Marketing Türkiye ,Türkiye’de 2020 Yılının En Beğenilen Dizilerini Açıkladı ! 2021

Marketing Türkiye ,Türkiye’de 2020 Yılının En Beğenilen Dizilerini Açıkladı ! 2021

Marketing Türkiye ve Xsights, gerçekleştirdikleri araştırma sayesinde 2020’nin Türkiye’de en beğenilen ve sevilen dizilerini izah etti TV platformunda Suçsuzlar Apartmanı ön tasarıya çıkarken  dijital platformda ise Atiye ön tasarıya çıktı ve 2020’nin en beğenilen dizileri olmaya hak kazandılar. 2020’nin mart ayından beri hayatımızı tutsak alan koronavirüs pandemisi, zamanımızı önceden hiç olmadığı kadar hanede geçirmemize sebeb oldu. Evde geçirdiğimiz zamanın eskisinden daha fazla olması ile beraber dizi ve filmler bir kat daha fazla değer kazandı. Peki 2020’nin en fazla beğeni toplayan dizileri hangi diziler oldu ?

Marketing Türkiye ve Xsights, gerçekleştirdikleri araştırma ile hem2020’nin en beğenilen dizilerini sıraladı hem de koronavirüs pandemisini aslına devri bitti sandığımız  televizyonun devrinde nasıl bir farklı yaptı işte bunu bizlere sundular.

2020’nin en beğenilen Türk dizisi: Suçsuzlar Apartmanı

Marketing Türkiye ,Türkiye'de 2020 Seneyin En Beğenilen Dizilerini İzah etti !

Gerçekleştirilen araştırmaya bakarsak  Ezgi Mola, Farah Zeynep Abdullah, Birkan Sokullu gibi isimlerin bulunduğu Suçsuzlar Apartmanı isimli dizi, 2020’nin en beğenilen dizisi oldu. Hilal Altınbilek ve Uğur Güneş’in başrolde bulunduğu Bir Zamanlar Çukurova isimli dizi ise , listenin ikinci esnasında bulunurken; sene en dikkat çeken dizilerinden olan Kırmızı Oda, üçüncü sırada bulundu.

Marketing Türkiye ,Türkiye'de 2020 Seneyin En Beğenilen Dizilerini İzah etti !

Düzenli olarak izleyen Türk dizilerine baktığımızda, Suçsuzlar Apartmanı yeniden listenin doruğunda yerini savunmaktadır. Ama bu sefer ikinci sırada Cansu Dere’nin başrolde bulunduğu Sadakatsiz isimli diziyi görüyoruz. Kırmızı Oda, bu listede de üçüncü sırada bulunmaktadır.

Yalnızca dijital platformlarda izlenebilen Türk dizileri, ayrı bir liste olarak görüyoruz ve geçtiğimiz yıl başka bir deyişle 2020’de Türkiye’deki dijital yayın platformlarına abone olan kullanıcıların en beğendiği dizi, Atiye isimli netfilix dizisi olarak karşımıza çıkıyor.  Aşk 101 ve Hakan: Muhafız ise aynı oranda rey olarak ikinci sırada bulunuyorlar.

Televizyon izlenme oranları nasıl değişti :

Yapılan araştırmaya göre 2019 senesinde takriben olarak  4,4 saat olan televizyon izleme müddeti, 2020 senesinde  5 saate yükseldi . Dahası, vasati televizyon izleme müddeti artarken Türk dizilerinin izlenme müddetlerinde de doğru orantılı bir şekilde yükseliş yaşandı. 2019 yılına  2,7 saat olan günlük Türk dizisi izleme müddeti, 2020’de 3 saate yüseldi.

En fazla komedi dizisi izliyor ve daha da fazlasını istiyoruz

Yapılan araştırma, Türkiye’de en fazla izleyen dizi türünün komedi olduğunu ortaya ortaya çıkardı. % 25 rey oranına sahip olan komedi türü , % 19 ile dram,  % 17 ile polisiye, % 16 ile psikolojik ve aile dizileri izliyor. Dönem dizilerinin takip oranı ise % 5 düzeylerine düşüş yaşadı.

Marketing Türkiye ,Türkiye'de 2020 Seneyin En Beğenilen Dizilerini İzah etti !

Şikayetci olduğumuz noktalar neler:

Marketing Türkiye ,Türkiye'de 2020 Seneyin En Beğenilen Dizilerini İzah etti !

Diziler konusunda yakıntıların bulunduğu oylamada ise en yüksek   “Katılıyorum” oyu alan görüş, “Kimi diziler fazla şiddet içeriyor oldu. “Gerçek hayatta yaşanmış hikayeleri izlemek hoşuma gidiyor” görüşü ise ilkinden hemen sonra en yüksek oy alan bu tercih  ikinci sırada bulundu. En az katılıyorum yorumu alan görüş ise “Dizi müddetleri çok uzun” oldu.

 

 

Türkçe makale özgünleştirme tarafından yapılmıştır.




En İyi 7 WhatsApp Alternatifi
En İyi 7 WhatsApp Alternatifi

Facebook'a karşı güven kaybınız varsa, verilerinizi topladığına dair iddiaları çok önemsiyorsanız, platformun her hizmetinden kurtulmak isteyebilirsiniz. WhatsApp da bunlara dahil. ...

Microsoft, Halo Insider Programını Yayınlayacak
Microsoft, Halo Insider Programını Yayınlayacak

Halo: Master Chief Collection'un, bu yılın ilerleyen zamanlarında geleceği duyurulmuştu. Microsoft, şimdi de yeni çıkacak bu koleksiyonu iyileştirmek adına oyuncularla birlikte...

Xiaomi MIUI 11'den İlk Görüntüler Paylaşıldı
Xiaomi MIUI 11'den İlk Görüntüler Paylaşıldı

Android'in açık kaynak kodlu yapısından faydalanarak kullanıcılarına benzersiz bir deneyim yaşatan Xiaomi'nin yeni arayüz sürümü MIUI 11'in ilk ekran görüntüleri ortaya çıktı....