Qualcomm’un 1. Çeyrek mali raporu, küresel çip kıtlığına rağmen gelirde yıllık artış olduğunu gösteriyor 2021

Qualcomm’un  1. Çeyrek mali raporu, küresel çip kıtlığına rağmen gelirde yıllık artış olduğunu gösteriyor 2021

AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ’li çip üreticisi Qualcomm , 2021’in 1. çeyreğinde çok etkileyici bir finansal performans izah etti. Mali senede 2021’in 1. çeyreği olarak işaretlenen Ekim-Aralık döneminde şirketin geliri% 62 artarken, net geliri% 165 artarak 925 milyon $ ‘dan 2.455 milyar $’ a yükseldi.

Etkileyici neticelere karşın, Qualcomm’un CEO’su Cristiano Amon, sene üçüncü çeyreğine kadar devam edebilecek artan global kıtlığın ortasında cips talebini karşılamakta zorlandığını belirtti. 

Qualcomm, çiplerinin imalatında TSMC ve Samsung ile iştirak etmesine karşın, önde gelen akıllı telefon şirketlerinin çoğunun büyük bir çip seti tedarikçisidir .

Global salgın, iş dünyasını ansızın fazla şekilde etkiledi ve tedarikçiler akıllı telefonlardan akıllı hane aletlerine, dizüstü bilgisayarlara ve hem de çip setlerine yönelik talep ortasında tedarik sözleşmelerini yerine getirmeye çalışırken çip setlerinin artan arz eksikliğinde ehemmiyetli bir etken olarak görülebilir. araç imalatı.

Qualcomm CEO’su ayrı olarak, dünya çapında yalnızca bir avuç çip fabrikasına güvenen çok sayıda şirkete rağmen, darboğaz meselesinin 2021’in ikinci yarısına kadar çözülmesi gerektiğini, zira yonga imalat şirketlerinin yeni tesislere yatırımla beraber üretim becerilerini artırması gerektiğini belirtti. .

Qualcomm'un 2021 1. Çeyrek mali raporu, küresel çip kıtlığına rağmen gelirde senelik artış olduğunu gösteriyor

Küresel cips kıtlığının tesiri artık değişik alanlarda hissediliyor. Apple, “bir takım bileşenlerin hudutlu kullanılabilirliği” olarak adlandırdığı vaziyet hasebiyle iPhone 12 aletlerinin talebini karşılayamadığını zati bildirdi. Bildiğimiz, 5G modemin ana sağlayıcısı Qualcomm’un Apple kotasını karşılayamadığı ve bu yüzden iPhone’un daha fazla üretimini durdurduğu. Buna ek olarak, General Motors, yonga seti sıkıntısı nedeniyle otomobil üretim tesislerinden üçünde üretimin küçültüldüğünü duyurdu. 

Qualcomm’un en azından 2020’nin ilk iki çeyreğinde iyi bir finansal performans kaydetmeye devam etmesi bekleniyor.

 

 

Türkçe makale özgünleştirme tarafından yapılmıştır.




OnePlus 7 Pro'nun Basın Fotoğrafları Ortaya Çıktı
OnePlus 7 Pro'nun Basın Fotoğrafları Ortaya Çıktı

OnePlus'ın üstün özelliklere sahip olacak yeni amiral gemisinin render görüntüleri açığa kavuştu. ...

'Yapay Zekâya Kendi Çocuklarınız Gibi Davranın' Önerisi
'Yapay Zekâya Kendi Çocuklarınız Gibi Davranın' Önerisi

Yapay zekâlar hakkında ortaya atılan birçok görüş bulunuyor ve bunlardan bazıları yapay zekâya sahip robotların gelecekte dünyayı ele geçireceği etrafında birleşiyor. Peki bunun...

Cumhurbaşkanlığı, Akıllı Telefon Bağımlılığına Karşı Uyardı
Cumhurbaşkanlığı, Akıllı Telefon Bağımlılığına Karşı Uyardı

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, akıllı telefon bağımlılığına dikkat çekerek, cep telefonundan kopmaktan korkma anlamına gelen 'nomofobi' ve başkalarının ne yaptığını...