Sagopa Kajmer Kimdir ? 2021

Sagopa Kajmer Kimdir ? 2021

Bazı vakit dinleyenleri için hayata değin bir pusula,bazı zaman dinledikçe başımızı döndüren dinleyeni dumur olan fakat en çokta düşündüren şarkı sözlerinin sahibi. Kendini pesimist rapper olarak tanımlıyor.Gerçek isimi yunus özyavuz. Bir hayli kişi onu gerçek ismi ile değil mahlası olan sagopa kajmer olarak tanıyor. Sagopa kajmer kimdir, sagopa kajmer  eşi, Sagopa kajmer ile ceza neden darıldı ve Sagopa kajmer ve ceza sulhtu mı suallerine cevap verip konular ile ilgili bilgi vereceğim.

sagopa kajmer kimdir

Sagopa Kajmer Kimdir

Gerçek isimi yunus özyavuz. Bir hayli kişi onu gerçek isimiyle değil mahlası olan “sagopa kajmer” olarak tanıyor. Daha derinlere indiğimiz vakit 5 yıl kullandığı mahlası olan “Silahsız kuvvet” mahlasını kullanmıştır. Kendine has bir müzik anlayışıyla ve icraatlarıyla bilinen,1978 samsun doğumlu müzisyen yapımcı ve djdir.1996 seneninde girdiği ÖSS (Talebe seçme imtihanı)’de edebiyat Türkiye birinci olmuştur. Hemen peşinden üniversite okumak için gelen sago , İstanbul üniversitesi fars dili ve edebiyatı bölümü bitirerek mezun oldu.

1999 seneninde “kuvvetmira” grubunu kurdu. Bu dönemde 5 sene kullandığı mahlası silahsız kuvveti kullanıp daha sonra sagopa kajmer olarak anılmaya başladı.Mahlasını mananını sagopa;mısırdaki saklı bir piramit, kajmer ise onun bulgununu yapan kajmer isminde biri olarak izah ediyor.İlerliyen dönemlere çıkardıkları albümlerin kitleler tarafından kabul görmesi ve “gora” filminin müziklerini yapması ve klibinde cem yılmazın oynaması onun daha fazla kitleye erişmesinde ehemmiyetli bir rol oynamıştır.Şarkılarında daha çok dert, isyankar, kötümser ,hüzün gibi melankolik sözlere yer verip düşündüren hayatı ve hayatı sorgulattıran sözler kullanmıştır.Bunun örneklerini albümleri incelerseniz bir hayli örnek bulabilirsiniz.

2005 seneninde kendi yazdığı vasiyet şarkısı kral tv de en iyi klip ödülünü aldı.Bu şarkıyı vasiyeti olarak yazdığını ve kızına armağan ettiğini sözlerinde belirtiyor.Ama sagopa kajmerin bir kızı yoktu.Olmayan kızına sanki varmışcasına yazılmıştı.2006 seneninde Esen güler (Kolera) ile izdivaç etti.Sagopa kajmerin evliliği hayranlarını ikiye ayırdığı sagopa değişti evlilik yaramadı gibi düşünceler sarmıştı.Ama o çizgisini bozmadan 20 senesi aşkın kariyeri süresince üretmeye, çok sevdiği edebiyatını kullanarak şarkılar üretmeye devam etti. Şarkında Ömer hayyam, Mevlana celaleddin rumi, Aşık veysel gibi ehemmiyetleri isimleri dinleyicilerine unutturmayan bir sanatçıdır.Ürettikleri şarkılarda kendi deyimiyle “suretim şarap örneği eskidikçe değeri arttı” tabiri harbiden çok doğru bir öngörüştü. Zaman geçtikçe şarkıları değerlenen ve dinleyen şarkılara sahiptir.

Sagopanın eşi kimdir

Kolera mahlasıyla tanınan türkçe rap dünyasında ehemmiyetli bir yerde olan dünya çapında female Mc databaselerine ismini yazdırmış. Türkiyenin en üretken bayan rap Vokallerinden olan koleranın gerçek isimi Esen gülerdir.1983 seneninde istanbulda doğan kolera,1998 seneninde rap müzik icra etmeye başladı.1983 doğumlu olan esen, sagopa kajmer mahlası olan yunus özyavuz ile izdivaç etti.

kolerakolera

Birlikte şarkılar yapıp kuvvetmira isimli grup kurarken birlikte disstrack parçaları hazırlayıp birçok şarkılarda beraber söylemişlerdir. Eşiyle beraber kurduğu Melankolia müzik şirketinden anlaşmazlıklardan dolayı ayrılmıştır ve daha sonra eşiyle 2017 senesinde boşanmıştır. Boşandıktan bir müddet sonra sagopa hakkında iddaalarda bulunan sanatçı, kocasının kendını dövdüğünü, şiddet uyguladığı gibi bir çok izah yaptığında büyük alaka çekmişti. O dönemde Ceza isimli mcnin babası vefat ederken Sagopa kajmerin cezaya başsağlığı dilemesi üzerine Fuat erginin şarkısı olan iki pushta isimli şarkının nakaratını paylaşırken büyük reaksiyon toplamıştı. Bu izahların bulunduğu video linkini buraya bırakıyorum ayrıntılarını öğrenebilirsiniz.

Bu olaylardan sonra suskunluğu savunan kolera,19 Temmuz 2018 tarihinde kendi müzik şirketi Elessar Müzik’i kurdu. Kolostrofobi ep 3 isimli albümü çıkartan sanatçı yoluna kendi başına devam etmektedir.

Sagopa kajmer Ceza Neden Darıldı

sagopa kajmer ceza neden darıldısagopa kajmer ceza neden darıldı

2005-2010 seneleri arasında şiddeti artan  ve türkçe rap dinleyicileri tarafından merak konusu olan tartışmanın fitilini ateşleyen isim Cezanın Rapstar albümünde yer alan Sinekler ve Beatler parçasında Cezanın kız kardeşi olan aybenin koleraya göndermelerde bulunmasıyla başlamıştır. Bununla birlikte gizemini savunan ve izah etmeyen sagopa ve cezanın arasında soguk rüzgârlar esmeye başladı. Aybenin sagopa kajmere laf atması ve kolera tarafından cezanın oynadığı lolipop reklamına laf atması üzerine ceza ve ayben mürekkep doldurdum isimli disstrack şarkısını yayınladı. Daha sonra kuvvetmira ekibiyle beraber buna karşılık re-diss atıldı. Karşılıklı dissleşmelerinin hemen peşinden mahkemelik olan ikili, sagopa tarafından hakaret davası açıldı. Cezanın bir konserinde salako kajmer demesi üzerine açılan bu davada bir neticeye varılamadı. Cezanın salako kajmer dediği konserin videosunun linkini buraya bırakıyorum.

Bu dissleşme maceranında ismi geçenlerin arasında Fuat erginde bulunmaktadır. Bir hayli şarkılarında dokundurmalar geçen iki tarafın ilerleyen dönemlerde aralarındaki şiddetli rüzgârlardan yapıt kalmadığı gözüküyor.

Sagopa Kajmer ceza ile sulhtu mı

Bu konunun gündeme gelmesinin bir sebebi vardı. Beraber büyüdükleri, cezanın babası vefat etmişti. Rahmetli danyal amca, sagopa dinlediğini ve desteklediği aynı şekilde cezayı da dinleyip desteklediğini belirttiği videolar bulunmaktadır. Bu ikilinin uzun zaman sonra birbirleri hakkında konuşacağı bir vaziyet oluşmuştu. Arkadaş kötü günde belli olur diyen atalarımızı haklı çıkartarak sagopa kajmer tarafından bir tweet paylaşıldı. Bu twitin muhtevası başsağlıgı ile ilgiliydi. Ceza ve aybene başsağlığı dilediği twitter konuşmalarını şu şekildedir

sagopa kajmer ceza sulhtu mısagopa kajmer ceza sulhtu mı

Aralarındaki düşmanlık nedeniyle bir çok insanı sulhmaları ile ilgili umutlandıran bu karşılıklı konuşma, artık aralarında eskisi kadar kin nefret duygularını barındırmadığını gösteriyor. Sagopa bir youtube kanalına misafir olduğu zamanda bu dissleşmeler hakkında şunları söylemiştir; Zamanında egolu olduklarını ve o dönemdeki tüm rapçilerin egoları olduğunu ben yapabiliyorum bu kim ki, birisi benden iyi olduğunu söylediği zaman hee demek sen benden iyisin hadi ispat et bakalım. Rekabet vardı o dönemler. Bir birimize diss atıyorduk pat küt pat küt. Yaş ilerledikçe hey gidi sana ne güzel küfür etmişim. Bize diyorlar ki ceza ile çok güzel şarkılar kazandırdınız ama bu senin bakış açın bence o parçaların güzelliğinden öte bizim ruh halimizin kötülüğüyle ilgili. Ortada büyük bir travma olduğunu ve bundan insanların mesut olduğunu söylemişti. Bu yapılan röportajın tamamına izlemek isterseniz buraya bir link bırakıyorum.

sagopa kajmer ile ceza sulhtu mısagopa kajmer ile ceza sulhtu mı

Sagopa Kajmer Kimdir ?

Türkçe makale özgünleştirme tarafından yapılmıştır.




Uluslararası Uzay İstasyonu, uzay çöpünden kaçmak için manevra yaptı
Uluslararası Uzay İstasyonu, uzay çöpünden kaçmak için manevra yaptı

Uzay çöpleri, hem uydular hem de Uluslararası Uzay İstasyonu (ISS) için risk arz ediyor. Geçtiğimiz günlerde ne Uzay çöpleri, hem uydular hem de Uluslararası Uzay İstasyonu (ISS) için...

Spotify'da Yaşanan Sorun, 15 Yaşındaki Genci Ünlü Yaptı
Spotify'da Yaşanan Sorun, 15 Yaşındaki Genci Ünlü Yaptı

Almanya'da yaşamını sürdüren 15 yaşındaki Yusuf Emre Nalcı, dünyaca ünlü rapçi Future'ın bir şarkısının Almanca versiyonunu Spotify'a yüklemek istedi. Yaşanan bir karışıklık...

GTA San Andreas'ın Yeni Hileleri Keşfedildi
GTA San Andreas'ın Yeni Hileleri Keşfedildi

Bir YouTuber’ın da dâhil olduğu birkaç GTA hayranı, Grand Theft Auto: San Andreas’ın mobil versiyonunda, oyunun orijinal PS2 versiyonunda bulunmayan hileler buldu. Hilelerin birkaçı,...