Parler, Google Play Store’dan Kaldırıldı 2021

Parler, Google Play Store’dan Kaldırıldı 2021

AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ seçimleri sonrası ayaklanan insanları kışkırtması nedeniyle Parler uygulaması Play Store’dan kaldırıldı. Google, geçtiğimiz aylarda kullanım sözleşmesine uymadıkları sebebiyle kimi uygulamaları da Play Store’dan kaldırmıştı.

.

Parler, Google Play Store’dan Kaldırıldı

.

Google Play Store’dan Parler Kaldırıldı

.

2018 seneninde piyasaya sürülen ve aktif bir hayli kullanıcı tarafından Parler, koronavirüs konusunda yanlış bilgiler aktarıldığı için suçlanıyordu.

.

Kendisini tarafsız sosyal ağ olarak nitelendiren Parler, kısa müddet içerisinde Teksas Senatörü Ted Cruz ve Fox News sunucusu Sean Hannity gibi tanınmış kişilerinde aza olmasıyla beraber popülaritesini artırdı.

.

Parler, Google Play Store’dan Kaldırıldı

.

Geçtiğimiz günlerde AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ’de yaşanan olaylardan sonra Google tarafından şiddet çağrılarına teşvik etmesi sebebiyle Parler uygulaması yayından kaldırıldı.

.

Yaşanan olaylardan sonra Apple, geliştiricilere gelişmeler ile alakalı e-posta gönderdi. Hizmet koşullarının tekrar kontrol edilmesi gerektiğini izah eden şirket, ”Araştırmalarımız neticesi Parler’ın yasaya aykırı faaliyetlere teşvik ettiğini keşfettik. Lütfen hizmet koşullarımızı tekrar kontrol edin.” ifadelerini kullandı.

.

Kullanıcı ve geliştirici sözleşmelerinde yer alan şiddete teşvik maddesi nedeniyle Parler uygulaması kaldırıldı. Google Play Store’un bu adımıyla, Apple’ın da yakın vakitte Parler için aynı hamleyi yapması bekleniyor.

.

 

 

.

Türkçe makale özgünleştirme tarafından yapılmıştır.




Samsung Exynos 7904 Tanıtıldı
Samsung Exynos 7904 Tanıtıldı

Samsung'un orta seviye akıllı telefonlarına seviye atlatmak için geliştirdiği Exynos 7904 işlemcisi, gelişmiş kamera ve çoklu görev özellikleri ile duyuruldu. ...

Bitcoin Yeniden Yükselişe Geçti! 2021
Bitcoin Yeniden Yükselişe Geçti! 2021

Dünyanın en fazla işlem gören kripto para birimi Bitcoin, tekrar yükselişte. 908 milyar dolarlık piyasaya değeri ile pazarın yüzde 60’ından fazlasına hakim olan dijital para birimi, 50...

WhatsApp, Karanlık Tema Özelliğine Nihayet Kavuşuyor
WhatsApp, Karanlık Tema Özelliğine Nihayet Kavuşuyor

WhatsApp geliştiricileri, Android platformu için yeni bir beta sürüm yayınladı. Yayınlanan sürüm, WhatsApp'ın uzun zamandır beklenen karanlık mod özelliğine kısa bir süre sonra...