Microsoft Edge İçin Önemli Güncellemeler Var 2021

Microsoft Edge İçin Önemli Güncellemeler Var 2021

Microsoft, Edge tarayıcısı için uzun vakittir beklenen iki özelliği aktifleştiriyor. Çıkışının üzerinden 1 sene kadar müddet geçen tarayıcı, geçmiş ve sekme senkronizasyonu özelliklerini kullanıcılarına sunmaya başlıyor.

.

Microsoft Edge İçin Ehemmiyetli Aktüellemeler Var

.

Microsoft Edge Daha Kullanışlı Hale Geliyor

.

Microsoft Edge’nin sunduğu özelliklere ilk etapta her ülke ulaşım sağlayamayacak. Ancak Birleşik Kraliyet veyahut Amerika gibi ülkeler geçmiş ve sekme senkronizasyonunu ilk tecrübeleyecek pazarlardan olacak. Bu yeni özellikler, Edge kullanıcılarının ziyaret ettikleri tüm web sayfalarını ek olarak Windows 10 veya macOS aletlerine veya hem de iOS ve Android platformlarında bulunan Edge’nin mobil sürümlerine senkronize etmesine olanak tanıyacak.

.

öncelikle 15 Ocak 20b20’de kullanıcılarla buluşan Edge, çok sayıda ehemmiyetli senkronizasyon seçeneğinden yoksun olarak piyasaya sürülmüştü. Uzantı senkronizasyonu Mayıs ayında gelmiş ve Microsoft, bu aralar aktif etmeye hazırlandığı özelliklerin yaz aylarında kullanıma sunulacağına değin izahlarda bulunmuştu. Bu izahların hemen peşinden web geçmişi ve sekme senkronizasyonu özellikleri Kasım ayının sonlarına doğru tarayıcının beta sürümlerinde kullanıma sunulmuştu.

.

Microsoft Edge İçin Ehemmiyetli Aktüellemeler Var

.

Yeni gelen özellikleri etkinleştirmek için ayarlar> profiller> senkronizasyon’a gidip seçeneklerde ‘geçmiş’ ve ‘açık sekmeleri’ etkinleştirmek yeterli olacak. Elbette özelliklerin kullanıma açık olduğu ülkelerde olup olmamakta yarar var. Diğer açıdan geçmişi manuel olarak etkinleştirmek ve sekme özelliklerini açmak için Edge’i kullandığınız tüm aletlerde ayarlar bölümüne gitmeniz gerekecektir.

.

Tarayıcıyı düzenli olarak geliştirmeye devam eden firma, ekran görüntüsü aracı ve ücret karşılaştırma özelliklerini de kullanıma sunmak için çalışmalarını sürdürüyor. Edge’in ayrı olarak dikey sekmeler ve yeni şifre ihlali bildirimleriyle alakalı bir aktüelleme alacağı aktarılıyor.

.

 

 

.




Bazı Şarkıların Bizi Neden Mutlu Ettiği Ortaya Çıkabilir
Bazı Şarkıların Bizi Neden Mutlu Ettiği Ortaya Çıkabilir

Yapay zekâ, bazı şarkıların neden bizi bu kadar iyi hissettirdiğini ortaya çıkarmada yardımcı olabilir. Araştırmacılar, yapay zekâ ile insanları mutlu eden veya üzen şarkıların...

Yapay Zekâ, Gelecekte Çıkacak Oyunları Nasıl Etkileyecek?
Yapay Zekâ, Gelecekte Çıkacak Oyunları Nasıl Etkileyecek?

Hikayeli oyunları seven oyuncuların en çok dikkat ettiği özelliklerden biri olan yapay zeka, nitelikli kodlandığı zaman oyunculara iyi bir oyun deneyimi yaşatıyor. Aksi durumda da...

Yeni PUBG Mobile Güncellemesi Yayınlandı
Yeni PUBG Mobile Güncellemesi Yayınlandı

PUBG Mobile'ı güncelleyen Tencent Games, masaüstü versiyonunda halihazırda var olan G36C ve Tukshai silahlarını oyuna ekledi. ...