Microsoft, Xbox Live Fiyat Politikasında Geri Çekildi! 2021

Microsoft, Xbox Live Fiyat Politikasında Geri Çekildi! 2021

Microsoft, tartışmalı Xbox Live Gold ücret artışını tersine çevirmek zorunda kaldı. Şirket, Cuma günü Xbox konsollarında çevrimiçi oyun oynamak için ihtiyaç duyulan olan senelik abonelik fiyatını 120 dolara çıkaracağını duyurdu. Ancak fiyat artışına değin çeşitli tartışmalar neticesi Microsoft, yine yaptığı ilanda fiyatın aynı kalacağını belirtti.

.

Fiyatsız Oyunlar Gold Abonelik Gerektirmeyecek!

.

Microsoft tarafından yapılması tasarılanan fiyat artışı başarılı bir şekilde gerçekleştirilemeyince, Microsoft oyuncuların gönlünü alabilmek yerine bir hamle yaptı. Hizmet bedelinin aynı kalmasının ötesinde şirket, fiyatsız oynanan oyunlar için abonelik gerekliliğini ortadan kaldırarak Xbox Live’ı Sony ve Nintendo‘nun çevrimiçi hizmetleriyle uyumlu hale getirme kararını verdi.

.

Xbox

.

Fortnitegibi fiyatsız oynanabilen popüler oyunlar, çevrimiçi abonelik olmadan PlayStation konsollarında ve Nintendo Switch‘te oynanabilir. Ancak Xbox tarafında bu vaziyet böyle değildi ve oynamak için bir azalığa ihtiyacınız vardı. Bu vaziyeti tersine çevirip rakipleri ile daha uyumlu hale gelmeyi amaçlayan Microsoft, bu farklığı önümüzdeki aylarda olası olan en kısa müddette gerçekleştirmek için çok çalıştığını dile getirdi.

.

Bir blog gönderisinde konuya konusunda izah yapan Microsoft ekibi, vaziyeti şöyle değerlendirdi; “Arkadaşlarla irtibat kurmak ve oynamak, oyunun hayati bir parçası ve her gün ona güvenen oyuncuların beklentilerini karşılayamadık. Netice olarak, Xbox Live Gold fiyatlandırmasını değiştirmemeye karar verdik.”

.

Xbox

.

“Bu hatıra, oyuncuları tecrübelerinin merkezinde gördüğümüze göre Xbox Live’ı daha uyumlu hale getirmek için bir fırsata dönüştürüyoruz. Fiyatsız oynanan oyunları Xbox’ta oynamak için artık bir Xbox Live Gold azalığına ihtiyacınız olmayacak. Bu farklığı önümüzdeki aylarda mümkün olan en kısa müddette sunmak için çok çalışıyoruz.”

.

“Zati bir Xbox Live Gold azasıysanız yenileme için mevcut fiyatınızda kalırsınız. Yeni ve mevcut azalar, bugün ödedikleri fiyatlarla Xbox Live Gold’un keyfini çıkarmaya devam edebilir. AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ’de 1 ay için 9,99 dolar, 3 ay için 24,99 dolar, 6 ay için 39,99 dolar ve perakende 12 ay için 59,99 dolar.”

.

Microsoft’un son senelerde odaklandığı noktanın, Xbox Live Gold’a ulaşımı içeren bir Ultimate tabakaya sahip olan Xbox Game Pass olduğu düşünülmekte. Game Pass bir hayli oyuncu için büyük değer sağlarken, Xbox Gold Live’in fiyat artışları, insanları daha pahalı hizmet için ödeme yapmaya iten bir teşebbüs olarak değerlendirilmeye başladı.

.

Xbox’ın fiyat siyaseti ile ilgili ne düşünüyorsunuz? Sizce haklılar mı?

.

 

 TIKLA

Türkçe makale özgünleştirme tarafından yapılmıştır.




PlayStation Özel Oyunu Days Gone Artık PC’de! 2021
PlayStation Özel Oyunu Days Gone Artık PC’de! 2021

Sony ve oyun konsolu denilince akıllara PlayStation 5 gelse de bir evvelki model PlayStation 4 ile büyük bir başarıya imza atıldı. Japon teknoloji devi satış rakamları ile rakiplerine çok...

Çin, Huawei Lehine Kararlar Verdi
Çin, Huawei Lehine Kararlar Verdi

Ortaya çıkan bir söylentiye göre Çin, Huawei’ye yapılan yaptırımlara karşı harekete geçti. Huawei’nin Batı’daki rakiplerinin itibarını sarsmak için 5G testlerinde bazı oynamalar...

Netflix’ten Uyuyakalanlara Yeni Özellik Geliyor! 2021
Netflix’ten Uyuyakalanlara Yeni Özellik Geliyor! 2021

Dünyanın en popüler dizi ve film izleme platformlarından birisi haline gelen Netflix, yeni özelliklerini de test2 ediyor. Yakın vakit önce karışık oynatma özelliğini test eden Netflix,...