NVIDIA RTX-30 serisi kartlar, Yeniden Boyutlandırılabilir BAR ile bir kare hızı artış kazanıyor 2021

NVIDIA RTX-30 serisi kartlar, Yeniden Boyutlandırılabilir BAR ile bir kare hızı artış kazanıyor 2021

NVIDIA bugün, Yine Boyutlandırılabilir BAR isimli yeni bir özelliği bir takım RTX 30 serisi makinelerde kullanıma sunduğunu duyurdu. Bu yeni özellik, bir takım oyunlarda performansı artırarak bu başlıklarda kare hızlarında% 10’a varan bir artış sağlayabilir. Şu an için, Yine Boyutlandırılabilir BAR sadece masaüstünde ve RTX 30 serisi dizüstü bilgisayarlarda RTX 3060 aracılığıyla kullanılabilir, ancak NVIDIA, önümüzdeki ay tüm RTX 30 serisi ailesine geleceğini söylüyor.

NVIDIA RTX-30 serisi kartlar, Yine Boyutlandırılabilir BAR ile bir kare hızı artış kazanıyor

Peki, Yine Boyutlandırılabilir BAR ne işe fayda? Bir gönderide GeForce web bugün NVIDIA Resizable BAR “İsteğe bağlı PCI Express arayüzü teknolojisi olduğunu izah eder. Oyunda bir dünyada ilerlerken, GPU hafızası (VRAM) dokuları, gölgelendiricileri ve geometriyi bir hayli küçük CPU üzerinden GPU aktarımlarına daimi olarak aktarır. ” Oyunlar boyut olarak büyümeye devam ettikçe, CPU ve GPU’nun yapması şart olan transfer sayısı da artmaktadır.

NVIDIA, “Yine Boyutlandırılabilir ÇUBUĞU kullanarak, varlıklar ihtiyaç duyulduğunda isteyebilir ve tam olarak gönderilebilir, böylelikle CPU tüm çerçeve arabelleğine randımanlı bir şekilde ulaşabilir,” diye devam ediyor NVIDIA. “Ve ansızın fazla istekte bulunulursa, aktarımlar sıraya girmek yerine simültane olarak gerçekleşebilir.” NVIDIA aslında bunun bazı oyunlarda kare hızında% 10’a varan bir artış mananına gelmesine karşın, performansta harbiden bir düşüş yaşayan başka oyunlar olduğunu belirtiyor. İyi haber şu ki, NVIDIA oyunları evvelce test2 ediyor ve Yine Boyutlandırılabilir BAR desteğini yalnızca performans artışı sağladığı oyunlarda etkinleştirecek.

NVIDIA’nın Yine Boyutlandırılabilir BAR desteğini alan oyunların ilki arasında Assassin’s Creed Valhalla , Battlefield V , Borderlands 3 , Forza Horizon 4 , Gears 5 , Metro Exodus , Red Dead Redemption 2 ve Watch Dogs: Legion bulunuyor . Tüm bu oyunlar için yine boyutlandırılabilir BAR desteği, 25 Şubat’ta bir gün evvel piyasaya sürülen GeForce Game Ready Sürücüsünde gönderiliyor.

NVIDIA RTX-30 serisi kartlar, Yeniden Boyutlandırılabilir BAR ile bir kare hızı artış kazanıyor

Elbette, Yeniden Boyutlandırılabilir BAR, hem GPU hem de CPU ile ilgilenen bir PCI Express teknolojisi olduğundan, uyumlu bir GPU’dan ve en son Game Ready Sürücüsünden daha fazlasına ihtiyacınız var – ayrı olarak uyumlu bir çip setine, CPU’ya, ve anakart. RTX 30 serisi dizüstü bilgisayarlar mevzubahis olduğunda, NVIDIA, kullanıcılarından makinelerinin yeterli olup olmadığını görmek için bilgisayar üreticilerine müracaat etmelerini ister.

Masaüstü bilgisayarlar söz konusu olduğunda, Yeniden Boyutlandırılabilir BAR’ın uyumlu olduğu oldukça iyi bir CPU ve anakart yelpazesi vardır. Yukarıdaki GeForce internet sitesi irtibatında tam bir liste (Yeniden Boyutlandırılabilir BAR’ın nasıl çalıştırılacağına ait direktiflerle beraber) bulunabilir, ancak 10. nesil Intel Core i3, i5, i7 ve i9 CPU’lar bunu destekler; 11. nesil i5, i7 ve i9 CPU’larda olduğu gibi. Bir dizi AMD Zen 3 CPU da teknolojiyi destekliyor ve ASUS, ASRock, Colorful, EVGA, Gigabyte ve MSI dahil olmak üzere SBIOS aktüellemeleri aracılığıyla Resizable BAR’ı destekleyen bir grup anakart üreticisi var. Yine Boyutlandırılabilir BAR diğer RTX 30 serisi masaüstü kartlarına geldiğinde bunu size bildireceğiz ve bu kart Mart ayı sonlarında gerçekleşecek.

 

 

 

Türkçe makale özgünleştirme tarafından yapılmıştır.




Epic Store'daki Oyun 'Steam' Dosyaları Yüzünden Çöktü
Epic Store'daki Oyun 'Steam' Dosyaları Yüzünden Çöktü

Epic Games Store ile Steam arasındaki savaş oldukça kızışmışken, Epic Games Store'daki bir oyunla ilgili ilginç gelişmeler yaşandı. ...

Microsoft, Outlook Mobile'a Reklam Özelliği Getiriyor
Microsoft, Outlook Mobile'a Reklam Özelliği Getiriyor

Microsoft, daha önce reddettiği Outlook Mobile'da reklam özelliğini kullanmaya başladı. ...

Xiaomi, 100W hızlı şarjını kullanıma sunuyor
Xiaomi, 100W hızlı şarjını kullanıma sunuyor

Günümüzde oldukça gelişen akıllı telefonlar, batarya kapasiteleri ve sunmuş oldukları şarj süreleriyle ne yazık Günümüzde oldukça gelişen akıllı telefonlar, batarya kapasiteleri ve...