Kelime Dağarcığı Geliştirme (Haznesi ) Adına Her şey 2021

Kelime Dağarcığı Geliştirme (Haznesi ) Adına Her şey 2021

Kelime dağarcığı geliştirme için google’da arama yapıyorsanız şayet kelime dağarcığının ne manaya geldiğini bilmeniz gerekiyor. Bir ferdin kendisini en iyi izahı için konuşmasında büyük rol oynar. Günümüz hayatımızda fazlasıyla konuşup, daimi değişik kişilerle konuşma halinde olabiliriz. Ama burada ehemmiyetli olan konuşmak değil, konuştuğunuz müddet zarfında birbirinden farklı olarak kaç tane kelime kullandığınızdır. Aynı olmayan kelimeler öğrenmiyor ve kullanmıyorsanız, insanlarla konuşmanın size sosyallikten başka bir katkısı olmaz. Çevrenizdeki insanlara bir şeyler izah ederken, anlatmak istediğiniz kelimeleri kullanmıyor oluşunuz, konuştuğunuz kişiye aktaramamanız mananına gelir. Bir olayı, genel bir bilgiyi, bir tanınmış sözü, veya düşünceyi gibi her türlü iletişim vaziyetinde karşı tarafa eksik olmadan anlatmanın en iyi hamle kelime dağarcığı geliştirme olacaktır. Kelime haznesi geliştirme için neler yapmanız gerekiyor ise size tavsiyelerde bulunacağım.

kelime dağarcığıkelime dağarcığı
  • Günlük olarak Haber izlemek
  • Gün içerisinde yaşadıklarınızı ve hissettiklerinizi yazın.
  • Birbirinin yerine geçen kelimeler
  • Kelime ve bulmaca çözme oyunları
  • Genel kültür için de kitap okumak

1.Günlük Olarak Haber İzlemek

kelime dağarcığı geliştirme

Ülkemizde ve dünyada yaşanan gelişmeleri izlemek size günlük hayatınızda yarar sağladığı gibi yeni kelimeler de öğretecektir. Dünyada yaşanan bütün gelişmeleri izlemeyebilirsiniz bu biraz vakit alabilir ve sıkılabilirsiniz. Kendinizin sevdiği alanlardaki gelişmeleri izleyerek kelime dağarcığı olarak nitelendirilen veya kelime haznesi olarak tanımladığımız ve gündelik hayatımızda çok yararını göreceğimiz için geliştirmeyi tasarılayanlar için haberleri okumak harbiden işinize yarayacaktır. Örnek vermek gerekirse eğer teknoloji ile ilgileniyorsanız haber sitelerinin teknoloji bölümüne girip orada yer alan haberleri okuyabilirsiniz. Bunun için bir çok haber sitesi bulunmaktadır. Bunlardan biri de mynettir. Bir çok alanda haberlere erişebilirsiniz.

2.Gün İçerisinde Yaşadıklarınızı Ve Hissettiklerinizi Yazın.

kelime dağarcığı geliştirme

Hepimizde bildiği gibi Günlük tutmak, unutkanlık problemi yaşayanlar için de faydalı bir tekniktir. Ancak günlük tutmayı biz kelime dağarcığı geliştirme emeliyle kullanacağız. Başka bir ifade ile kelime haznesi geliştirme için kullanacağız. Gün içerisinde yaşadıklarınızı ve hissettiklerinizi günlüğünüzü yazarken kullanabilir ve not alabilirsiniz. Önceden görmediğiniz kelimeleri hem yazınız üzerinde kullanmak hem de tekrar etmek emeliyle günlük tutulabilir.

3.Birbirinin Yerine Geçen Kelimeler

Kelime dağarcığı geliştirme ile ilgili sadece önceden bilmediğiniz kelimeler öğrenmeye çalışmanız yeterli olmaz. Zati kelime dağarcığınız da yer alan kelimeleri de güçlendirerek bu konuda sahiden ilerleme kat edebilirsiniz. Yapmanız ise oldukça kolay, öğrendiğiniz kelimeleri bir yere not edip eş mananına bakmanızdır. Bu metot kelime dağarcığı geliştirme ile ilgili en tesirli metotlardan biri olarak sayılıyor. Kelime haznesine kattığınız kelimeler iletişim sırasında karşı tarafında bilmediği kelimeler olabilir. Eş manalı kelimeleri ilk sefer duyanlar sizden etkilenebilir ve tesirli iletişimde kendinizi geliştirmişte olursunuz.

4.Kelime ve Bulmaca Çözme Oyunları

kelime hazinesi

Kendinizi geliştirmek ve kelime dağarcığınızı geliştirmek istiyorsanız bunu eğlenceli hale getirmeniz olası olan bir metottur. Gazetelerin ek olarak insanlara sunduğu bulmaca sayfaları vardır. Hem de gazeteye ihtiyacınız da yok ve almak istemiyorsanız teknolojiyi kullanarak bu oyunları bulabilirsiniz.

5.Genel Kültür İçin de Kitap Okumak

Kelime dağarcığı gündelik hayatta yaşadığınız hayata göre belirli bir ölçüde gelişebilir. Belirli bir vakit diliminden sonra aynı kelimeler çıkar karşınıza. Aldığınız eğitim süreci elbette bir yerden sonra biter. Bu vaziyette yeni kelimeler öğrenmeniz gerekmektedir. Okuduğunuz her kitapta vasati olarak 200 yeni kelime öğrenebileceğinizi biliyor muydunuz? Hem kendinizi genel kültür olarak geliştirebilir ve kelime dağarcığı geliştirme ile ilgili bir taş ta iki kuş vurabilirsiniz. Kitap bulma ile ilgili sıkıntı yaşıyorsanız ve seçenek etmede sıkıntı yaşıyorsanız az bilinen kitap teklifleri olarak bakabilirsiniz.

Kelime Dağarcığı Geliştirme Kılavuzu (Programı)

Kışa hazırlık olarak ülke olarak ta aile olarak bir takım hazırlıklar yaparız. Buna örnek olarak menemen ve salçalıklar örnek gösterilebilir. Bunları gizlemek için en ihtiyaç duyulan şey ise kavanozdur. Bunun kelime dağarcığını geliştirme programı ile ne ilgisi var diye sorabilirsiniz fakat lafı fazla uzatmadan hemen Youtube platformunda kendini öğrenmeye adamış biri var, Sulh Özcan. Bir hayli konuda ayrıntılı araştırma yaparak hazırladığı videolar ile insanları bilgilendiren yayınlar yapmaktadır. Kelime dağarcığı geliştirme ile ilgili ise çok güzel bir videosu bulunmaktadır. Video başlığı ise düşündüğünüz üzere Kelime Kavanozu.  Bir kavanoza öğrendiği her kelimeyi not alıp yazmayı amaçlayan sistem üzerine heyetidir. Sulh Özcan’da bunu en ayrıntılı ve izah edici basit bir dille anlatmıştır. Bunu nasıl yaptığı ise tabi ki araştırması ve kelime dağarcığı çok zengin olmasından kaynaklanır.

Kelime Haznesini Geliştiren kitaplar

Kelime dağarcığı veya kelime haznesi olarak kendinizi güçlendirmek istiyorsanız bunun en büyük silahlarından biri de kitaplardır.

kelime dağarcığını

Sizlere önerebileceğim kitaplar sayılı değil zira bir çok kitap kelime haznesini geliştiren kitaplar arasında bulunur.  Ancak sizlere önereceğim kitaplar şu şekilde ;

  • George Orwell – 1984
  • Paulo Coelho – Simyacı
  • Jose Mauro De Vasconcelos – Şeker Portakalı
  • Oğuz Atay – Tutunamayanlar
  • Peyami Sefa –  Dokuzuncu Hariciye Koğuşu
  • İlber Ortaylı – Bir Ömür Nasıl Yaşanır
  • Maurice Leblanc – Arsen Lüpen- Ölüm Adası
  • Ray Brandbury – Fahrenheit 451
  • Ahmet Hamdi Tanpınar – Saatleri Ayarlama Enstitüsü
  • William Golding – Sineklerin Tanrısı

Kelime Dağarcığını Geliştirme kılavuzu pdf

kelime dağarcığı

Yukarıda verdiğim gibi kitaplar almak istemiyorsanız eğer teknoloji çağında yaşadığımızı size anımsatmak isterim. İnternette yer alan binlerce kelime dağarcığını geliştirme kılavuzu pdf olarak sunulan kaynaklar mevcuttur. İnternette güvenle indirebileceğiniz pdf için sizlere referans olabileceğim bir site mevcut. Üstelik bu sitede diğer konularda alakalı de pdf bulabilirsiniz. Kelime dağarcığını geliştirme kılavuzu pdf arayanların kurtarıcısı olarak İ.Hakkı Mirici ve Mehmet Şahinin birlikte paylaştığı pdfte sayfa sayısı 648dir. Dosya boyutu da oldukça küçüktür.

Kelime dağarcığını geliştirme kılavuzu pdfİndir

Kelime Dağarcığı Geliştirme Oyunları

Kendinizi geliştirme ile ilgili eğlenceli bir şekilde ilerlemek ve kelime dağarcığı geliştirme oyunları oynamak istiyorsanız size birkaç teklifim olacaktır. Dilerseniz mobil olarak veya bilgisayar üzerinden oynayabileceğiniz kelime dağarcığı geliştirme oyunları şu şekildedir;

  1. A Word
  2. Wordscapes
  3. Words with Friends 2
  4. Tozzle
  5. Scrable
  6. Tabu
  7. Adam Asmaca
  8. Atasözleri ve deyimler bulmaca
  9. Bulmaca çözme
  10. İsim-Şehir oyunu

İngilizce Kelime Dağarcığını Geliştirme Kılavuzu

Yeni bir dil öğrenmek için çabalıyorsanız doğru yoldasınız. Zira yeni bir dil öğrenmek sizi entelektüel yapmakla kalmaz iş hayatınıza adımlar atarken diğer rakiplerden bir adım öne çıkarır ve patronların önem verdiği kriterler arasında bulunur. Bunun için yukarıdaki adımları izlemeniz yeterli olacaktır. Yalnızca değişik dillerde kelime öğrenme ve kitaplar okumalısınız. Bunun için translate veya sözlük kullanabilirsiniz. Okuyacak kitap bulamıyorsanız şayet İngilizce Türkçe sözlük okuyarak İngilizce kelime dağarcığı geliştirme kılavuzu olarak kendiniz yolunuzu çizebilirsiniz.

Kelime Dağarcığı Geliştirme (Haznesi ) Hesabına Her şey

Türkçe makale özgünleştirme tarafından yapılmıştır.




Windows 10 Sistemleri, Hacker’ların Hedefi Haline Geldi
Windows 10 Sistemleri, Hacker’ların Hedefi Haline Geldi

Güvenlik uzmanları, güncellenmiş Windows 10 sistemleri için TrickBot isimli kötü amaçlı bir yazılımın tehdit hâline geldiğini söyledi. Bilgisayarlara Microsoft Office dosyalarından...

Redmi’nin Son Üyesi Redmi 8A, TENAA’da Ortaya Çıktı
Redmi’nin Son Üyesi Redmi 8A, TENAA’da Ortaya Çıktı

Geçtiğimiz haftalarda Note 8 Pro modelini tanıtarak bombayı patlatan Redmi'nin, bir süredir yepyeni bir giriş seviyesi cihaz üzerinde çalıştığı iddia ediliyordu. Bugün itibarıyla...

Xiaomi, 2.000 Türk Vatandaşını İşe Alacağı Haberini Duyurdu! 2021
Xiaomi, 2.000 Türk Vatandaşını İşe Alacağı Haberini Duyurdu! 2021

Xiaomi ülkemizde yapacağı imalat için endüstri 4.0‘ın tüm olanaklarından yararlanacak. Salcomp işbirliği ile hayata geçirilecek fabrika senelik 5 milyon adet telefon üretim...