NASA, ay tozuyla başa çıkma yöntemleri geliştirmek için üniversite ekiplerini seçti 2021

NASA, ay tozuyla başa çıkma yöntemleri geliştirmek için üniversite ekiplerini seçti 2021

Ayda yaşayan ve çalışan ekipman ve astronotların karşılaştığı en büyük zorluklardan biri, ay tozuyla uğraşmaktır. NASA, ayda sürdürülebilir insan bulguyu yapmaya hazırlık olarak ay tozu meselenini çözmeye yardımcı olmak için ülke çapındaki üniversite talebelerine erişti. Rekabetçi Çığır Açan, Yenilikçi ve Oyunu Değiştiren (BÜYÜK) Fikir Mücadelesi ve Uzay Hibe projesi, NASA’nın yedi üniversite takımına takriben 1 milyon dolar ödüllendirdiğini gördü.

Ödüller , yenilikçi ay tozu azaltma çözümleri geliştirmek için kullanılacak. NASA’dan Nikki Werkheiser, alan okumanın talebeler ve NASA için heyecan verici bir fırsat olduğunu söylüyor. Ay tozunun aydaki her şeyi etkilediğini ve aşındırıcı tesirlerini azaltmak veya önlemek için bir hayli taktiğin ihtiyaç duyulan olduğunu söylüyor. Talebeler tarafından geliştirilen yenilikler, ay tozu konusunda en acil meselelerin bazılarının çözülmesine yardımcı olabilir.

NASA, ay tozuyla başa çıkma yolları geliştirmek için üniversite ekiplerini seçti

Providence’de Rhode Island School of Design’da bulunan Rhode Island, Providence’daki Brown Üniversitesi, düzenli yapışmaya karşı püsküllü elektrostatik bir çözüm geliştirmek için para aldı. Toza karşı savunma sağlamak için en hassas noktalarda bir boşlukta savunma tabakaları kullanır. Pasadena’daki California Teknoloji Enstitüsü, ay tozunu hafifletmek ve yaşanabilir alanlara girmesini önlemek için elektrodinamik bir toz savunma sistemi ile gömülü bir oturumlar topluluğu olan, habitat odaklı ve modüler elektrodinamik kalkan için bir hibe aldı.

Colorado Maden Okulu, bağlayıcı-regolit ile güçlendirilmiş bir yüzey, bir fırlatma / iniş pedi ve iniş ve fırlatma rampası olarak kullanılacak yüzeye sabitlenmiş bir karbon fiber kumaş bariyere sahip bir polimer nozul dağıtım alanına sahip bir sistem için hibe aldı. . Atlanta’da Georgia Teknoloji Enstitüsü, EDS ve UV teknolojilerini kullanan bir hibrit toz azaltma fırçası için para aldı. Ay regolitini uzay tulumlarından ve diğer yüzeylerden çıkarmak için kullanılacaktır.

 

 

Türkçe makale özgünleştirme tarafından yapılmıştır.




AMD, Yol Haritasından Üçüncü Nesil Threadripper'ı Çıkardı
AMD, Yol Haritasından Üçüncü Nesil Threadripper'ı Çıkardı

AMD, masaüstü sunucu işlemcileri olan Threadripper'i birinci çeyrek kazanç raporundaki yol haritasından çıkarttı. ...

Oyuncu Telefonu Nubia Red Magic Mars Neler Sunuyor?
Oyuncu Telefonu Nubia Red Magic Mars Neler Sunuyor?

Akıllı telefon pazarının daha niş bir kitleye hitap eden kolu olan oyuncu telefonlarından Nubia Red Magic Mars, umulanı verebiliyor mu? ...

YouTube, 'Sıradaki Video Ekranı'nda Değişikliğe Gidiyor
YouTube, 'Sıradaki Video Ekranı'nda Değişikliğe Gidiyor

Her gün milyonlarca insan tarafından kullanılan, en popüler video platformlarından biri olan YouTube için yeni bir güncelleme yayınlandı. Güncelleme, uygulamanın en sık görünen...