Korona Tablosunda Tedirginlik Artıyor! 2021

Korona Tablosunda Tedirginlik Artıyor! 2021

Toplam 2,5 milyona yakın olay ile COVID-19 salgınından en fazla etkilenen ülkelerden biri olan Türkiye, pandemi ile mücadelesine hala devam ediyor. Sıhhat Bakanı Fahrettin Koca, kısıtlamaların tesiriyle günlük olaylarda ehemmiyetli oranda azalma yaşanmasına karşın sayıların hala tedirgin edici düzeylerde olduğuna dikkat çekti. Yapılan bir modelleme ise Türkiye’de salgın üretme hızının son 40 günün en yüksek düzeyine eriştiğini gösterdi.

.

Korona Tablosunda Tedirginlik Artıyor!

.

Son 24 Saatte 7.103 Olay Belirledi

.

2019 seneyin sonlarında Çin’in Wuhan şehrinde ortaya çıktıktan sonra dünyanın dört bir yanına dağılan yeni tip koronavirüs veyahut diğer ismiyle COVID-19, tüm insanlığı etkileyen büyük bir sıhhat krizine dönüştü. Diğer ülkeler gibi Türkiye de virüsle olan mücadelesini sıkı önlem ve kısıtlamalarla devam ettiriyor.

.

Korona Tablosunda Tedirginlik Artıyor!

.

Yayınlanan son koronavirüs tablosuna göre, 7.103 yeni olay belirledi ve 134 kişi yaşamını yitirdi. Son 24 saatte yapılan test2 sayısı 180.303 olarak paylaşılırken, iyileşen hasta sayımız ise 8.108 olarak kayıtlara geçti.

.

“Son 40 Günün En Yüksek Salgın Üreme Hızına Erişildi”

.

Sıhhat verilerini temel alarak modellemeler yapan İstanbul Uygarlık Üniversitesi Biyoistatistik ve Tıp Bilişimi Anabilim Dalı’ndan Prof. Dr. Hasan Kuvvetli, Türkiye’de salgın üretme hızının son 40 günün en yüksek düzeyine erişmiş oluşuna dikkat çekti.

.

Yaptığı modellemeyi Twitter hesabından paylaşan Prof. Dr. Küçük, salgın üreme hızını simgeleyen Rt’nin son bir haftadır sinyal verdiğini belirterek, “Küçük bir alarm verme vakiti geldi. Günlük vakaların azalmasının bizi oyalamasına müsaade etmeyelim. Salgın üreme hızı Rt zati son bir haftadır bu artışın sinyalini veriyordu. Son 40 günün en yüksek üreme hızı 0,97’ye eriştik. Bir şey yapmalı” şeklinde ifadeler kullandı.

.

.

Tabloya göre, her bir COVID-19 vakasının vasati 0,97 vaka üretebildiğini aktaran Prof. Dr. Kuvvetli, “1’in altında olduğu için ağır bir yavaşlamadan söz edebiliriz. Asıl tehlike şu ki, bu değer bir hafta önce 0,78 idi. Artışı da devam edecek gibi görünüyor” diye konuştu.

.

Sıhhat Bakanı Koca’dan Ehemmiyetli İzah

.

Korona Tablosunda Tedirginlik Artıyor!

.

 Sıhhat Bakanı Fahrettin Koca’nın yaptığı son paylaşım da bu kaygının boşa olmadığını gösteriyor. Önlem ve kısıtlamalara uyumla olay sayılarını ehemmiyetli ölçüde düşürdüklerini, ancak son günlerde 5.000-7.000 arasında izleyen olay sayılarının hala tedirgin edici düzeyde olduğunu belirten Koca, “Kapalı ortamlarda kalabalıktan uzak durmalı, maske ve mesafe kaidelerine önem vermeliyiz” ikazında bulundu.

 .

 

 

Türkçe makale özgünleştirme tarafından yapılmıştır.




Cyberpunk 2077, Oyunculara 'Cinsiyetsiz' Bir Dünya Sunacak
Cyberpunk 2077, Oyunculara 'Cinsiyetsiz' Bir Dünya Sunacak

Cyberpunk 2077 oyununun karakter yaratma ekranında çift cinsiyet olması tepki çekmişti. Kaynak materyalin bu konuda daha fazla serbestlik sunduğunu belirten hayranları memnun edecek açıklama...

Xiaomi, Mi Wireless Mouse Lite’ı Minimalist Bir Tasarım Olan 2.4GHz WiFi ile Piyasaya Sürdü
Xiaomi, Mi Wireless Mouse Lite’ı Minimalist Bir Tasarım Olan 2.4GHz WiFi ile Piyasaya Sürdü

Xiaomi , 11 Kasım’da yapılmış 11.11 alışveriş festivali öncesinde yeni bir kablosuz fare piyasaya çıkardı Mi Wireless Mouse Lite olarak adlandırılan fare, minimalist ve hafif bir...

Samsung, Batı Avrupa’daki 5G Akıllı Telefon Gönderilerinin% 88’ini Oluşturuyor
Samsung, Batı Avrupa’daki 5G Akıllı Telefon Gönderilerinin% 88’ini Oluşturuyor

Samsung , bu sene diğer markalar gibi 5G akıllı telefonlara da eşit derecede vurguda bulunuyor. Ve bu 2020’nin ilk yarısında karşılığını almış gibi görünüyor. Strategy Analytics...