MacBook'ları hızlandırmak için en iyi 5 program

MacBook'ları hızlandırmak için en iyi 5 program

Eğer bir MacBook sahibiyseniz ve bilgisayarınız gereksiz dosyalar ve diğer etkenler nedeniyle yavaş çalışıyorsa,

Eğer bir MacBook sahibiyseniz ve bilgisayarınız gereksiz dosyalar ve diğer etkenler nedeniyle yavaş çalışıyorsa, bilgisayarınızı tekrar eski performansına getirebilmek için birçok MacBook temizleme programından yararlanabilirsiniz.

İşte sizler için hazırladığımız, MacBook’unuzun performansını kolaylıkla artırabileceğiniz 5 temizleme programı:

CLEANMYMAC X

MACBOOK RAM TEMİZLEME

CleanMyMacX , 2019’un en iyi MacBook temizleme programlarından bir tanesidir. Potansiyel güvenlik tehditlerinİ ve performans sorunlarını tespit eden akıllı tarama özelliği sunan bu program, gereksiz birçok dosyayı ve kötü amaçlı yazılımları da temizleyebiliyor.

  • CleanMyMacX

ONYX

MAC RAM TEMİZLEME

OnyX, oldukça gelişmiş araç ve komut seçenekleriyle size biraz karmaşık gelebilir. Ancak programı incelemeye başladıkça ne kadar işe yaradığını kendiniz göreceksiniz. Bakım ve temizlik görevinin yanı sıra, veri tabanları ve dizinler oluşturmak için yardımcı araçlar da içeren program; depolama yönetimi, ekran paylaşımı, ağ teşhisi gibi macOS yardımcı programlarını barındırıyor.

  • OnyX
Önerilen içerik:  En iyi 10 ekran kaydetme programı - 2020

APP CLEANER

macbook performans artırma

Özellikle istenmeyen uygulamaları sisteminizden kaldırmak için oldukça kullanışlı bir temizleme programı olan AppCleaner, dosya temizleme özelliği de barındırıyor. Bu programı diğer temizleyici programlar ile birlikte kullandığınızda, Macbook performanızı bir hayli artırabilirsiniz.

  • App Cleaner

CCLEANER

ccleanar macbook

Yalnızca Mac’te değil, Windows’ta da en popüler ücretsiz dosya temizleme yazılımlarından biri olan CCleaner sayesinde, uygulamaları sisteminizden kaldırabilir, gereksiz dosyaları silebilir ve performansınızı artırabilirsiniz.

  • CCleaner

MALWAREBYTES

Kötü amaçlı yazılımlar ve truva atları nedeniyle MacBook’unuz yavaş çalışıyorsa, Malwarebytes programı tam size göre. Bu program sayesinde Mac’inizdeki virüslerden, fidye yazılımlarından ve truva atlarından kurtulabilirsiniz.

  • Malwarebytes




CoD: Modern Warfare'e Mini Harita Geliyor
CoD: Modern Warfare'e Mini Harita Geliyor

Call of Duty: Modern Warfare’daki mini harita eksikliği kimi oyuncuların eleştirilerine sebep olurken kimi oyuncular tarafından taktiksel oynanışı ön plana çıkardığı için...

Robert Downey Jr.’ın Oynadığı En İyi 7 Film
Robert Downey Jr.’ın Oynadığı En İyi 7 Film

Sherlock Holmes ve Demir Adam rolleriyle tanıdığımız Robert Downey Jr. herkes tarafından çok sevilen bir aktör. Çünkü Robert Downey Jr.’a akıllı, umursamaz, ukala ve etkili...

Razer, Razer Phone 2 İçin Kablosuz Şarj Aleti Çıkardı
Razer, Razer Phone 2 İçin Kablosuz Şarj Aleti Çıkardı

Oyun ekipmanlarıyla tanınan Razer, oyun odaklı telefonu Razer Phone 2 için kablosuz şarj aleti çıkardı. ...