Moshi Otto Q Kablosuz Şarj Cihazı İncelemesi: Akıllı Telefonunuz için Şık Bir 10W Şarj Cihazı 2021

Moshi Otto Q Kablosuz Şarj Cihazı İncelemesi: Akıllı Telefonunuz için Şık Bir 10W Şarj Cihazı 2021

Hızlı kablosuz şarj gittikçe daha fazla akıllı telefona doğru ilerlerken, piyasadaki kablosuz şarj aksesuarlarının sayısında bir artış görebiliriz. Bununla beraber, bu kablosuz şarj aletlerinin çoğu, görünüşten ziyade kullanıma odaklanan sade bir tasarıma sahiptir. Kablosuz şarj pazarına hem şık tasarım hem de işlev getiren Moshi Otto Q gibi birkaç kural dışı vardır .

Moshi Otto Q İncelemesi: Tasarım

Moshi Otto Q, ananesel bir kablosuz şarj aletine benzemiyor. Oldukça şık bir tasarıma sahiptir ve mevcut mobilyalarınızla kolayca uyum sağlar. Aslında, ilk bakışta, onu bir kablosuz şarj aleti olarak tanımlayamayabilirsiniz dahi. Moshi, tasarımın Danimarka mobilya tasarımından esin aldığını ve çok kaliteli ve lüks göründüğünü kabul etmem gerektiğini söylüyor .

Kablosuz şarj aletinin üst bölümü, telefonunuzun veya diğer kablosuz şarj uyumlu aletinizin sağlam bir şekilde üstte kalmasını sağlayan silikon yüzey halkalı funda gri kaplamalı kumaş benzeri bir malzemeyle kaplanmıştır. Otto Q, yeknesaklık sağlayan uyumlu gri renkli şarj kablosuyla beraber gelir. Ancak, kutunun içinde şarj adaptörünü almadığınızı unutmayın. Ayrı olarak, bu şarj aleti için sadece bir renk seçeneği vardır – gri. Renk çok kaliteli görünüyor, bu yüzden seçeneğim olsa dahi başka bir gölgeyi seçeceğimi sanmıyorum.

Moshi Otto Q Kablosuz Şarj Aleti İncelemesi: Akıllı Telefonunuz için Şık Bir 10W Şarj Aleti

Moshi Otto Q kablosuz şarj aleti yalnızca 137g ağırlığında oldukça hafiftir ve dizüstü bilgisayarınızın USB-C portu üzerinden şarj ederken dahi yolcu ederken kolayca taşıyabilirsiniz. 1 metrelik kablo (USB-A – C) ayrı olarak, şarj aletini en yakın prize bağlarken rastgele bir mesele yaşamamanızı sağlar.

Şarj aletinin alt bölümü, yerinde sağlam bir şekilde kalmasına yardımcı olan kaymaz bir malzemeden yapılmıştır.

Moshi Otto Q İncelemesi: Şarj Desteği / Hızı

Moshi Otto Q, en hızlı kablosuz şarj aleti değildir, 10W çıkışta maksimuma çıkar. Bununla birlikte, Qi kablosuz şarj standardını destekler, bu yüzden Apple , Samsung, Xiaomi veya hem de Huawei’den Qi özellikli herhangi bir aleti 5W / 7.5W / 10W’de şarj edebilmelisiniz.

Not o kablosuz şarj hızı o bağlı olduğundan adaptörü bağlıdır. Dolayısıyla, Moshi Otto Q’ya 5W adaptör ile güç veriyorsanız, alet 10W’da şarj edebilse bile cihazlarınızda yalnızca 5W şarj elde edersiniz. 10W şarjdan faydalandığınızdan emin olmak için her vakit 10W + şarj adaptörü kullanın.

Otto Q, randımanlı şarj için 2,6 mm ferrit levha içerdiği deklarasyonlan yenilikçi Q-coil ™ modülü sayesinde 5 mm kalınlığa kadar kasalara sahip akıllı telefonları şarj edebilir.

Ayrıca, cihaz şarj olurken her birkaç saniyede bir yanıp sönen bir LED şarj göstergesi alırsınız. Cihaz tamamiyle şarj olduğunda, LED ışığı aynı şeyi göstermek için yanıp sönmeyi durduracaktır. Şarj cihazının hudutlu yüzey alanı sebebiyle, şarj olmaya başlaması için cihazınızı mükemmel bir şekilde hizalamanız gerektiğini unutmayın. Başlangıçta bu tatlı noktayı kaçırdığım birkaç defa oldu ve telefonum şarj cihazına yerleştirildiğinde bile şarj olmuyordu. Fakat birkaç gün sonra bu noktayı çözüyorsun.

Diğer özellikler arasında, bugünlerde kablosuz şarj cihazları arasında standart hale gelen FOD (Yabancı Nesne İdrak etme) bulunmaktadır.

Moshi Otto Q Kablosuz Şarj Cihazı İncelemesi: Akıllı Telefonunuz için Şık Bir 10W Şarj Cihazı

Moshi Otto Q İncelemesi: Kullanım

Yukarıda söz ettiğim gibi, Moshi Otto Q’da şarj ettiğim iPhone 11’in şarj işlemini başlatmak için şarj cihazıyla mükemmel bir şekilde hizalanması gerekiyordu. Bunun nedeni, kablosuz şarj alanının tasarımla hudutlu olmasıdır (çoğu kompakt şarj cihazı için bir sorun) ve ben biraz daha büyük olmasını seçenek ederdim. Kablosuz şarj cihazının telefonda bir Spigen kılıfla bile mükemmel şekilde çalıştığını unutmayın.

Moshi Otto Q, iPhone 11’i 7.5W’de şarj ederken ısınmadı. 10W’a kadar Qi tabanlı şarjı destekliyor ancak şarj cihazını test2 ederken yanımda 10W destekli bir cihazım yoktu. Ancak Qi özellikli tüm cihazları 10 W’a kadar şarj edebilir. Ayrıca Meizu ve Airpods Pro kulaklıklarımı herhangi bir sorun olmadan hemen şarj etti.

Seyahat ederken veya bir kafede kolayca taşıyabilir ve dizüstü bilgisayarınızın USB’si aracılığıyla güç sağlayabilirsiniz. Şarj işlemi biraz daha yavaş olacaktır (USB çıkışınız nedeniyle) ancak her yerde kablosuz şarj cihazına sahip olmanın rahatlığı bu dezavantajı ortadan kaldıracaktır. Macbook Pro’m ile bir kafede tecrübe ettim ve telefonumu veya kulaklık çantamı şarj etmekte sorun yaşamadım.

Üstteki kumaş benzeri malzeme de oldukça dayanıklı görünüyor ve bir aylık testten sonra herhangi bir aşınma ve yıpranma belirtisi yoktu. Etraf metalden yapılmış gibi görünüyor, ancak metalik kaplamalı katı plastik olduğunu unutmayın. Yeniden de, genel tasarım oldukça kaliteli görünüyor ve masanıza çekici bir katkı olacak.

Moshi Otto Q İncelemesi: Karar

Moshi Otto Q, piyasadaki ne en hızlı ne de en ucuz ( Amazon’da takriben 60 $ fiyatı ) kablosuz şarj cihazı değil. Ancak gördüğüm en şık kablosuz şarj cihazlarından biri ve bunun çoğu kullanıcı için tek seferlik bir yatırım olacağını düşünürsek, şarj cihazını ananesel kablosuz şarj cihazlarından daha şık ve şık bir şey isteyen çoğu kullanıcıya önerebilirim.

Bir dezavantajı, hudutlu şarj yüzeyidir, ancak bu, piyasadaki çoğu kompakt kablosuz şarj cihazıyla alakalı bir sorundur. Bunun arkasına bakabilirseniz (birkaç gün kullandıktan sonra tatlı noktayı anlarsanız), Moshi Otto Q, telefonunuzu her gün şarj etmek için şık ancak işlevsel bir aksesuar olabilir.

 

 

Türkçe makale özgünleştirme tarafından yapılmıştır.




Redmi Note 9 5G vs Realme 7 5G vs Moto G 5G: Özellik Karşılaştırması
Redmi Note 9 5G vs Realme 7 5G vs Moto G 5G: Özellik Karşılaştırması

Realme 7 5GXiaomi Redmi Notu 9 5GMotorola Moto G 5GBOYUTLAR VE AĞIRLIK162,2 x 75,1 x 9,1 mm, 195 gram162 x 77,3 x 9,2 mm, 199 gram166,1 x 76,1 x 9,9 mm, 212 gramGÖRÜNTÜLE 6,5 inç, 1080 x 2400p...

NBA 2K20, Steam’in En ‘Beğenilmeyen’ İkinci Oyunu Oldu
NBA 2K20, Steam’in En ‘Beğenilmeyen’ İkinci Oyunu Oldu

2K Games, NBA 2K20’yi geçtiğimiz günlerde yayınladı. Oyun yayınlanmasının ardından Steam’de en düşük puanlı ikinci oyun haline geldi. Kullanıcılar, oyun hakkındaki şikayetlerini...

Dolby, Ses Kayıt Uygulaması Yayınladı
Dolby, Ses Kayıt Uygulaması Yayınladı

Ses sistemi, veya kaliteli ses denilince akla ilk gelen firmalardan birisi olan Dolby, akıllı telefon kullanıcılarına profesyonel şekilde seslerini kaydedebilmeleri için bir uygulama...