Oyun Performansını Artıran En İyi 3 İşlemci

Oyun Performansını Artıran En İyi 3 İşlemci

Oyun performansınızı artıracak ve oyunlarda daha yüksek FPS değerlerine ulaşabileceğiniz en iyi 3 işlemciye göz

Oyun denilince her ne kadar insanların aklına ekran kartı gelse de bilgisayarda bulunan diğer donanımsal parçalar da bir o kadar önemli. Bu yazımızda sizlere, oyunlarda üstün performans elde edebileceğiniz en iyi 3 oyun işlemcisinden bahsedeceğiz.

İŞLEMCİ NEDİR?

İlk olarak işlemcilerin kısa bir üzerinde durup ne iş yaparlar ona bir bakalım. İşlemci bilgisayarın temel işlem birimini oluşturan, belirli mantık ve matematik işlemlerini elektronik olarak yapabilecek biçimde, verilen komutları yorumlayan ve yürüten, yongalardan oluşmuş tümleşik devrelerdir.

Yani ekran kartının ürettiği bilgilerin, klavyeden gelen bilgilerin, fareden gelen bilgilerin yorumlandığı, işleme tabi tutulduğu ve bunun sonucunda da çıktıların oluşturulduğu donanımsal parçalardır.

İşte oyunlardan maksimum performans almanızı sağlayacak en iyi 3 işlemci:

INTEL CORE i9-9900K

intel i9-900K

Listemizin ilk sırasında, ülkemizde de bir hayli popüler olan Intel’in i9-9900K modeli yer alıyor. 8 çekirdek ve 16 iş parçacığından oluşan üst seviye işlemcinin temel frekansı ise 3,6 GHz. Bu frekans turbo ile 5GHz‘e kadar çıkabiliyor. 16MB L3 önbelleğine sahip i9-9900K’nın TDP değeri ise 95W.

Önerilen içerik:  En iyi 10 ekran kaydetme programı - 2020

INTEL CORE i7-9700K

intel core i7-9700k

Listemizin ikinci sırasında ise yine Intel’in yeni dönem işlemcilerinden i7-9700K modeli bulunuyor. 8 çekirdek ve 8 iş parçacığından oluşan i7-9700K, listemizin ilk sırasındaki i9-9900K modeline göre biraz daha uygun fiyatlı. 3,6 GHz frekans hızına sahip işlemci, turbo ile 4,9 GHz hıza kadar çıkabiliyor. 12MB L3 önbelleğine sahip işlemcinin TDP değeri ise 95W.

AMD RYZEN 5 2600X

AMD’nin güçlü oyun işlemcileri arasında bulunan R5 2600X, fiyat-performans odaklı olmasıyla oyunseverler tarafından sıkça tercih ediliyor. 6 çekirdek ve 12 iş parçacığından oluşan yeni nesil işlemcinin 3,6 GHz olan frekans hızı turbo ile 4,2 GHz‘e kadar çıkabiliyor. 16 MB L3 önbelleğine sahip Ryzen 5-2600X, 65W TDP değerine sahip.

AMD’nin Intel’den farkı ise daha ucuz işlemciler piyasaya sürmesi, Özellikle Ryzen serisi ile oyuncuların bir hayli ilgisini çeken AMD, uygun fiyat politikasıyla Intel ile daha kolay rekabet edebiliyor. Listemize dahil edebileceğimiz daha birçok üst düzey işlemci var, ancak biz biraz daha sizler için uygun fiyatlı ve performanslı olanları tercih ettik.




Bu Hafta Yayınlanan Kısa Süreliğine Ücretsiz 9 Android Oyun
Bu Hafta Yayınlanan Kısa Süreliğine Ücretsiz 9 Android Oyun

Her hafta sizler için hazırladığımız haftalık ücretsiz Android oyun haberlerimize devam ediyoruz. Bu hafta Google Play Store'da yayınlanan ve ücretsiz olarak indirilebilen Android oyunlara...

YouTube Kids'in İçeriği Tartışma Konusu Oldu
YouTube Kids'in İçeriği Tartışma Konusu Oldu

YouTube’un “çocukların eğlenip öğrenebilecekleri, güvenli” platformu YouTube Kids’in içeriklerinin ciddi bir kısmının çocuklara uygun olmadığı iddia ediliyor. ...

Galaxy Fold 2'nin S pen Desteğine Sahip Olabilir
Galaxy Fold 2'nin S pen Desteğine Sahip Olabilir

Samsung'un katlanabilir ekranlı telefonu Galaxy Fold ile ilgili yeni bir patent ortaya çıktı. Bu patent, Galaxy Fold 2'nin S pen desteğine sahip olacağını ve telefonun her iki yöne de...