Rivian’ın elektrikli Amazon teslimat minibüsünün nasıl çalıştığını izleyin 2021

Rivian’ın elektrikli Amazon teslimat minibüsünün nasıl çalıştığını izleyin 2021

Rivian yapımı filonun Los Angeles’ta göreve başlamasıyla Amazon’un yeni elektrikli dağıtım araçları çoktan yola çıktı. Amazon’un vaat ettiği şey, nihayetinde çok geniş bir kama olacak ve elektrikli araç başlangıcından sipariş edilen 100.000 özel e-kamyon ile.

Amazon ve Rivian, ısmarlama teslimat araçlarının ilk örneklerinin 2021 seneninde faaliyete geçeceğini duyurduklarında söz verdiler. şehrin bölümle

Amazon bugün, bunun 2021’de 15 şehre kadar çıkması bekleniyor. Önümüzdeki senelerde daha fazla kullanıma sunulacak; Amazon, 2022’ye kadar 10.000’e yakın kişinin faaliyette olmasını umuyor. Amazon Global Filo ve Ürünler Direktörü Ross Rachey, “Gördüklerimize göre , bu en hızlı çağdaş ticari elektrifikasyon programlarından biri ve bununla akılalmaz derecede gurur duyuyoruz” diyor.

Rivian aslında elektrikli minibüs üzerinde değişik kapasiteler ve erim vaat eden bir dizi değişik varyasyon tasarladı . Bazıları da karşılaşacakları mahalli şartlara bağlı olarak dört tekerlekten çekişe sahip olacak. Hepsi aynı çekirdek mimariyi kullanıyor , otomobil üreticisinin geliştirdiği kaykay platformu. Bu, pilleri, elektrik motorlarını ve diğer bileşenleri, üstüne çeşitli farklı gövdelerin ilave edebileceği tek bir dilimde birleştirir.

Rivian'ın elektrikli Amazon teslimat minibüsünün nasıl çalıştığını izleyin

Sözgelimi Rivian, kendi tüketici araçları için aynı çekirdek teknolojiyi kullanmayı tasarılıyor. R1T tamamiyle elektrikli kamyonet ve R1S üç sıralı elektrikli SUV bu sene imalata başlayacak ve satışlar halihazırda devam edecek .

Perakendeci, Amazon’un minibüslerinin testlerinin takriben dört aydır sürdüğünü, ancak günümüzde tüketici teslimatlarını gerçekleştirdiklerini söylüyor. Amazon, mevcut filonun Plymouth, Michigan’daki Rivian stüdyosunda yapıldığını ve bir fiyat karşılığında 150 mil gidebileceğini söylüyor.

Rivian'ın elektrikli Amazon teslimat minibüsünün nasıl çalıştığını izleyin

Elbette, elektrikli araçların kendileri de zorluğun yalnızca yarısıdır. Amazon, Kuzey Amerika ve Avrupa’daki teslimat merkezlerine yeni elektrikli araç şarj istasyonları kurduğunu ve yaklaşan filolar için binaları ayarladığını söylüyor.

Rivian için 18 aylık bir tampon oldu. Otomobil üreticisi hala kendi HANE’lerinden tek bir tane teslim etmemiş olabilir, ancak son vakitlerde Ocak ortasındaki bir finansman turunda 2.65 milyar dolar daha topladı . Bu, yeni ve mevcut yatırımcıların Amerikan şirketindeki hisselerini artırdığını gördü.

 

 

Türkçe makale özgünleştirme tarafından yapılmıştır.




Oppo'nun Katlanabilir Telefon Patenti Ortaya Çıktı
Oppo'nun Katlanabilir Telefon Patenti Ortaya Çıktı

Oppo’nun yeni aldığı patent ile birlikte üzerinde çalıştığı katlanabilir telefon modelinin tasarım detayları ortaya çıkmış oldu. ...

FaceTime Hatasını 14 Yaşındaki Fortnite Oyuncusu Keşfetmiş
FaceTime Hatasını 14 Yaşındaki Fortnite Oyuncusu Keşfetmiş

Apple tarihinin belki de en skandal mobil uygulama hatalarından biri, geçtiğimiz hafta 14 yaşındaki bir Fortnite oyuncusu tarafından keşfedilmiş. ...

Samsung Galaxy A9 Pro (2019) Duyuruldu
Samsung Galaxy A9 Pro (2019) Duyuruldu

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, kendi evinde gerçekleştirdiği lansmanla Galaxy A9 Pro (2019)'u duyurdu. ...