IBAN Dönemini Bitiren FAST Kullanıma Sunuldu! 2021

IBAN Dönemini Bitiren FAST Kullanıma Sunuldu! 2021

Merkez Bankası’nın (TCMB), geçtiğimiz kasım ayında kaptan uygulamasına başladığı yeni nesil ödeme sistemi Fonların Anlık ve Daimi Transferi (FAST), bugünden itibaren resmen kullanıcıya sunuldu. 7 gün 24 saat kesintisiz olarak kullanılabilecek olan platform, değişik banka hesapları arasındaki para transferlerinin saniyeler içinde yapılabilmesini olası kılıyor.

.

IBAN Dönemini Bitiren FAST Kullanıma Sunuldu!

.

FAST, Saniyeler İçinde Para Transferi Sağlıyor

.

Merkez Bankası (TCMB), bir müddettir üzerinde çalıştığı Fonların Anlık ve Daimi Transferi (FAST) sisteminin bugün resmen kullanıcılara sunulduğunu izah etti. Yeni nesil ödeme platformu, perakende ödemelerinin hesaptan hesaba 2-3 saniyede aktarılmasını sağlıyor.

.

FAST sistemi ile beraber ödemelerin IBAN yerine telefon numarası, kimlik numarası veya e-posta adresi gibi bilgiler kullanılarak yapılmasını sağlayan Kolay Adresleme Sistemi (KOLAS) de hayata geçirildi. Bu sayede ister aynı ister değişik olsun tüm banka hesapları arasındaki para transferleri çok daha hızlı ve kolay bir şekilde yapılabilecek. Tabii, bunun için KOLAS ve FAST kullanıcılarının, telefon numaraları, e-posta adresleri veya kimlik bilgileri ile ödeme almak istedikleri hesaplarını eşleştirmeleri gerekiyor.

.

IBAN Dönemini Bitiren FAST Kullanıma Sunuldu!

.

Merkez Bankası , FAST sistemindeki transfer sınırını şu an için 50 TL olarak belirledi. İlk etapta yaygın kullanımını yakından izlemek isteyen TCMB, mevzubahis sınırın daha sonra kademeli olarak 1.000 liraya kadar yükseltilebileceğini aktardı.

.

.

TCMB ayrı olarak FAST sisteminin, işlem sınırlarının daha yüksek düzeylere çıkarılması ve karekodlu ödemeler ile ödeme isteme gibi katma değerli yeni özelliklerin de kısa vakit sonra ilave edeceğini, dijital ekonominin bir üst düzeye taşınmasına ehemmiyetli katkılar sağlayacağını da dile getirdi.

.

 

 

.




Bir Mobil Uygulamanın Tehlikeli Olduğunu Nasıl Anlarsınız?
Bir Mobil Uygulamanın Tehlikeli Olduğunu Nasıl Anlarsınız?

Uygulama marketleri, işletim sistemi fark etmeksizin iyice kalabalıklaşmaya başladı. Nasıl alışveriş merkezine gidiyor, güvenmediğiniz bazı markaların mağazalarına girmiyorsanız,...

Dünyanın İlk Cinsiyetsiz Yapay Zeka Sesi (Video)
Dünyanın İlk Cinsiyetsiz Yapay Zeka Sesi (Video)

Teknolojinin bir cinsiyetinin olmaması gerektiğini düşünen araştırmacılar, yoğun çalışmalar neticesinde herhangi bir cinsiyeti temsil etmeyen bir yapay zeka sesi oluşturdular. ...

Vektörel Çizim Programı Inkscape 1.0 En Sonunda Geldi
Vektörel Çizim Programı Inkscape 1.0 En Sonunda Geldi

Açık kaynak vektörel çizim uygulaması Inkscape, tam 15 yıllık geliştirme sürecinin ardından 1.0 versiyonuyla geldi. ...