefon Satmayı Beklediğini Söyledi 2021

Bir noktada Samsung’u dünyanın en büyük akıllı telefon satıcısı olarak geçmeye yaklaştıktan sonra Huawei şimdi yeni bir gerçekle uzlaşıyor. Azalan çip arzıyla ve AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ-Çin ticari ilişkilerinin iyileşeceğine konusunda hiçbir işaretin olmamasıyla, bu sene çok sayıda akıllı telefon satamayacak.

.

AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ yaptırımları 2020 süresince akıllı telefonlarının global satışlarında ehemmiyetli bir düşüşe kapı araladığı için Huawei bir kaya ve zor bir yer arasında sıkışmış vaziyette. Aslında, Çinli şirketin finansal tesiri yönetmesi o kadar zor hale geldi ki, yalnızca elden çıkarmakla kalmadı popüler alt markalarından birinde, ancak şimdi hazanı yumuşatmak için domuz rençperliğine yöneliyor.

.

Huawei, Tedarikçilere Bu Sene Sadece 70 İla 80 Milyon Akıllı Telefon Satmayı Beklediğini Söyledi

.

Ancak şirket, Asya ve Avrupa pazarlarında hala gelişen akıllı telefon işinden vazgeçmiyor. Nikkei’nin bir raporuna göre Huawei, tedarikçilerine bu sene yüzde 60 daha az telefon satmayı beklediğini söyledi ve siparişlerini bu beklentiyi yansıtacak şekilde ayarladı.

.

Huawei tarafından bir takım tedarikçilere satış hedefinin 2021 için 70 ila 80 milyon akıllı telefon olduğu söylendi. Bunu şirketin 2020’de gönderdiği 189 milyon telefonla ve 2019’da gönderdiği 240 milyon adetle karşılaştırın ve açıkça görebilirsiniz. Huawei’nin AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ-Çin ticaret savaşının başlangıcındaki iyimserliği, yeni bir gerçeklik karşısında kayboluyor.

.

Huawei, Tedarikçilere Bu Sene Sadece 70 İla 80 Milyon Akıllı Telefon Satmayı Beklediğini Söyledi

.

Ayrı olarak, Huawei’nin kalan derinliklerine kazmak zorunda kalacak stoklarını hala TSMC dökümhane ulaşımı vardı ne vakit yaptığı fiş. Bunun, şirketi bu sene süresince alması öngörülüyor, ancak AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ yaptırımları hasebiyle artık 5G modemleri dışardan alamadığı için şirketin telefonlarının çoğunu 4G irtibatıyla sınırlayacak.

.

Aynı zamanda Huawei, Biden idaresinin bu yaptırımlardan bazılarını geri alacağını ve AI ve bulut hizmetleri yelpazesini genişletirken Huawei Mobil Hizmetlerine yatırım yapmaya devam edeceğini umuyor. Bu ayın başlarında, Huawei CEO’su Ren Zhengfei söyledi: şirketi yalnızca başkalarına imalat ruhsatı olmayan, bizim 5G teknolojilerinin tüm transfer” açık olduğunu Taiyuan Akıllı Maden Yenilik Lab açılışı esnasında. Bu, tüm kaynak programlar ve kaynak kodu içerir donanım tasarımı sırlarının yanı sıra teknik bilgi ve çip tasarımı da. “

.

Amerika Birleşik Devletleri, Avustralya, Birleşik Kraliyet ve Avrupa’daki bir takım ülkeler, güvenlik kaygıları hasebiyle Huawei’nin ağ ekipmanını altyapılarından aktif olarak kaldırıyorlar, bu yüzden şirketin temel teknolojiyi mikroskop altında inceleme teklifini dikkate alıp almayacakları dahi net değil. Diğer taraftan, Android 10’un bir karbon kopyasını yapmak muhtemelen daha fazla yaptırım getirecek ve Qualcomm, Huawei’nin kademeli düşüşünün bıraktığı pazar boşluğunu doldurmaktan çok mutlu.

.

 

 

Türkçe makale özgünleştirme tarafından yapılmıştır.




Google Chrome 'White Flash' Sorununu Çözecek
Google Chrome 'White Flash' Sorununu Çözecek

Google Chrome, uzun zamandır kullanıcıların büyük bir kısmını rahatsız eden 'white flash' isimli sorununu çözecek. ...

Kısa Süreliğine Ücretsiz 7 Android Oyun ve Uygulama
Kısa Süreliğine Ücretsiz 7 Android Oyun ve Uygulama

Google Play Store'da kısa süreliğine ücretsiz hale gelen oyun ve uygulamaları sizler için derledik. ...

Realme X2 Pro’nun Hızlı Şarj Yeteneklerini Gösterdiği Video
Realme X2 Pro’nun Hızlı Şarj Yeteneklerini Gösterdiği Video

Realme, yeni çıkacak olan telefonu X2 Pro’nun, 50 W hızlı şarj desteğinin telefonu ne kadar kısa sürede şarj edebileceğini gösteren bir video paylaştı. Realme X2 Pro, sadece 30...