Mazzanti otomobil Evantra’nın Tarihi ve Evrimi

Mazzanti otomobil Evantra’nın Tarihi ve Evrimi

Mazzanti otomobil

Ne zaman süper tasarımcı Luca Mazzanti 2002 yılında klasik araba restorasyon uzmanı Walter Faralli ile takım, sonuç sonunda olacaktı Mazzanti otomobil . İtalyan butik otomobil üreticisi, üst düzey görünümlere, üstün özelliklere ve üstün performansa sahip el yapımı arabalar yaratmaya odaklanıyor. Mazzanti otomobil uluslararası alanda tanınmasına yardımcı olan otomobil, dikkatleri üzerine çeken muhteşem tarzı ve gücü olan bir coupe olan Evantra’dır. Evantra’nın oldukça kısa bir geçmişi var ve sadece 2013’ten beri var, ancak ilk çıkışından bu yana kısa sürede araba zaten bir dizi önemli değişikliğe uğradı.

Başlangıçlar

Mazzanti otomobil

Luca Mazzanti, 2011 yılında Evantra konseptinin planlarını tamamlamadan önce tasarımcı Zsolt Tarnok ile üç yıl çalıştı. Bu kadar yüksek bir özelleştirme derecesine sahip olacak şekilde yapıldığından, her yıl için üretim hedefi beşte düşük bir değere ayarlandı ve ilk model 2012’de başladı. 2013 yılına kadar Evantra konsepti halka hazır hale geldi ve anında hit oldu. Konseptin önde gelen bir hayranı, Evantra’yı popüler sürüş simülasyonu video oyunu DriveClub’a dahil etme hakkını satın alan Sony Entertainment’tı.. Bu, marka için büyük bir dönüm noktasıydı ve arabanın bu kadar popüler bir oyunda yer alması Mazzanti’ye çok ihtiyaç duyulan güvenilirliği getirdi. Otomobil meraklılarının basına yansıması ve ilgisi, Mazzanti otomobil ilerlemek, verimlilik için üretimini yeniden düzenlemek ve bir sonraki aşamaya geçmek için ihtiyaç duyduğu desteği verdi.

Teknik Özellikler

Mazzanti otomobil

Mazzanti otomobil Evantra, kutulu çelik şasiye sahip iki koltuklu bir coupe. Krom ve molibden borulardan oluşan bir çerçeve, şasiye ve otomobilin şanzıman bölmesine bağlanır. Bu kurulum önemlidir, çünkü Evantra’nın hızına ve gücüne sahip bir otomobilde, güvenliği sağlamak için ekstra önlemler alınması gerekiyordu. Yapısının bir sonucu olarak, otomobilin şasisi sağlam ve yol için güvenlidir.

Evantra’nın gövdesi kısmen el yapımıdır, bu da otomobilin üretiminin bu kadar uzun sürmesinin ve üretimin yılda beş araçla sınırlı olmasının nedenlerinden biridir. Elde dövme alüminyum, alıcının beğenisine göre özelleştirilebilen öğeler ve teknolojik olarak gelişmiş karbon fiber, araca ayrıcalıklı bir görünüm ve his kazandırmaya yardımcı olur. Bu tür malzemelerden oluşması ve el yapımı unsurlar içermesi, Evantra’ya 800.000 doları aşan bir fiyat etiketi veren şeydir.

Mazzanti otomobil tasarımının içinde zengin özellikler var. Gösterge paneli, ayırt edici, sportif bir görünüme sahip merkezi bir konsola entegre edilmiştir ve benzersiz bir döşeme ve bir multimedya sistemi ile birlikte gelir. Motor çalıştırma düğmesinin işlevi ve yerleşimi, Evantra’dan önceki Mazzanti otomobil aracı Antas’tan ödünç alındı.

Orta konsol ayrıca sürücünün iki farklı mod arasında seçim yapmasına izin veren bir özelliğe sahiptir: yol veya yarış. İç mekanı tamamlayan, hem otomobilin hızını hem de mevcut vitesi gösteren bir AIM direksiyon simididir. Çoğu pahalı süper otomobilde olduğu gibi, Mazzanti otomobil Evantra, alıcı tarafından özelleştirilebilen birçok seçenek ve öğeye sahiptir. Bu, özellikle neredeyse tüm yönleri özelleştirilebilen otomobilin iç mekanı için geçerlidir.

701 bg güce ulaşmak için Mazzanti Automobili, Evantra’ya 7.0 litrelik emişli bir V8 motoru yerleştirdi. Güç, markanın modelin bilinmesini istediği şeylerden biri, diğeri ise hız. Evantra’nın ilk yinelemesi saatte 217 mili aşacak şekilde tasarlandı ve etkileyici bir 3,2 saniyede 0’dan 100’e hızlanabilir. Bu rakamlara ayak uydurmak için otomobile yüksek performanslı lastikler ve birinci sınıf bir Brembo fren sistemi takılması gerekiyordu.

Markayı İnşa Etmek

Mazzanti otomobil

2014 yılında, Evantra’nın ilk kez piyasaya sürülmesinden sadece bir yıl sonra, Mazzanti otomobil ileriye dönük düşünmeye başladı ve İtalya’nın en saygın süper otomobil markalarından biri olmayı hedefledi. Ancak ilk önce markanın adını kitlelerin zihnine taşımak için çalışması gerekiyordu, bu da orijinalinden daha güçlü bir Evantra prototipinin üretilmesine yol açtı. Araba, ilk ortaya çıktığında Top Marques Monaco Show’dan etkilendi ve Mazzanti otomobil her yıl Evantra’yı yükseltmeye başladı.

2014 prototipinden sonra, beyaz dolomit boya işi yapan ve 751 hp gücündeki 2015 Evantra geldi. Bu oldukça güçlü bir araba, ancak Mazzanti otomobil, kendisi için bir isim yapma ve ev ismi olma arayışında orada durmadı.

Gelecek

Mazzanti otomobil bugün Evantra’yı üretmeye devam ediyor ve otomobil üreticisi yılda yalnızca beşe kadar otomobil üretme geleneğini sürdürdü. 2016, şaşırtıcı bir 1.000 hp güç üreten bir motora sahip otomobilin güçlendirilmiş bir yinelemesi olan Mazzanti Evantra Millecavalli’nin ilk çıkışını işaret ediyor. Evantra Millecavalli ile Mazzanti, statüsünü ilerletmeyi ve İtalya’nın “şimdiye kadarki en güçlü sokak yasal süper arabası” dediği şeyi yaratmasıyla tanınmayı umuyor.

Bu inanılmaz yolculuk gücünü nasıl elde ediyor? Doğrudan otomobilin arka tekerleklerine iten bir çıkışa sahip 7,2 litrelik ikiz turbo V8 motordan. Buna yardımcı olmak için Mazzanti, sadece bu model için özel olarak altı ileri bir sıralı şanzıman tasarladı. Hiç şüphesiz, Evantra’nın bu versiyonu bir hiper otomobildir. Saatte 250 mil azami hıza ulaşabilir, 2,7 saniyede 0’dan 60’a çıkar ve aracı sadece yedi saniyede 186 milden durdurabilen süper verimli karbon seramik frenlere sahiptir.

Evantra Millecavalli’nin dışı, havalandırılmış ve genişletilmiş kemerler, merkezi bir dörtlü egzoz, ön tampon tamponları ve bir ön ayırıcı ile daha aerodinamiktir, ayrıca bir yarış pistine aitmiş gibi görünmesini sağlayan genel bir estetiğe sahiptir. Mazzanti otomobil, 12 Haziran 2016’da Salone dell’Auto di Torino Parco Valentino’da arabayı tanıttı ve o zamandan beri kafaları çeviriyor ve vızıltıya neden oluyor. Evantra’nın üretimi geleneksel olarak yılda beş araba ile sınırlıyken, Evantra Millecavalli’nin üretimi 25 araçla sınırlı olacak. Standart Evantra’nın fiyatı 873.000 doların üzerindedir, ancak arabanın en son sürümünün satışa sunulduğunda 1,2 milyon dolara mal olacağı tahmin edilmektedir.

Daha fazla teknolojilenmek için https://listelendin.com/kategori/teknolojilendin/

Mazzanti otomobil Evantra’nın Tarihi ve Evrimi yazısı ilk önce Resimlink üzerinde ortaya çıktı.




Microsoft Lumia 950 XL ile Fallout Bile Oynanabiliyor
Microsoft Lumia 950 XL ile Fallout Bile Oynanabiliyor

Masaüstü bir işletim sistemi kurulan Lumia 950 XL ile PC oyunu dahi oynanabiliyor. ABD...

Android 10 (Go Edition) Alacak Nokia Telefonlar Açıklandı
Android 10 (Go Edition) Alacak Nokia Telefonlar Açıklandı

Google'ın geçtiğimiz günlerde duyurduğu Android 10 (Go Edition), bazı Nokia modelleri tarafından da kullanılabilecek. HMD Global'in ürün başkanı tarafından yapılan açıklamalara göre,...

Overwatch, 4 Ocak’a kadar ücretsiz oldu 2020
Overwatch, 4 Ocak’a kadar ücretsiz oldu 2020

Yeni seneye girmemize az bir müddet kala bir hayli oyun şirketi, çeşitli kampanyalarla karşımıza çıkıyor. Bu şirketlerden biri olan Blizzard, oyuncuların yüzünü güldürecek yeni bir...