Oppo’dan Yeni Patent Geldi: Prizmalı Kamera! 2021

Oppo’dan Yeni Patent Geldi: Prizmalı Kamera! 2021

Çinli akıllı telefon üreticisi Oppo, hem telefonları hem de ekosistem ürünleriyle oldukça sevilen firmalar arasında bulunuyor. Kısa müddet önce katlanabilir ve yeni tasarım telefonlarını tanıtan şirket ile yenilikçi firma bu sefer de değişik bir kamera tasarımı ile patent müracaatında bulundu.

.

Oppo’dan Yeni Patent Geldi: Prizmalı Kamera!

.

Oppo’da Kamera Tasarımında Yenilikçi Hareketler

.

Oppo, diğer akıllı telefon markaları pop-up kameralı telefonları tanıtımını sürdürürken; köpekbalığı yüzgeci (Shark-Fin) gibi farklı tasarımlı kamera modülüne sahip aletleri tanıttı. Şirket, şimdi de kameralarını telefonun arkasından gizlemesine müsaade edecek yeni bir açılır kapanır kamera modülünün patenti için müracaatta bulundu.

.

LetsGoDigital‘in aktardığı bilgilere göre bu akıllı telefon, gerektiğinde açılan bir çift kamera heyetimine sahip olacak. Çift selfie kameralı açılır pencerelere sahip akıllı telefonlar görmemize karşın, Oppo’nun yapmayı tasarıladığı tasarım biraz farklı. Patente göre şirket, telefonun gövdesine ana kamera ve ultra geniş kamera destekli iki kamera yerleştirmeyi düşünüyor.

.

Oppo’nun Yeni Nesil Kamera Tasarımı Çalışma Şekli

.

Oppo’dan Yeni Patent Geldi: Prizmalı Kamera!

.

Açılır modülün içinde kamera sensörleri mevcut değil. Bunun yerine, aletin her iki tarafındaki noktalarda, modül açıldığında bir selfie veya bir görüntü çekmesine olanak tanıyan iki prizması bulunuyor. Bu prizmalar, dışarıdan gelen ışığın sensöre yansımasını sağlayacak şekilde yerleştirilecek ve görüntü ele geçirilmiş olacak.

.

Periskopik kamera tasarımına oldukça benzeyen bu yeni tasarım; daha patent sürecinde olduğu için ayrıntılar ve pratik uygulamalar daha bariz değil. Ancak her iki prizmanın da tek bir görüntüyü yakalamak için kullanılabileceği öngörülüyor. Bu kamera modülünün test2 laboratuvarlarından çıkıp kolayca satın alabileceğiniz bir akıllı telefonda kullanılıp kullanılmayacağı daha bilinmiyor.

 .

 

 

Türkçe makale özgünleştirme tarafından yapılmıştır.




11nci Nesil Intel iGPU Benchmark Sonuçları AMD’yi Üzecek
11nci Nesil Intel iGPU Benchmark Sonuçları AMD’yi Üzecek

Intel’in 11. Nesil iGPU’suna ait benchmark testi sonuçları resmi olarak olmasa da ortaya çıktı. Intel’in yeni entegre grafik işlemcisi ile entegre grafik kartını kullanarak oyun oynamak...

LG’nin Yeni Akıllı Telefon Patenti Ortaya Çıktı
LG’nin Yeni Akıllı Telefon Patenti Ortaya Çıktı

LG'nin yeni ortaya çıkan akıllı telefon patentine göre, bizleri damla çentikte yer alan üç adet ön kameralı bir cihaz bekliyor. ...

Oyuncular, Neden Pahalı Klavye Satın Alıyorlar?
Oyuncular, Neden Pahalı Klavye Satın Alıyorlar?

Oyuncu ekipmanlarına olan ilgi oldukça yoğun ve oyuncuların özel ilgi gösterdiği donanımlar arasında klavyeler en başlarda geliyor. Peki insanlar neden pahalı klavyeler alıyorlar? ...