iPad’ler ve Chromebook’lar 2020’de bilgisayar pazarının büyümesine öncülük etti 2021

iPad’ler ve Chromebook’lar 2020’de bilgisayar pazarının büyümesine öncülük etti 2021

Birkaç sene önce, hemen hemen her pazar analisti ve teknoloji haber sitesi, büyük telefonlarla dolu bir tüketici pazarında artık yeri olmayan tabletlerin ölümü mantrasını tekrarladı. Bugün, tabletler, global bilgisayar pazarının en kuvvetli rakiplerinden biri haline geldi ve bu pazarın yıllarca zayıfladıktan sonra büyümesini sürdürmesine yardımcı oldu. Elbette, pandemi kısmen buna teşekkür etmek içindir, ancak biraz daha enteresan olan, Apple’ın tabletlerinin de orada nasıl ehemmiyetli bir rol oynadığıdır.

Muhtemelen derneğe karşı çıkacak olsa da, Apple’ın Mac’leri, satış ve pazar büyümesi araştırması mevzubahis olduğunda her vakit diğer PC’lerle beraber toplandı. Bununla birlikte, son çeyreklerdeki ilginç eğilim, Apple’ın iPad’leri ve Samsung’un Android tabletleri de dahil olmak üzere tabletlerin de ağır ağır bu grubun bir parçası haline gelmesidir. Bu, Apple’ın iPad’lerini, bilhassa de iPad Profesyonellerini, geçmişte oldukları tüketim aletleri yerine gelecek nesil bilgisayarlar olarak gösterme gayretinin bir delili.

iPad'ler ve Chromebook'lar 2020'de bilgisayar pazarının büyümesine liderlik etti

Tablet pazarı, 2020’nin 4. çeyreğinde bir evvelki sene aynı dönemine göre% 54, 2019 ile 2020 arasındaki toplamlar karşılaştırıldığında ise% 28’lik bir büyüme yaşadı. Apple, şaşırtıcı olmayan bir şekilde,% 40’a yakın turta. Uzak bir saniye olan Samsung, hemen hemen% 20’ye erişerek, onu satışları geçen sene dördüncü çeyreğinde tatil artışı yaşayan Amazon izliyor.

Ancak daha da etkileyici olanı, 2020’nin son çeyreği ile 2019’u karşılaştırırken sevkiyatlarda% 287’lik bir artış yaşayan Chromebook’ların büyüme hamlesi. Lenovo, genel olarak global PC pazarının öncülüğünü sürdürürken, HP, 2020’nin en iyi Chromebook üreticisi .

iPad'ler ve Chromebook'lar 2020'de bilgisayar pazarının büyümesine liderlik etti

Canalys, geçen sene hayat tarzlarında, işte ve eğitimde olan bir farklığın sebep olduğu pazar trendlerinde bir farklık olarak Chromebook’ların yükselişini ve tabletlerin yine dirilişini izah ediyor . Tabletlerin sunduğu daha ulaşılabilir bilgi işlem aletlerinin yanı sıra Chromebook’lar gibi daha ekonomik eğitim bilgisayarlarına artan bir ihtiyaç var. Pazar analisti bu eğilimin yakın zamanda değişmesini beklemiyor ve aslında Microsoft’un Windows 10X Chrome OS rakibi de dahil olmak üzere daha da çıkarılabilir tabletlerin piyasaya sürüldüğünü görebilir.

 

 

Türkçe makale özgünleştirme tarafından yapılmıştır.




Samsung Galaxy S10'a Ultra Geniş Panorama Özelliği Geldi
Samsung Galaxy S10'a Ultra Geniş Panorama Özelliği Geldi

Samsung'un güncel amiral gemisi Galaxy S10, kamera performansını artıran bir özelliğe kavuştu. ...

Google'dan Kuantum Hesaplama ve Makine Öğrenmesi Adımı
Google'dan Kuantum Hesaplama ve Makine Öğrenmesi Adımı

Google, makine öğrenme ve kuantum hesaplama girişimlerini TensorFlow Quantum kütüphanesi altında birleştirmeyi başardı. Makine öğrenme çerçevesi, kuantum veri setleri oluşturma...

Xbox One S'in Disksiz Sürümü Geliyor
Xbox One S'in Disksiz Sürümü Geliyor

Son gelen haberlere göre Microsoft, önümüzdeki ay disk sürücüsü bulunmayan ve dijital oyun sistemini benimseyen yeni Xbox One S modelini tanıtacak. ...