Okulların Açılış Tarihi Belirlendi! 2021

Okulların Açılış Tarihi Belirlendi! 2021

Reisicumhur Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar kurulu Toplantısı’ndan sonra milyonlarca talebe ve velinin merakla beklediği “yüz yüze eğitim ne vakit başlayacak” sualini cevapladı.

.

Reisicumhur Erdoğan, “Kabinemizin bugünkü toplantısında bu değerlendirmeleri teferruatlı bir şekilde tekrar yaptık. Uzaktan eğitimin temeli olan internete hudutlu ulaşım vaziyetini göz önünde bulundurarak köy okullarında 15 Şubat’ta eğitim öğretimin başlamasını bitirdik. Ancak olay artışı yaşanması halinde yine ara verilebilecek.

.

Okulların Açılış Tarihi Belirlendi!

.

Yavrularımızın kaybına tahammülümüz olamaz. 8 ve 12. sınıflar ile ilkokul ve özel eğitim okullarındaki eğitim öğretimin 1 Mart’tan itibaren başlaması için hazırlıklara başlanacak. Vaka sayılarındaki iyileşmeye paralel olarak 1 Mart’tan itibaren şehir bazında öğretimin kademeli şekilde başlaması için çalışmalar sürdürülecek.” ifadelerini kullandı.

.

Koronavirüs Bilim Heyeti, öğretmenlerin aşılamasının bitirmesinin hemen peşinden okulların 15 Mart’ta açılması istikametinde tavsiye kararı almıştı. Dolayısıyla gözler Reisicumhur Erdoğan’ın bugün Kabine ile yapacağı toplantıda alınacak kararlara çevrilmişti.

.

Okullar Kademeli Olarak Açılacak

.

Okulların Açılış Tarihi Belirlendi!

.

Ulusal Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ise 15 Şubat’ı hedef göstermişti. Selçuk, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, “‘Okulumu çok özledim’ diyen kuzularıma artık ‘çok haklısın’ demek istemiyorum. Onların eğitim hakkını layıkıyla teslim etmek istiyorum. Her bir yurttaşımızın temizlik, maske ve mesafede göstereceği hassasiyetin ölçüsü okullarımızın açılış takvimine yansıyacak, emin olun.” ifadelerine yer vermişti.

.

Bilim Heyeti’nun son toplantısında yüz yüze eğitimin başlaması için 15 Şubat’ın erken olduğu istikametinde görüş birliğine vardığı paylaşılmıştı. Sürecin ilerleyişine göre yüz yüze eğitimin 15 Mart’ta başlaması görüşü ağırlık kazanmıştı. Heyet, öğretmenler aşılanmadan okulların açılmaması gerektiğini belirtmişti.

 .

 

 

Türkçe makale özgünleştirme tarafından yapılmıştır.




Samsung, Galaxy Note ve Galaxy S Serilerini Birleştirebilir
Samsung, Galaxy Note ve Galaxy S Serilerini Birleştirebilir

Kulislerde dolaşan bilgilere göre Samsung, gelecek yıl Galaxy S serisi ile Galaxy Note serisini birleştirip tek bir ürün serisi haline getirebilir. Konu daha önce de Samsung gündemine...

Oppo'nun Yeni Kızaklı Telefon Tasarımını Gösteren Patent
Oppo'nun Yeni Kızaklı Telefon Tasarımını Gösteren Patent

Oppo geçtiğimiz sene kaydırma mekanizmalı cihazı Find X'i tanıtmış ve sektörde bir akım başlatmıştı. Şimdiyse ortaya çıkan yeni bir patent, şirketin yeni bir kaydırma mekanizması...

Sony Xperia XZ4'ün Özellikleri Resmi Web Sitede Ortaya Çıktı
Sony Xperia XZ4'ün Özellikleri Resmi Web Sitede Ortaya Çıktı

Sony'nin yeni amiral gemisi olacak Xperia XZ4'ün teknik özellikleri, şirketin Çin ve Tayvan'daki web sitelerinde isimsiz olarak ortaya çıktı. ...