Instagram’da başkasının gönderisini paylaşma yöntemleri

Instagram’da başkasının gönderisini paylaşma yöntemleri

Her sosyal medya platformunda diğer üyelerin caps’lerini, fotoğraflarını, videolarını ve daha fazlasını paylaşmanın bir yolu var. Ancak son dönemde daha da popüler bir hal alan uygulamalardan biri olan fotoğraf ve video paylaşım mecrası Instagram, bunların dışında bulunuyor. Bu içeriğimizde Instagram repost nasıl yapılır, Instagram’da başkasının gönderisini paylaşma yöntemleri konusundan bahsettik.

Instagram’da başkasının paylaştığı bir gönderiyi görebilmeleri için yorumlardaki kişileri etiketlemek mümkün, ancak gönderiyi kendi akışınızda herkesin görebilmesi için paylaşmanın bir yolu ne yazık ki yok.

Instagram, uygulamasında gönderi paylaşmak için bir araç sağlamasa da bu yine de yapılabilir. Instagram repost için iki ana seçenek mevcut: Yeniden paylaşma uygulaması kullanmak veya bir ekran görüntüsü alıp bunu Instagram’da başka herhangi bir içerikte olduğu gibi paylaşmak.

Instagram repost için yeniden paylaşma uygulaması kullanmak

Uygulama mağazaları, boşluk kabul etmez. Doldurulacak bir yer varsa, uygulama geliştiricileri onu muhakkak doldurmaya çalışacaktır. Hal böyleyken, kullanıcıların Repost for Instagram ve Insta Repost gibi içeriği Instagram’da yeniden paylaşmasına izin veren birkaç uygulamanın mevcut olması şaşırtıcı olmasa gerek.

Söz konusu uygulamalar oldukça basit çalışıyor. Repost for Instagram adlı uygulamanın nasıl çalıştığından bahsedelim.

1. Adım

Repost for Instagram’ı telefonunuza indirip kurduktan sonra Instagram uygulamasına gidin. Sağ üst köşede alt alta sıralı bir şekilde dizili olan üç noktaya dokunun.

Instagram repost yapma. Gannon Burgett/Digital Trends

2. Adım

Linki kopyala (copy link) seçeneğine dokunun.

Instagram repost yapma. Gannon Burgett/Digital Trends

3. Adım

Şimdi Repost for Instagram uygulamasını açın ve yukarıdaki adımda kopyaladığınız en son Instagram gönderisini göreceksiniz.

Instagram repost yapma. Gannon Burgett/Digital Trends

4. Adım

Gönderiyi yeniden paylaşmaya hazır olduğunuzda, üzerine dokunun, değişkenleri istediğiniz yere ayarlayın ve yeniden paylaş (repost) kısmına dokunun. Ve bitti.

Instagram repost yapma. Gannon Burgett/Digital Trends

Hatırlatmak gerekirse, yeniden paylaşmak istediğiniz gönderileri takip etmek için Instagram’ın Gönderiyi Kaydet (Save Post) özelliğini kullanabilirsiniz. Bir gönderiyi kaydetmek için resmin sağ tarafındaki bayrak simgesine dokunun ve ekrandaki talimatları kullanarak gönderiyi yerleştirmek için bir yer oluşturun.

Kaydedilmiş gönderilerinizi bulmak için profilinize gidin ve Menü> Kaydedilen (Menu>Saved) seçeneklerinde ilerleyin. Kaydedilen tüm gönderilerinizin küçük klasörler halinde kategorize edileceğini göreceksiniz.

Instagram repost yerine ekran görüntüsü alma yöntemiyle gönderi paylaşma

Uygulamaları yeniden paylaşmak, onları sık sık kullanmayı planlıyorsanız harika bir fikir olabilir, ancak bazen hiç olmadığından daha sinir bozucu olabilirler.

Telefonunuzun dosyalarına erişmenin yanı sıra, bu uygulamalar cihazınızda dağınıklığa sebep olabilir ve telefonunuzun belleğinin çoğunu ele geçirir.

Tüm bunları göz önüne alarak eğer bu tür uygulamalar kullanmak istemiyorsanız, yeniden paylaşmak istediğiniz gönderinin ekran görüntüsünü alarak istediğiniz şekilde düzenleyip paylaşabilirsiniz. Mevzubahis işlem biraz ağır ilerleyen türden olsa da nihai sonuç aynı olacak.

Ekran görüntüsünü alıp kırptıktan sonra, herhangi bir fotoğraf veya video gibi Instagram’a yüklemeniz yeterli. Ancak, içeriği yeniden paylaşmak istiyorsanız her zaman orijinal göndericiden izin istemenizde veya en azından ekran görüntüsünün açıklamasında onlara atıfta bulunmanızda fayda olacağını da belirtelim.

The post Instagram'da başkasının gönderisini paylaşma yöntemleri first appeared on Resimlink.




Huawei Mate X2, Samsung’unkinden farklı katlanabilir bir tasarımla yakında piyasaya çıkacak 2021
Huawei Mate X2, Samsung’unkinden farklı katlanabilir bir tasarımla yakında piyasaya çıkacak 2021

AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ yaptırımlarına karşın, pazar araştırma şirketi Canalys tarafından yayınlanan son veriler , Huawei’nin hala Çin’de akıllı telefon pazarında...

WhatsApp yeni sözleşme nedir? Kabul etmezseniz ne olur? 2021
WhatsApp yeni sözleşme nedir? Kabul etmezseniz ne olur? 2021

WhatsApp yeni kontrat nedir? suali sanki Türkiye’nin gündemine oturmuş vaziyette. Peki bu tam olarak ne manaya geliyor ve bundan sonra ne olacak? Tüm bu suallere gelin hep beraber cevap...

Motorola'nın Yeni Akıllı Telefonu Moto Z4 Ortaya Çıktı
Motorola'nın Yeni Akıllı Telefonu Moto Z4 Ortaya Çıktı

Motorola Moto Z4'ün görüntüleri Twitter üzerinden ortaya çıkarıldı. Akıllı telefon, USB-C tipi şarj kullanıyor ve çentikli bir ekrana sahip. ...