Meteorlardaki yeni keşif bilim dünyasını şaşkına çevirdi!

Meteorlardaki yeni keşif bilim dünyasını şaşkına çevirdi!

Zaman zaman dünyanın farklı bölgelerine düşen ve dev kraterlerin oluşmasına neden olan meteorların yapısında şek

Zaman zaman dünyanın farklı bölgelerine düşen ve dev kraterlerin oluşmasına neden olan meteorların yapısında şeker molekülleri olduğu tespit edildi.

Stuff’ın yaptığı habere göre, Japonya’nın Tohoku Üniversitesinden Yoşihiro Furukava’nın liderliğini yaptığı bir grup uzman, 1969’da kondrit adı verilen, Avustralya’ya düşen Murchison ve 2001 yılında Fas’ta keşfedilen NWA 801 dahil karbon içeren bu meteorların toz haline getirilen örnekleri üzerinde çalışmalar ve incelemeler gerçekleştirdi.

Bu çalışmaların sonucu “Proceedigs of The National Academy of Sciences” dergisinde yayımlandı. Bilim insanlarının vardığı sonuç ise oldukça şaşırtıcıydı çünkü araştırmanın sonucuna göre, meteor tozlarında şeker molekülleri arabinoz ve ksilozun varlığına rastlandı. Bunların en önemlisi ise meteor örneğinde ribozun tespit edilmesiydi.

Biyolojik bakımdan asli olarak nitelendirilen şeker moleküllerinin ilk defa meteorlarda varlığına rastlanıldığına dikkat çeken Furukava, “Meteor taşlarında amino asitler ve nükleotit baz dahil olmak üzere yaşamın diğer yapı taşları daha önce keşfedilmiş ancak şekerler yaşamın bu temel yapı taşları arasındaki kayıp parçaydı. Araştırma uzayda ribozun varlığının ilk doğrudan kanıtını ortaya koyuyor. Dünya dışından gelen şeker, dünya’da RNA’nın (ribonükleik asit) oluşmasına katkıda bulunmuş olabilir.” açıklamasını dile getirdi.

Önerilen içerik:  Uzay kadın ve erkekleri nasıl etkiliyor?

Şeker moleküllerinin keşfi, var olan tüm organizmalar ve çeşitli pek çok virüs türünün hayati önem taşıyan işlevlerinin gerçekleşmesi ve biyolojik gelişmeleri açısından önem arz eden genetik talimatları taşıyan nükleik asitin DNA’dan önce RNA’nın yaşam çarkını eşgüdümlemiş olma teorisini desteklediği dile getiriliyor.

Amerikan Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA) Goddard Uzay Uçuş Merkezi’nde görev alan aynı zamanda araştırma ekibinde de yer alan bilim adamı Danny Glavin de dünya’nın ilk dönemlerinde dışarıdan gelen ribozun öncelikle gezegende ilk olarak RNA’nın ortaya çıktığı hipotezi ile tutarlı olduğunu ve araştırma faaliyetlerinin bu bakımdan büyük önem taşıdığının altını çizdi.

İnsan biyolojisi için önemli bir role sahip olan ribozun, RNA’nın hayati noktalarından biri olduğu vurgulanıyor.




Control'ün Optimizasyonu, Quantum Break'ten Daha İyi Olacak
Control'ün Optimizasyonu, Quantum Break'ten Daha İyi Olacak

Max Payne, Max Payne 2, Quantum Break ve Alan Wake gibi oyunların geliştiricisi olan Remedy, en yeni oyunu Control hakkında oldukça iddialı açıklamalar yaptı. Stüdyonun iletişim yöneticisi...

Wi-Fi Ağınızı Saldırılardan Korumanız İçin 7 Geçerli Yöntem
Wi-Fi Ağınızı Saldırılardan Korumanız İçin 7 Geçerli Yöntem

Evinizde bulunan internet ağının güvenliği çok önemli. Herhangi bir siber saldırıya maruz kalmamak için uygulayabileceğiniz 7 yöntemi bir araya getirdik. ...

Yapay Zeka Kullanılarak Death Metal Şarkısı Yapıldı
Yapay Zeka Kullanılarak Death Metal Şarkısı Yapıldı

Yapay zeka ve robotlar sanat eseri yaratamaz inanışını her geçen gün biraz daha sarsan yapay zeka, bu defa marifetini death metalde gösterdi. ...