Koronavirüse karşı en güvenli yer: Uluslararası Uzay İstasyonu

Koronavirüse karşı en güvenli yer: Uluslararası Uzay İstasyonu

Bir araştırmacıya göre, alçak Dünya yörüngesine yerleştirilmiş ve yaklaşık 400 kilometrelik yüksekliğe sahip ola

Bir araştırmacıya göre, alçak Dünya yörüngesine yerleştirilmiş ve yaklaşık 400 kilometrelik yüksekliğe sahip olan Uluslararası Uzay İstasyonu (ISS), koronavirüs salgını sırasında en güvenli yer olarak öne çıkıyor.

Colorado Boulder Üniversitesi’ndeki BioServe Uzay Teknolojileri araştırmacısı Luis Zea, Newsweek dergisine yaptığı açıklamada, herhangi bir salgının gerçekleşmesini önlemek için uyguladıkları kontrolleri sıraladı.

ASTRONOTLARIN GEÇTİĞİ KONTROLLER

Zea, “Mürettebat, Uluslararası Uzay İstasyonu ‘na fırlatılmadan önce, olası belirtiler için karantinaya alınıyor, gözlemleniyor ve test ediliyor. Bu, harika bir filtre görevi görüyor.” diye konuştu.

Koronavirüsün yüzeylerde sadece kısa süreler boyunca hayatta kalabileceğini belirten Zea, salgın yaşandığı bir dönemde ISS için “muhtemelen en güvenli yerlerden biri” tanımlamasını yaptı.

Önerilen içerik:  2019 Nobel Fizik Ödülü 3 bilim insanına verildi
Uluslararası Uzay İstasyonu

UZAYA MİNİ LABORATUVAR

Geçtiğimiz hafta SpaceX roketi, Uluslararası Uzay İstasyonu’na bir “mobil mini laboratuvar” gönderdi. Bilim insanları, yeni organların geliştirilmesi için çalışmalar yürütecek ve projenin bir parçası olarak kök hücrelerin gelişimini izleyecek.

NASA PERSONELİ EVDEN ÇALIŞIYOR

Öte yandan NASA Başkanı Jim Bridenstine, koronavirüs salgını nedeniyle ajans personelinin evden çalışacağını duyurmuştu. Konuyla ilgili açıklama yapan Bridenstine, “Dikkat ve esnekliğiniz için teşekkür ederiz. Çalışkanlık ve bağlılığınızın misyonumuzun devam etmesini sağlayacağından eminim. Lütfen kendi ve ailenizin sağlığına dikkat ettiğinizden emin olun.” dedi.

ABD’DE SON DURUM

ABD’de 20 Mart, TSİ 23.11 itibarıyla 16 bin 540 vaka görüldü, 216 kişi hayatını kaybetti.




Apple Glass, Ortam Işığına Göre Ayarlanan Lenslere Sahip Olabilir 2020
Apple Glass, Ortam Işığına Göre Ayarlanan Lenslere Sahip Olabilir 2020

Uzun müddettir söylentilere konu olan Apple Glass , başka bir patent müracaatında görüldü. Bu sefer şirketin AR akıllı gözlüklerinin ortam ışığına göre ayarlanabilen lenslerle...

P30 Lite, TENAA'da Ortaya Çıktı
P30 Lite, TENAA'da Ortaya Çıktı

Huawei, P30 serisini 26 Mart'ta tanıtacak. Daha önceki "geleneklere" göre, 26 Mart'tan daha önce tanıtılma ihtimali de bulunan P30 Lite ise TENAA'da ortaya çıktı. ...

HMD Global Neredeyse Nokia N95’i Yeniden Tasarladı
HMD Global Neredeyse Nokia N95’i Yeniden Tasarladı

HMD Global , bazı klasik Nokia telefonlarını modern özellikler ve zarif bir tasarımla yeniden başlatmayı alışkanlık haline getirdi . Bunu birkaç yıl önce yapmaya başladığından...