Masaüstü için Google Drive, hepsine hükmedecek tek uygulama olacak 2021

Masaüstü için Google Drive, hepsine hükmedecek tek uygulama olacak 2021

İletileşme uygulamaları ve hizmetleri kadar korkunç olmasa da, Google’ın masaüstünde bulut senkronizasyonu için anlatımı tam olarak olabildiğince veya olması gerektiği kadar net değil. Elbette sadece bir Google Drive var, ancak çeşitli abonelikler ve öneriler aracılığıyla depolama alanı için ödeme yapabilirsiniz. Mobil aletler için de yalnızca bir Google Drive uygulaması var, ancak masaüstüne gelince, vaziyet biraz kafa karıştırıcı olabilir ve neyse ki Google nihayet bunu değiştiriyor.

Geçmişte aslında tek bir Google Drive uygulaması vardı, ancak Google’ın sonsuz bilgeliğine göre, bu uygulamayı “yükseltti” ve ikiye ayırdı. Yalnızca müessesesel müşteriler için kullanılabilen Drive Dosya Senkronizasyonu vardır ve diğer herkes için Yedekle ve Senkronize Et vardır. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, bu Workspace müşterilerinden bazıları her ikisini de kurdu ve yönetti, hiç de küçük bir kafa karışıklığı yaratmadı.

Masaüstü için Google Drive, hepsine hükmedecek tek uygulama olacak

Google nihayet ışığı gördü ve bu ikisini bir araya getirecek ve isimi şaşırtıcı bir şekilde “Masaüstü için Google Drive” olacak. Ancak, Masaüstü için Drive harbiden yalnızca Drive Dosya Senkronizasyonu yine adlandırıldığından, bu gerçekten bir el çabukluğu. Kimi Yedekle ve Senkronize Et kullanıcılarının performans meseleleri ile ilgili nasıl yakıntıda bulunduğunu göz önüne alırsak, Google bunu kullanımdan kaldırabilir.

Diğer bir söylemle, Drive Dosya Senkronizasyonu yöneticilerinin ve kullanıcılarının Masaüstü için Drive’a geçiş yapmak için rastgele bir şey yapması gerekmeyecek. Bu bir olacak kolay adlandırma işlemi uygulaması rulolarının vakit sürümünü 45 üzerinden gerçekleşir. Bu yüzden, en azından bu aktüelleme için hiçbir özellik kaybolmayacak veya kazanılmayacaktır.

Masaüstü için Google Drive, hepsine hükmedecek tek uygulama olacak

Diğer yandan Yedekle ve Senkronize Et kullanıcılarının, yeni birleşik Masaüstü için Drive istemcisine geçmeleri gerekecek, ancak Google bu özellikleri yeni uygulamaya taşımayı muvaffak olmadan önce değil. Bu, bu sene sonuna kadar gerçekleşmeyecek ve Google, daha önceki uygulamayı kapatmadan önce kullanıcılara üç ay evvelce bildirimde bulunmayı vaat ediyor.

 

 

Türkçe makale özgünleştirme tarafından yapılmıştır.




Bu Lexus Gamers’s IS, Twitch topluluğunun tercih ettiği araçtır 2021
Bu Lexus Gamers’s IS, Twitch topluluğunun tercih ettiği araçtır 2021

Lexus, en yeni Gamers ‘IS konseptiyle tam manasıyla oyuncuları sürücü koltuğuna oturtuyor. Lexus, standart bir 2021 Lexus IS 350 F Sport’u temel alan Gamers ‘IS’nin Twitch...

Sony, Aynasız Kamera Yarışında Rakiplerinden Geride Kalıyor
Sony, Aynasız Kamera Yarışında Rakiplerinden Geride Kalıyor

Sony, aynasız tam kare formatında yaptığı atılımlarla dikkat çekmiş ve uzun bir süre pazarda liderliği elinden bırakmamıştı. Ancak son yıllarda Sony kameralar konusunda yeteri kadar...

Zamanı Hızlı Akıtan Kitap Önerileri
Zamanı Hızlı Akıtan Kitap Önerileri

Okurken sizi yaşamdan soyutlanacağınız, zamanı hızlı akıtan kitap önerileri sizlerle.1. Anton Çehov – Altıncı Koğuş“Yüksek ideallerden yoksun olan toplum zorbalıkla, kaba bir...