Mars’ın sesi nasıl: NASA Perseverance rover audio ve 360 ​​panoyu paylaşıyor 2021

Mars’ın sesi nasıl: NASA Perseverance rover audio ve 360 ​​panoyu paylaşıyor 2021

NASA, hafta sonu süresince kırmızı seyyareden indirilen büyük bir resim ve ses önbelleğinin parçası olan Perseverance’ın Mars’taki ilk anlarından alınan sesleri paylaştı. Yeni iniş yapan gezici ilmi aletlerini ve kameralarını dikkatli bir şekilde açmaya başlarken ve çalışmaya başlarken, bir bilgi yangın hortumu olarak ayarlanan şeyin ilk verisidir.

NASA , Perseverance’ın Mars yüzeyine inişinin dudak uçuklatan görüntülerini paylaştı . Bu, geniş bir paraşüt, ansızın fazla jet motorunda dolaşan yüzen bir iniş platformu ve SUV boyutundaki gezgini yere indiren bir Sky Crane içeriyordu.

Bunun görüntüleri Perseverance’e, iniş mertebesine ve arka kabuğa kurulmuş bir dizi hazır kamera tarafından çekildi. Bununla beraber, gezginin kendisi de kimi ciddi fotoğrafçılık ekipmanlarına sahiptir. Navigasyon Kameraları – veya Navcams – indiği Jezero Krateri panoramasında altı görüntüyü birleştirmek için zati kullanıldı.

NASA, uzaktan idrak etme direğine kurulmuş renkli Navcam’ler tarafından yakalanan bu görüntüden, YouTube’da hareket edebileceğiniz 360 derecelik bir görünüm oluşturdu. Aynı zamanda bir sanal gerçeklik başlığınız varsa, daha da etkileyici olmalı.

Ancak en iyisi daha gelmedi. Mastcam-Z hala kalibrasyon sürecinden geçiyor, ancak kamera çifti denkleme bir yakınlaştırma ilave edecek. Geliştirilmiş Mühendislik Kameraları 20 megapikseldir, aynı zamanda son Mars gezgini Curiosity’ye takılan sensörlerden daha yüksek kalitededir.

Beklenmedik bir şekilde büyüleyici olan aynı zamanda, Perseverance’ın Mars yüzeyinde kaydettiği ilk ses kayıtları . Gezici, biri MastCam-Z görüntüleme sistemine entegre edilmiş ve ötekisi Giriş, İniş ve İniş kamera paketinin bir parçası olarak takılmış iki mikrofona sahiptir.

Mars'ın sesi nasıl: NASA Perseverance rover audio ve 360 ​​panoyu paylaşıyor

Jet Propulsion Lab ekibi zaten EDL sistemine mikrofon ilave etmek için çalışırken, ses kliplerinin görme özürlü kişilerin ne olduğunu anlamalarına yardımcı olabileceği belirtildikten sonra Mars’ta ses kaydetme hedefi daha da manalı hale geldi. Kızıl seyyaredeki gibi. Ne yazık ki mikrofon, alçalma işlemi esnasında sesi yakalamadı.

Yeniden de, bunların hepsi, Mars’tan gelen bir muhteva fışkırması olacak olan şeyin ilk damlaması. NASA, çeşitli kameralardan kendi galerisine , paraşüt konuşlandırması ve iniş evresinin EDL sisteminden, Perseverance’ın şu anda üzerinde bulunduğu Mars toprağı ve kayalarının yakın çekimlerine kadar her şeyi içeren ham resimleri yüklüyor . Daha sonra, aletlerin kalibrasyonuna devam edilecek ve burada her şeyin doğru çalıştığından emin olmak için tekerlekler üzerinde bir “kıpırdatma” testi yapılacaktır. Bundan sonra, tahrik motorlarını test2 etmek için ileri geri hareket etmeye hazırlanacaktır.

 

 

Türkçe makale özgünleştirme tarafından yapılmıştır.




Paleoantropolojide Artık Yapay Zeka Kullanılacak
Paleoantropolojide Artık Yapay Zeka Kullanılacak

Fosil kayıtlarını inceleyerek insan ve bağlantılı türlerinin zaman içindeki değişimini araştıran paleoantropologlar, derin öğrenme yöntemleri sayesinde insan soy ağacındaki kayıp...

Apex Legends'ın Yeni Karakterleri Ortaya Çıktı
Apex Legends'ın Yeni Karakterleri Ortaya Çıktı

Gündemden düşmeyen yeni Battle Royale oyunu Apex Legends'a yeni silahlar ve karakterler geliyor. ...

Devil May Cry 5, Bilgisayara Çıktığı Gün Cracklendi
Devil May Cry 5, Bilgisayara Çıktığı Gün Cracklendi

Devil May Cry 5, bilgisayara çıkar çıkmaz cracklendi. Oyunun Denuvo adlı kırılma önleyici teknolojiye sahip olmadığı ortaya çıktı. ...