PAZARLAMA FİRMASI, CYBERPUNK 2077’Yİ TANITTIKTAN SONRA BREZİLYA’DA 75.000 ABD DOLARI PARA CEZASI ALDI 2021

PAZARLAMA FİRMASI, CYBERPUNK 2077’Yİ TANITTIKTAN SONRA BREZİLYA’DA 75.000 ABD DOLARI PARA CEZASI ALDI 2021

Brezilya’da CDPR için çalışan bir pazarlama şirketi, Sao Paulo şehri tarafından bir binada boydan boya bir Cyberpunk 2077 duvar resmi çizdiği için 75.000 dolar para cezasına çarptırıldı.

Göre Brezilyalı oyun mecmuası BAŞLANGIÇ , NaLata CDPR tarafından kiralanmış pazarlama ve imalat şirketi oyunu tanıtmak için Cyberpunk 2077 tam uzunlukta duvar boyamak için bir büyük otoban yalnızca bina bir penceresiz kiraladı. Tasarı kolay ve zararsız görünürken, Sao Paulo belediye mahkemesi duvar resminin illegal olduğuna karar verdi ve şirkete onu kaldırmasını buyurdu. Ayrı olarak mahkeme, NaLata’nın Sao Paulo’nun reklam yasalarını ihlal ettiği için 75.000 AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ Doları meblağında bir para cezası ödemesine de karar verdi.

START’a göre, şehirde reklam panoları, posterler, duvar resimleri ve mağazaların önündeki geçişler dahil olmak üzere tüm dış mekan reklamlarının kullanımını yasaklayan bir “Temiz Şehir” yönetmeliği var. Yasa 2006’dan beri yürürlüktedir ve şehrin benzersiz karakterinin büyük işaretler ve yaygın reklamların altında gizlenmemesini sağlamak için çalışmaktadır. 

START’a göre NaLata, duvar resminin yasadışı olduğu ile ilgili bilgilendirilmedi ve şehrin resmi Twitter hesabı, artık silinmiş bir tweet ile duvar resmini paylaşarak şirkete iltifat ettiği için buna müsaade edildiğine inanıyordu. Bu karışıklığa ek olarak, NaLata önceden, şehrin ayakta kalmasına müsaade verilen Free Fire isimli başka bir oyun için benzer şekilde stilize edilmiş bir duvar resmi yapmıştı. Ancak, Cyberpunk 2077 duvar resmi şehir mahkemesine götürüldüğünde, bir reklam ve şehrin “Temiz Şehir” yönetmeliğinin direk ihlali olduğuna karar verildi. 

Cyberpunk 2077

Cyberpunk 2077’nin yıkımla sonuçlanan lansmanının neticeleri gün geçtikçe büyüyor. Polonya hükümeti şu anda şirkete göz kulak olurken ve halihazırda yürürlükte olan çok sayıda dava ile CDPR, 2021’in büyük çoğunluğu için iyi zaman geçirmeyecek.

 

 




Google, iHandy'nin 46 Uygulamasını Mağazasından Kaldırdı
Google, iHandy'nin 46 Uygulamasını Mağazasından Kaldırdı

Google, Çinli geliştirici şirketi iHandy’nin Google Play Store’da bulunan 46 uygulamasını kaldırdı. Şirket sözcüsü, iHandy uygulamalarına yapılan incelemelerin devam ettiğini...

Netflix, Yeni Bir Oynatıcı Özelliği Üzerinde Çalışıyor
Netflix, Yeni Bir Oynatıcı Özelliği Üzerinde Çalışıyor

Netflix, masaüstü kullanıcılarının izleme deneyimini artırmak için yeni bir özellik üzerinde çalışıyor. ...

4 Ay Ücretsiz Apple Music
4 Ay Ücretsiz Apple Music

Aylık abonelik sistemine dayalı müzik servisi platformu Apple Music, bugün için 4 aylık ücretsiz üyelik fırsatı sunuyor. ...