NVIDIA, RTX 3000 GPU’lar İçin Yeniden Boyutlandırılabilir BAR Desteğini Sunmaya Başladı! 2021

NVIDIA, RTX 3000 GPU’lar İçin Yeniden Boyutlandırılabilir BAR Desteğini Sunmaya Başladı! 2021

Merakla beklenen, NVIDIA, masaüstü RTX 3060 ve birkaç RTX 3000 serisi donanımlı dizüstü bilgisayardan başlayarak nihayet Yine Boyutlandırılabilir BAR desteğini sunmaya başladı. Etkinleştirmekte biraz güçlük çekebilirsiniz, ancak fiyatsız bir yükseltmedir, bu yüzden beğenilmekte.

.

Yine boyutlandırılabilir BAR, bir sistemin CPU’sunun sadece 256 MB’lık küçük bir bölüm yerine GPU’nun hafıza alt sisteminin tamamını görmesini sağlayan bir PCIe standardı özelliğidir. Özelliğin uygulanması, CPU, anakart ve GPU’da düşük düzeyli destek gerektirir; bu, üçünü de tasarlayan AMD, SAM (akıllı ulaşım hafızası) isimi verilen Yine Boyutlandırılabilir BAR uygulamasıyla ilk pazarlayan kişidir.

.

NVIDIA, RTX 3000 GPU'lar İçin Yine Boyutlandırılabilir BAR Desteğini Sunmaya Başladı!

.

Bir RX 6800 tarihinde SAM etkinleştirerek% 20’ye kadar bir oyunun vasati kare hızını artırabilirsiniz veya% 10’a kadar bunu zarar verirler. Yeniden de çoğu başlıkta, özelliği etkinleştirmek hemen hemen hiçbir şey yapmadı, bu da vasati iyileşme ile yansıtılıyor: yalnızca% 3.

.

Anlaşılır bir şekilde, Nvidia değişik bir yol izliyor. Sürücüleri Yine Boyutlandırılabilir Çubuğu düşünülen olarak devre dışı bırakacak ve yalnızca Nvidia’nın performansı iyileştirdiğini bulduğu oyunlarda açacak. Bunlar şöyle:

  • Assassin’s Creed Valhalla
  • Battlefield V
  • Borderlands 3
  • Forza Horizon 4
  • Gears 5
  • Metro Exodus
  • Red Dead Redemption 2
  • Watch Dogs: Legion

.

Nvidia, bu oyunlarda Yine Boyutlandırılabilir BAR’ın performansı “yüzde birkaçtan% 10’a kadar” artırabileceğini söylüyor. Mart ayının sonlarında, RTX 3000 serisinin geri kalanı Yine Boyutlandırılabilir BAR desteği aldığında, listeye daha fazla oyun ilave edecek. Nvidia’nın seçici yaklaşımı kuşkusuz iyi bir fikirdir (doğru yapılırsa), ancak ne yazık ki, Yine Boyutlandırılabilir ÇUBUĞU etkinleştirmenin karmaşıklığı tarafından reddedilen bir avantaj.

.

Dizüstü bilgisayarlarda vaziyet iyidir, ancak mükemmel değildir: kimi dizüstü bilgisayarlar Yine Boyutlandırılabilir BAR etkinken gelir, bazıları olmaz ve bu konuda yapabileceğiniz hiçbir şey yoktur. Nvidia, “Yine Boyutlandırılabilir BAR’ın belirli bir modelde desteklenip desteklenmediğini öğrenmek için her dizüstü bilgisayar üreticisine müracaat edin” diyor.

.

 

 

Türkçe makale özgünleştirme tarafından yapılmıştır.




Xiaomi Mi Mix 3, Dayanıklılık Testinden Nasıl Çıktı?
Xiaomi Mi Mix 3, Dayanıklılık Testinden Nasıl Çıktı?

Xiaomi'nin son amiral gemilerinden olan Xiaomi Mi Mix 3, JerryRigEverything tarafından bir dayanıklılık testine tabi tutuldu. Peki, sonuç ne oldu? ...

İsimleriyle 'Beyin Yakan' 10. Nesil İşlemcilerini Duyurdu
İsimleriyle 'Beyin Yakan' 10. Nesil İşlemcilerini Duyurdu

Intel, yeni Ice Lake isimli işlemcilerini duyurdu. 10. nesil işlemcisinde özelliklerin yanı sıra isim konusunda da değişikliğe giden Intel, çok farklı bir isim sistemini yeni işlemcilerine...

Hisense A7 5G, 5G bağlantılı dünyanın ilk E-mürekkep ekranlı akıllı telefonu olarak piyasaya sürüldü 2020
Hisense A7 5G, 5G bağlantılı dünyanın ilk E-mürekkep ekranlı akıllı telefonu olarak piyasaya sürüldü 2020

Hisense, ekseriyetle televizyonlarıyla tanınır. Ancak şirket, kendi ülkesinde de telefon satıyor. Şimdi Hisense A7 5G’yi dünyanın ilk 5G irtibatlı E-mürekkep ekranlı akıllı...