Kripto Para Birimleri “Bitcoin”

Kripto Para Birimleri “Bitcoin”

Kripto para, basit tanımı ile tamamen dijital, şifrelenmiş cüzdan birimleri, güvenli takas işlemlerinde kullanılabilen sanal para birimi. Birçok kişiye göre ise geleceğin para birimi olarak tanıtılıyor.

Zaten yıllardır bu sistemi bankalar aracılığı ile kullanıyorduk, sanal kart ve işlemler ile banka kasalarından fiziksel olarak para çıkarmadan sadece rakamsal değişiklikler meydana geliyordu. Kripto para birimlerinide böyle tarif edebiliriz, ama en temel özelliği takip edilemiyor olmasıdır.

Ne devletler tarafından, ne bankalar tarafından, merkezi hükümet, otorite ne olursa olsun, hiçbir şekilde kripto para birimi üzerinde bir yetkiye sahip değil, sistemi daha cazip hale getirende tam olarak bu.

Bunun iyi sonuçları olduğu gibi maalesef kötü sonuçlarıda oluyor, bankacılık sistemlerini aradan kaldırarak para transferi yapılması, hiçbir devlet takibine takılmaması gibi sonuçlar işi kara para aklamaya kadar götürüyor. Ülkeler bu yüzden birtakım önlemler alıp piyasaya biraz darbe vurmak ile beraber, sistemi tam olarak engelleyemeyecekleri için kendi para birimlerini çoktan çıkarmaya başladı bile.

Kripto Para Nasıl ortaya çıktı?

Dijital para birimlerinin babası olan “Bitcoin” 2009 yılı başlarında, Satoshi Nakamoto kod adıyla ortaya çıkan kişi veya kişiler tarafından geliştirildi. Kişi yada kişiler tarafından geliştirildi diyoruz çünkü bu ismin neyi ifade ettiği henüz belli değil, günümüzde birçok söylenti dolaşıyor ama elle tutulur tek bilgi bu kişi veya kişilerin kim olduğu değil, Bitcoin’i açık kodlu bir yazılım olarak piyasaya sürdüğüdür.

Nasıl üretiliyor?

İnsanların aklına yer edinen en temel sorulardan birtanesi kripto para birimlerin nasıl üretildildiğidir. Nasıl oluyorda kripto paralar bu kadar değerleniyor, nasıl oluyorda bu para biriminin üreticileri piyasaya sürekli olarak kripto para basmıyor gibi sorular geldiğini biliyorum.

İlk olarak bilinmesi gereken konu, kripto paraların piyasaya girerken bir sınırı olduğudur.

Bitcoin piyasaya girerken 21 milyon bitcoin bulunabilir maddesi yer alıyor. Yani 21 milyondan sonra bitcoinin üretimi söz konusu değil. 21 Milyon bitcoinin piyasaya sokulmasıda kullanıcı bazlı oluyor. Kullanıcılar Madencilik dediğimiz sistemde, işlemci gücü ve internet bağlantısını kullanarak, fiziksel güç harcamadan matematik çözümüne dayalı işlemler ile bitcoinleri elde ediyor.

Ne kadar bitcoin üretilirse, sistem o kadar zorlaşıyor, dolayısıyla madencilik piyasası her geçen gün giderek zorlaşıyor.

Madencilik sistemini detaylı olarak ayrı bir konuda anlatacağım.

Kişisel Gelişim için https://listelendin.com/kategori/kisisel-gelisim/

Kripto Para Birimleri “Bitcoin” yazısı ilk önce Resimlink üzerinde ortaya çıktı.




Honor'un Gizemli Note Modeli, 3C Sertifikası Aldı
Honor'un Gizemli Note Modeli, 3C Sertifikası Aldı

Önümüzdeki aylarda V30 modelini tanıtması beklenen Huawei'nin alt markası Honor, bugün ortaya çıkan bir sertifikaya göre V30'un yanında Note ailesine ait yepyeni bir telefon daha...

AMD Epyc Sunucu İşlemcileri Tanıtıldı
AMD Epyc Sunucu İşlemcileri Tanıtıldı

AMD, sunucularda kullanılabilmesi için ürettiği 64 çekirdekli işlemcilerini tanıttı. Özellikleriyle dikkat çeken ve 64 çekirdeğe kadar çıkabilen bu işlemciler oldukça pahalı...

Windows 10 için 4K Duvar Kağıdı Paketi Yayınlandı
Windows 10 için 4K Duvar Kağıdı Paketi Yayınlandı

Microsoft, Windows 10 kullanıcıları için yeni bir duvar kağıdı paketi yayınladı. Yayınlanan paket, 4K çözünürlüklü 10 görselden oluşuyor. ...