Oppo, küresel çip kıtlığının ortasında akıllı telefon üretimini garanti ediyor 2021

Oppo, küresel çip kıtlığının ortasında akıllı telefon üretimini garanti ediyor 2021

Geçtiğimiz birkaç hafta içinde, çeşitli endüstrilerin global talaş kıtlığından etkilenen haberleri gün yüzüne çıkıyor . Bununla beraber, dünyanın karşılaştığı meselelerle karşı karşıya olmasına karşın, Oppo’nun diğer kimi firmalar kadar negatif etkilenmediği görülüyor .

Bir EEO raporuna göre , akıllı telefon çip seti endüstrisine yakın bir kaynak, telefon üreticileri için aşırı mobil yonga sıkıntısı olmadığını belirtti. Diğer bir söylemle, yarı iletken arzındaki kıtlık sebebiyle akıllı telefonların stokta kalmaması rizikosu yoktur. Önceden, çip üreticileri Qualcomm’u ve bunların Realme ve Xiaomi gibi OEM’lere tedarikini etkileyen çip tedarik meselelerini bildirmiştik . Ancak, tedarik meselelerine karşın, bu markaların akıllı telefon ürünlerini hala üretebildiği görülüyor.

Bu haftanın başlarında Oppo, tedarik zincirinden mevcut cips ve alakalı hammadde tedarikinin kısıtlı olduğunu, ancak mevcut stokuyla akıllı telefonlarının imalatını hala garanti edebileceğini söyledi. Kaynağa göre, şu anki piyasa vaziyeti, ana çip, RF, güç, Bluetooth ve işlemcinin diğer ehemmiyetli bileşenleri dahil olmak üzere çeşitli SoC bileşenlerine (Çip Üzerinde Sistemler) sahiptir.

Oppo, global çip kıtlığının ortasında akıllı telefon imalatını garanti ediyor

Aynı zamanda, Çin’in en büyük akıllı telefon üreticisi olan Huawei, kendi ülkesindeki pazar hisseninde keskin bir düşüş görüyor. Bunun başlıca nedeni , çip arzını kesen ve rakip Çinli markaların Çin’deki pazar hissenini çalmak için mücadele etmesine kapı aralayanolan AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİyaptırımlarından kaynaklanıyor . Ne yazık ki, küresel çip kıtlığının sene en azından ikinci yarısına kadar sürmesi bekleniyor ve muhtemelen önümüzdeki seneye da uzayabilir. Daha fazla aktüelleme için bizi izlemeye devam edin.

 

 

Türkçe makale özgünleştirme tarafından yapılmıştır.




Xbox One Oyunlarının Türkiye Fiyatlarına Zam Geldi
Xbox One Oyunlarının Türkiye Fiyatlarına Zam Geldi

Microsoft’un oyun konsolu Xbox One için yayınlanan oyunların Türkiye fiyatlarına zam yapıldı. Oyun fiyatları cep yakan seviyelere çıktı. ...

Steam Fiyatı 24 TL Olan Oyun, Kısa Süreliğine Ücretsiz Oldu
Steam Fiyatı 24 TL Olan Oyun, Kısa Süreliğine Ücretsiz Oldu

Steam'de 24 TL olan simülasyon oyunu Jalopy, Humble Bundle'da kısa süreliğine ücretsiz oldu. ...

Bomba İddia: Sahibinden.Com'a 4.8 Milyar Dolarlık Teklif
Bomba İddia: Sahibinden.Com'a 4.8 Milyar Dolarlık Teklif

İngiltere menşeli Marks & Mann şirketinin Sahibinden.com'a tam 4.8 milyar dolarlık teklifte bulunduğu söyleniyor. ...