Mobil Chrome’a QR Kod Özelliği! 2021

Mobil Chrome’a QR Kod Özelliği! 2021

Google Chrome 88 aktüellemesi ile beraber yeni bir özellik daha geldi. Aslında Chrome 84’ten beri yer alan özellik, yeni aktüelleme ile beraber herkese açılmaya başladı. Buna göre Google mobil internet tecrübenini artırmak için QR kod özelliği ile dikkatleri üzerine çekti.

.

Mobil Chrome’a QR Kod Özelliği!

.

Chrome QR Kod Özelliği Nasıl Kullanılır?

.

Google, bilhassa mobil internet kullanımının artması ile beraber, Chrome masaüstü tarayıcı üzerinde de birtakım yenilikler yaptı.

.

Bilhassa bilgisayarda gördüğünüz bir irtibatı telefonunuza göndermek için uğraşmak yerine, artık çok daha pratik bir şekilde bu linklere erişilebilecek.

.

Chrome 88 aktüellemesi ile beraber gelen bu QR Kod üreticisi özelliği ile beraber bir resmin veyahut sayfanın linkini QR kod olarak üretmek olası olacak. Fare ile resme sağ tıklayıp açtığınız menüde irtibatı değişik sekmede veyahut pencerede açma seçeneklerinin altında bu resim için QR kodu oluştur seçeneği olacak.

.

Mobil Chrome’a QR Kod Özelliği!

.

Yeniden adres çubuğunda  sağ tarafta çerçeveli bir kare kod sembolü mevcut olacak. Bu sembole tıkladığınızda ise bu linkin QR kodunu üretebiliyorsunuz. Bu sayede akıllı telefonunuz üzerinden kare kod uygulamalarını çalıştırarak istediğiniz resimi görüntülemek, istediğiniz linke bir yere kopyalamadan erişmek daha pratikleşmiş oluyor.

.

Önceden bu özelliği açmak için Flags üzerinden bu özelliği aktifleştirmek gerekiyordu. Şayet bu özellik daha Chrome tarayıcınıza gelmediyse, adres çubuğuna: chrome://flags/#sharing-qr-code-generator yazarak aktif hale getirmeniz mümkün.

 .

 

 

Türkçe makale özgünleştirme tarafından yapılmıştır.




ASUS ve MSI, anakart serisi Z590’ı duyurdu 2021
ASUS ve MSI, anakart serisi Z590’ı duyurdu 2021

ASUS ve MSI, Intel’in yakında piyasaya sürülecek 11. Nesil Rocket Lake işlemcileri için Z590 anakart serisinin örtüsünü kaldırdı. Bu anakart, ay sonuna doğru kullanıma sunulacak. Yeni...

Bir Apple Mail Hatası Veri Kaybına Sebep Oluyor
Bir Apple Mail Hatası Veri Kaybına Sebep Oluyor

E posta hesaplarımızdaki mesajlar özellikle iş dünyasında yer insanlar açısından oldukça önemli. Görünüşe göre Apple Mail kullanıcıları, veri kaybına sebep olan bir hatayla...

Populus Run, Apple Arcade’de Şekerli Engellerle Dolu Yepyeni Bir Oyun! 2021
Populus Run, Apple Arcade’de Şekerli Engellerle Dolu Yepyeni Bir Oyun! 2021

Para toplayarak ve devasa yiyecek engellerinden kaçarak bir kalabalık insanı kontrol faktörüz şart olan bir oyun çıktı,ismi de Populus Run. Bu hafta sonu iPhone, iPad, Mac, iPod Touch ve...