İlk SpaceX özel uzay uçuşu için başka bir yolcu adı 2021

İlk SpaceX özel uzay uçuşu için başka bir yolcu adı 2021

İlk SpaceX özel uzay uçuşunda başka bir astronotun isimi verildi. Astronot, kemik kanserinden kurtulan 29 yaşında olan Hayley Arceneaux isimli bir doktor asistanıdır. Arceneaux, Pazartesi günü Saint Jude Çocuk Araştırma Hastanesi tarafından uzay uçuşunda yolcu olarak duyuru edildi. Arceneaux, geçen bahar orada çalışmak üzere tutulan hastanenin daha önceki bir hastasıydı.

O edecektir uzaya kafa milyarder teşebbüsçü Jared Isaacman tarafından ödenen bir uçuş ve diğer yet-to-be seçilmiş yarışmalarını kazananlara. Uzay uçuşu yardımsever bir bağış toplama etkinliği olarak kullanılıyor. Kemik kanserinden kurtulan Arceneaux, bir takma aletle fırlatılan ilk astronot olacak. Arceneaux, 10 yaşındayken Saint Jude’da dizini değiştirerek ve sol uyluk kemiğine bir titanyum çubuk yerleştirerek operasyon oldu.

İlk SpaceX özel uzay uçuşu için başka bir yolcu isimi

Arceneaux, ara sıra bacak ağrısı çekip topallayarak yürürken, SpaceX tarafından uçuş için onaylandı ve mürettebatın sıhhat görevlisi olarak görev yapacak. Daha önceki NASA rekoru sahibi Sally Ride’ı iki seneden fazla bir müddet geride bırakarak şimdiye kadar uzaya konan en genç Amerikalı olacak. Arceneaux, kanserle savaşının onu sert yaparak ve beklenmeyeni beklemeyi öğreterek onu uzay yolculuğuna hazırladığını söylüyor.

Genç hastalarına ve kanserden kurtulan diğer kişilere “semanın artık hudut dahi olmadığını” göstermek istediğini söylüyor. Isaacman, görevi 1 Şubat’ta Saint Jude için 200 milyon dolar toplama sözüyle duyurdu, bunun yarısını kendisi sağladı. Görevin kendiliğinden atanan komutanıdır ve St. Jude’ye uçuştaki dört koltuktan birini öneri etti.

SpaceX

St. Jude, Arceneaux’yu yetkililerin “puanları” olarak adlandırdığı sağlık kurumu ve bir zamanlar hastanede hastalanan bağış toplama çalışanları arasından seçti. Arceneaux seçildiğinde, çağrının Ocak ayının başlarında aniden ortaya çıktığını ve hastaneyi uzayda temsil edip etmeyeceğini sorduğunu söyledi. Hemen evet diye konuştu, önce ailesi tarafından çalıştırılmasını isteyerek.

 

 

Türkçe makale özgünleştirme tarafından yapılmıştır.




ABD'de Hükumete Ait İnternet Sitelerine Erişim Sağlanamıyor
ABD'de Hükumete Ait İnternet Sitelerine Erişim Sağlanamıyor

ABD'de geçtiğimiz günlerde federal hükûmet resmen kapanmıştı. Bu kapanma olayının yaşanmasından sonra hükûmete ait internet sitelerine erişimlerde sorunlar yaşanıyor. ...

Signal ve Telegram, en çok indirilenler listesinde 2021
Signal ve Telegram, en çok indirilenler listesinde 2021

WhatsApp’ın yeni şartları ve saklılık ilkeleri, 8 Şubat 2021 itibarıyla yürürlüğe girecek. Bu ilkeleri onaylamayacak kullanıcıların ise WhatsApp hesabı silinecek. WhatsApp yeni...

Galaxy Note10'un 'Adamlar Yapmış' Dedirten Konsept Görseli
Galaxy Note10'un 'Adamlar Yapmış' Dedirten Konsept Görseli

PhoneArena, Galaxy Note10 hakkında çıkan söylenti ve sızıntılardan yola çıkarak cihazın 3D konsept tasarımı oluşturdu ve çevrimiçi olarak yayınladı. ...