iPhone’un iOS 14 Sorunu 2021

iPhone’un iOS 14 Sorunu 2021

Apple’ın pek çok iPhone kullanıcısı için sunduğu iOS 14 aktüellemesi meselelerle beraber geldi. Geçen eylül ayından beri binlerce iPhone kullanıcısı iOS 14 ile türlü türlü meseleler yaşadıklarını forumlardan ifade ediyor. Sizler için aralık ayının başlarında bir haber derlemesi yapmış yaşanan meseleleri aktarmıştık ancak bu meseleler yeni aktüellemeler gelmesine karşın düzeltilmedi. iOS 14 meselesi ile ilgili şu anda Apple’ın resmi tartışma sayfasında sayfalarca yorum bulunuyor.

.

iPhone’un iOS 14 Meselesi

.

iOS 14 Meselesi ve Muhtemel Çözümleri

.

iPhone 12 hakkında yaşanan kimi meseleleri iOS 14’ün sonraki sürümlerinde çözen Apple, bazı ehemmiyetli meselelere hali hazırda çözüm bulabilmiş değil. iPhone 11 başta olmak üzere iOS 14 aktüellemesini alan pek çok iPhone modelinde bildirim almadığını söyleyen kullanıcılar bulunuyor.

.

Her kullanıcının mesele yaşamadığı ancak binlerce iPhone kullanıcısının yaşadığı bu sorun şu anda Apple’ın resmi tartışma sayfasında gündem konusu olmuş vaziyette. Kullanıcılar iMessage ve bazı yerleşik Apple uygulamalarında bildirim almadıklarını yazıyor. Bazı kullanıcılar ise hata bildirimleri alıyor veyahut ileti gelse dahi bildirimi gecikmeli olarak görüyor.

.

iPhone’un iOS 14 Sorunu

.

Eylül ayından beri takriben 8 bin 300 kişinin benzer iOS 14 sorunları yaşadığı deklarasyonluyor. Apple’ın aktüellemeler ile çözemediği bu soruna bazı kullanıcılar kendilerince analiz eder sunuyor. Bu çözümlerden bazıları iOS 14 aktüellemesini kaldırmak ve iTunes üzerinden yüklemek oluyor. Bu hamlenin sorunu çözdüğü aktarılıyor. Yeniden bazı kullanıcılar Bluetooth’u kapattığı takdirde bildirimleri aldıklarını söylüyor.

.

Yeniden bazı kullanıcılar Wi-Fi kopma sorunu yaşadığını söylüyor. Sorunlar sayfasındaki bir iPhone kullanıcısı ise iOS 14.2 aktüellemesiyle birlikte suskun bildirim özelliğinin geldiğini belirtiyor. Bu özelliğin tek tek uygulamalardan kaldırılması gerektiğini ve bu şekilde bildirimleri almanın olası olduğunu söylüyor.

.

Bir başka kullanıcı iPhone 8 Plus‘ında aynı sorunu yaşadığını söylüyor. Kullanıcının yaşadığı sorunda telefonun kilidi açıldığında mesaj bildirimi aldığını ancak telefonun ekranını kilitlediğinde mesajın kilit ekranında usuldan göründüğünü söylüyor. Bu sorunu yaşayan kullanıcı aslında iOS 14.2 aktüellemesiyle birlikte gelen sessiz bildirim sorunundan rahatsız gibi duruyor.

.

 

 

Türkçe makale özgünleştirme tarafından yapılmıştır.




Eski Fotoğraf Makinelerine Uzaktan Kontrol Getiren İcat
Eski Fotoğraf Makinelerine Uzaktan Kontrol Getiren İcat

Dijital kameraları uzaktan kontrol etmek için çeşitli yöntemler vardır ancak bu yöntemler eski tip analog kameralarda işe yaramaz. Haberimize konu olan icat ise bu durumu ortadan...

Chromium Tabanlı Microsoft Edge'e 7 Yeni Özellik Geldi
Chromium Tabanlı Microsoft Edge'e 7 Yeni Özellik Geldi

Microsoft'un uzunca bir süredir üzerinde çalıştığı yeni Chromium tabanlı Edge tarayıcısı, yılın ilk güncellemesini aldı. Tarayıcının geliştirici sürümüne gelen 2020'nin ilk...

En İyi Torrent Siteleri - 2019
En İyi Torrent Siteleri - 2019

Yılın en iyi torrent sitelerini sizin için derledik. Her yıl düzenlenen yaptırımlar dolayısıyla, çoğu büyük torrent sitesi ayakta kalmakta zorlanıyor. Yine de aktif olarak çalışmaya...